Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Maurice Steijn weg bij Ajax

Maurice Steijn weg bij Ajax

Maurice Steijn is weg bij Ajax. De trainer van Ajax stond al lange tijd onder druk wegens de tegenvallende prestaties van Ajax. Ook afgelopen weekend ging het weer mis voor Ajax. In de uitwedstrijden tegen FC Utrecht werd met 4-3. Dat was voor velen de druppel. Als gevolg van de nederlaag tegen FC Utrecht is Maurice Steijn nu weg bij Ajax. Maurice Steijn had nog een contract tot 2026 bij Ajax. Club en trainer zijn in goed overleg uit elkaar gegaan.

Maurice Steijn weg bij Ajax

Maurice Steijn weg bij Ajax

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het dan toch zover: Maurice Steijn is vertrokken bij Ajax. Na 7 competitiewedstrijden zijn de coach van Ajax en het bestuur tot de conclusie gekomen dat het beter is als de wegen scheiden. De reden voor het vertrek zijn natuurlijk de tegenvallende prestaties van de Amsterdammers.

Op 14 juni 2023 werd Maurice Steijn aangesteld als hoofdcoach van Ajax. De club nam hem over van Sparta, waar Steijn onder contract stond. Voor Sparta was Steijn werkzaam bij VVV, Al-Wahda en NAC Breda. Daarvoor was hij heel langer trainer bij ADO Den Haag.

De inmiddels ontslagen Directeur Voetbalzaken Sven Mislintat zei destijds over de aanstelling van Steijn: “Maurice is inmiddels grofweg twintig jaar als trainer actief in het betaalde voetbal, waarvan ruim twaalf jaar als hoofdtrainer. Hij heeft bij alle clubs waar hij werkzaam was veel betere resultaten behaald dan vooraf werd verwacht. Steijn heeft dus meermaals met zijn teams aangetoond een echte overperformer te zijn. Hij is klaar voor de stap omhoog, daar ben ik van overtuigd.”.

Interim coach

Tot er een opvolger is voor Maurice Steijn zal Hedwiges Maduro het elftal onder zijn leiding nemen. Hedwiges Maduro heeft natuurlijk al een Ajax verleden. Hij zal naar verwachting niet de definitieve nieuwe trainer van Ajax worden.

Hoe lang Ajax nodig heeft om een nieuwe trainer aan te stellen is nog niet duidelijk. Of Hedwiges Maduro het seizoen gaat afmaken als hoofdcoach, of dat hij tussentijds nog vervangen wordt, is nog even afwachten. Dat ligt er natuurlijk ook aan wie er als opvolger aangesteld wordt.

Waarom is Maurice Steijn ontslagen bij Ajax?

Maurice Steijn is officieel niet ontslagen bij Ajax, maar de club en Steijn zijn in goed overleg uit elkaar gegaan. Toch leek een ontslag onvermijdelijk gezien de prestaties en het draagvlak van Steijn.

Maurice Steijn is weg bij Ajax vanwege een reeks van tegenvallende prestaties. Bovendien zit er weinig verbetering in het spel van Ajax. Toch vallen de slechte prestaties niet volledig aan Maurice Steijn te wijten. Er zijn door de voormalig directeur Mislintat ook een hoop tegenvallende spelers gekocht.

Opvolger Maurice Steijn

Wie de opvolger van Maurice Steijn gaat worden bij Ajax is nog niet bekend. Er gaan wel een aantal namen rond, maar er is nog geen concrete opvolger bekendgemaakt. Een naam die vaak genoemd wordt is Mitchell van der Gaag. Ook zijn er nog een aantal andere trainers die Maurice Steijn kunnen opvolgen bij Ajax. Lees alles over de nieuwe trainer van Ajax.   

Tweede ontslagen Eredivisie coach dit seizoen

Door zijn ontslag bij Ajax is Maurice Steijn de tweede Eredivisie coach die ontslagen is dit seizoen. Eerder dit seizoen werd Micheal Silberbauer ook al ontslagen bij FC Utrecht. Of er nog meer ontslagen gaan volgen dit seizoen is natuurlijk altijd even afwachten. Toch zijn er ook nu weer een aantal clubs die het lastig hebben dit seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *