Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Nederland door naar halve finale ploegenachtervolging schaatsen

Nederland door naar halve finale ploegenachtervolging schaatsen

Nederland heeft zich geplaatst voor de halve finale van de ploegenachtervolging in het schaatsen. Op de Olympische Spelen 2022 in Peking eindigde Nederland op een 3e plek in de kwartfinale. De beste vier gaan door naar de halve finale. Japan zette de snelste tijd neer, Canada eindigde op de 2e plek. De laatste halve finale plaats gaat naar Rusland (ROC).

Ploegenachtervolging Schaatsen

Ploegenachtervolging vrouwen – Team NL

Team NL bestaat uit Ireen Wüst, Antoinette de Jong en Irene Schouten. Alle drie de dames wisten al een medaille te winnen op deze Spelen. De verwachtingen voor de ploegenachtervolging zijn dan ook hooggespannen. De derde plek voor Nederland in de kwartfinale was daarom toch ietwat teleurstellend. Maar het kan natuurlijk zijn dat de dames zich iets hebben ingehouden om zich te sparen voor de halve finale en de finale.

Nederland naar halve finale ploegenachtervolging schaatsen (vrouwen)

Na de kwartfinale staat voor Team NL nu eerst de halve finale op het programma. Daarin neemt Nederland het op tegen Canada, een lastige tegenstander. In tegenstelling tot de kwartfinale, waar de 4 snelste ritten doorgaan, gaat het nu om de ritwinst. Nederland moet JAPAN dus verslaan om zich te plaatsen voor de finale.

Uitslag kwartfinale ploegenachtervolging schaatsen (v)

#LandTijdRecord?VerschilNaar halve finale?
1Japan2:53.61OR0.00Q
2Canada2:53.97+0.36Q
3Nederland2:57.26+3.65Q
4Rusland2:57.66+4.05Q
5China3:00.58+6.97
6Noorwegen3:01.84+8.23
7Polen3:01.92+8.31
8Wit-Rusland3:02.00+8.39
Landen met een Q hebben zich gekwalificaard voor de halve finale.

Programma schaatsen ploegenachtervolging

De ploegenachtervolging gaat verder op dinsdag 15 februari 2022. Dan zijn zowel de halve finale als de finale. Het volledige programma van de ploegenachtervolging schaatsen is als volgt:

Dinsdag 15 februari 2022:

Vanaf 07:30 uur de halve finales:

  • Rit 1: Rusland Japan
  • Rit 2: Nederland – Canada

*de winnaar in beide ritten gaat door naar de finale.

09:22 uur: Strijd om het brons (B-finale ploegenachtervolging vrouwen)
09:28 uur:
Finale ploegenachtervolging (v).

Ben je benieuwd naar het programma van het schaatsen op de Olympische Spelen? Wij hebben per dag op een rijtje gezet welke schaats onderdelen er op het programma staan.

Schaatsen live op TV kijken

Ben je benieuwd waar je het Olympisch schaatstoernooi live op TV kunt volgen? Wij hebben uitgezocht welke zenders het schaatstoernooi live uitzend. Bovendien hebben het uitzendschema schaatsen op de Olympische Spelen bekeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *