Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Michelle Dekker door naar achtste finales snowboarden

Michelle Dekker door naar achtste finales snowboarden

Michelle Dekker door naar achtste finales snowboarden: Michelle Dekker heeft de achtste finales bereikt van het snowboardtoernooi op de Olympische Winterspelen 2022. Michelle Dekker zette de dertiende tijd neer en plaatste zich daarmee voor de kwartfinales van de Olympische Spelen.

Michelle Dekker heeft de kwartfinales bereikt van het snowboardtoernooi op de Olympische Winterspelen 2022. Michelle Dekker zette de dertiende tijd neer en plaatste zich daarmee voor de kwartfinales van de Olympische Spelen.

Michelle Dekker door naar achtste finales snowboarden

De Nederlandse snowboardster Michelle Dekker heeft de achtste finales van het Olympisch Snowboardtoernooi 2022 bereikt. Voor de 25-jarige Dekker zijn het al haar derde Olympische Winterspelen. Op de vorige Winterspelen (PeyongChang, 2018) haalde ze de achtste finales niet. Om 07:30 (Nederlandse tijd) gaan de achtste finales van start. De achtste finales snowboarden zijn vanaf 07:30 uur (Nederlandse tijd) live te volgen bij de NOS.

Reuzenslalom Snowboarden Olympische Winterspelen

Bij de reuzenslalom nemen telkens twee snowboarders het tegen elkaar op. De wedstrijden worden gereden in het Genting Snow Park in Zhangjiakou. Snowboarden wordt steeds populairder op de Olympische Winterspelen. Er zijn in totaal 11 snowboard evenementen op de Winterspelen 2022 in Beijing. De sport wordt pas sinds 1998 op de Olympische Winterspelen beoefend.

Programma reuzenslalom Olympische Winterspelen 2022

Michelle Dekker komt al in de eerste run van de achtste finales in actie. Meteen om 07:30 neemt ze het op tegen Sofia Nadyrsjina uit Rusland. Wie weet dat Michelle Dekker voor een verrassing kan zorgen en op dit onderdeel een medaille voor Nederland in de wacht kan slepen.

  • 03.40-04.05: kwalificatieronde (afgerond)
  • 04.34-04.59: eerste eliminatieronde (afgerond)
  • 07.30-07.48 uur: achtste finales
  • 08.06-08.15 uur: kwartfinales
  • 08.24-08.30 uur: halve finales
  • 08.36 uur: Strijd om brons (kleine finale) en vervolgens de finale

Programma Olympische Winterspelen vandaag

Naast het snowboarden komen er vandaag nog meer Nederlanders in actie op de Olympische Spelen 2022. Zo staat er voor vanmiddag schaatsen op het programma met uiteraard veel medaillekansen voor Team NL. Benieuwd naar het volledige programma? Bekijk het programma van de Olympische Spelen van vandaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *