Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Nederlands Elftal door naar achtste finales EK 2024

Nederlands Elftal door naar achtste finales EK 2024

  • door

Door de uitslagen in poule A en poule B op het EK 2024 in Duitsland is het Nederlands Elftal zeker van een plek in de achtste finales van het toernooi.

Hoewel Oranje vandaag nog in actie komt, is het elftal van Ronald Koeman al zeker van de volgende ronde op het EK. Nederland speelt vandaag om 18:00 uur tegen Oostenrijk. Toch staat er tijdens die wedstrijd nog een hoop voor het spel voor Nederland. In dit artikel lees je onder andere:

  • Waarom Nederland nu al door is naar de achtste finales.
  • Wat er nog op het spel staat bij Nederland – Oostenrijk.
  • Wie de mogelijke tegenstanders van Nederland zijn in de achtste finales.
Nederlands Elftal naar achtste finales EK 2024 in Duitsland

Waarom is Nederland door naar de achtste finales?

Op het EK 2024 doen er in totaal 24 landen mee, verdeeld over zes groepen. In totaal gaan er 16 landen naar de achtste finales. Niet alleen de nummers één en twee uit iedere poule gaan dus door naar de achtste finales. Ook gaan de vier beste nummers drie uit alle zes de EK groepen door.

Omdat de eindstand van twee van de zes groepen bekend is, kunnen we met zekerheid zeggen dat het Nederlands Elftal nu al bij de vier beste nummers drie gaat horen.

In groep A heeft de nummer drie (Hongarije) 3 punten. In groep B heeft de nummer 3 (Kroatië) slechts 2 punten. Het Nederlands Elftal heeft al 4 punten en kan bovendien geen laatste in groep D meer eindigen.

Dit betekent dus dat het Nederlands Elftal sowieso door is naar de achtste finales. Zélfs als Oranje verliest van Oostenrijk gaat Nederland door naar de achtste finales.

Wat staat er op het spel bij Nederland – Oostenrijk?

Toch staat er nog een heleboel op het spel bij Nederland – Oostenrijk. Hoe hoger je eindigt in de groep, hoe makkelijker je tegenstander is in de achtste finales. Althans op papier.

Als je namelijk eerste wordt in groep D, speel je tegen de nummer 2 uit groep F. Daarmee ontloopt Nederland een mogelijke tegenstander uit groep E.

In groep E kan het nog alle kanten op. De groep bestaat uit Roemenië, België, Slowakije en Oekraïne. Alle landen hebben staan na twee wedstrijden op drie punten.

Zoals het er nu naar uitziet komt ook bij een derde plek voor Oranje de tegenstander uit groep E. Dan speelt Nederland namelijk tegen de nummer één uit groep E. Toch is dit nog verre van zeker.

Bekijk alle EK-groepen.

Meer weten? Bekijk dan de tegenstanders van de nummers drie op het EK 2024 in Duitsland.

Nederland naar de achtste finales op het EK

Voordat het Nederlands Elftal de wedstrijd in de achtste finales van het EK speelt, komt Oranje eerst vanavond nog in actie. In het Olympiastadion in Berlijn neemt Nederland het om 18:00 uur op tegen Oostenrijk. De wedstrijd wordt live op tv en radio uitgezonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *