Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Nederland naar achtste finale WK 2022

Nederland naar achtste finale WK 2022

Nederland gaat naar de achtste finales van het WK 2022. Doordat Nederland met 2-0 won van Qatar heeft Oranje zich geplaatst voor de achtste finale van het WK 2022. Daarin neemt Nederland het op tegen de nummer twee van poule B. Dit wordt Engeland, Wales, Iran of de Verenigde Staten. Dit wordt later bekend als de beslissing in poule B van het WK valt. Oranje is groepswinnaar van Poule A geworden.

Nederland naar achtste finale WK 2022

Nederland naar achtste finale WK 2022

Nederland heeft zich geplaatst voor de achtste finale van het WK 2022 in Qatar. Het Nederlands Elftal stond er voor de wedstrijd tegen Qatar goed voor. Oranje moest door een gelijkspel tegen Ecuador nog wel aan de bak tegen Qatar. Ze waren namelijk nog niet zeker van een plek in de achtste finale. Een overwinning op Qatar was wel voldoende om zich te plaatsen voor de achtste finale.

Programma Nederlands Elftal achtste finale

Het Nederlands Elftal speelt in de achtste finale op zaterdag 3 december 2022. Om 16:00 uur (Nederlandse tijd) neemt Oranje het op tegen de nummer twee uit poule B.

Nederlands Elftal eerste in poule A

Het was nog even onzeker of Nederland bovenaan zou eindigen in poule A. Dit was een belangrijke plek omdat de groepswinnaar van poule A tegen de nummer twee uit poule B moet spelen in de achtste finales. Daarmee ontloopt Oranje de winnaar van poule B. Die wedstrijden worden vanavond gespeeld. Doordat Nederland de winnaar van poule A is geworden wordt de weg naar de WK finale (waarschijnlijk) een stuk eenvoudiger.

Nederlands Elftal groepswinnaar

Door de overwinning van Nederland op Qatar en het verlies van Ecuador tegen Senegal is Oranje groepswinnaar in poule A. De tegenstander van Oranje wordt Engeland, Iran, Wales of de Verenigde Staten. Bekijk het speelschema van de achtste finales om te zien wanneer Nederland weer speelt. Ook kun je alle WK wedstrijden van Oranje live op tv kijken. Ook Senegal is door in de poule van het Nederlands Elftal. Zij versloegen Ecuador in de laatste poulewedstrijd in poule A.

Strijd om de achtste finales

Deze week wordt in iedere poule de laatste groepswedstrijd gespeeld. Dit betekent dat er deze week bepaald wordt wie er doorgaan naar de achtste finales op het WK. De poulefase eindigt op 2 december 2022. Dit achtste finales beginnen op 3 december 2022. De wedstrijd is live te zien op NPO 1. Senegal speelt de achtste finale wedstrijd op 4 december 2022.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *