Meteen naar de inhoud
Home » Nieuws » Wie wordt de nieuwe trainer van Ajax?

Wie wordt de nieuwe trainer van Ajax?

Wie wordt de nieuwe trainer van Ajax? Het is een vraag die de komende tijd weer veel gesteld zal worden. Het ontslag van Alfred Schreuder zat er natuurlijk al een tijdje aan te komen, maar na het gelijke spel tegen Volendam viel het doek definitief voor Alfred Schreuder. De slechte resultaten en het matige spel waren de oorzaak van het ontslag. Bovendien was er geen vertrouwen meer op verbetering. Dan volgt er natuurlijk nog maar één vraag: Wie wordt de nieuwe trainer van Ajax? Wij zochten voor jou uit wie de (mogelijke) opvolger wordt van Alfred Schreuder bij Ajax. Bovendien kijken we wie de beste opvolger voor Schreuder is bij Ajax. Lees alles over de nieuwe trainer van Ajax.

Wie wordt de nieuwe trainer van Ajax

Wie wordt de nieuwe trainer van Ajax?

Er wordt een hoop gespeculeerd wie de nieuwe trainer van AFC Ajax wordt. Als we kijken naar de beschikbare trainers op dit moment, dan is de keuze voor Ajax niet groot. Het wordt voor de Amsterdammers dan ook lastig om een nieuwe trainer te vinden. Toch hebben we geprobeerd om een aantal mogelijke nieuwe coaches voor Ajax op een rijtje te zetten. Daaruit komen een aantal verrassende namen naar voren als opvolger van Alfred Schreuder bij Ajax. Ook kijken we naar een aantal interessante trainers die mogelijk Ajax weer op de rit kunnen krijgen.

Nieuwe trainer van Ajax

Wie de nieuwe trainer van Ajax wordt is natuurlijk nog even afwachten. Ajax heeft een aantal opties om een nieuwe trainer te vinden:

 1. Het seizoen wordt afgemaakt door een assistent-trainer.
 2. Ajax benadert een trainer die op dit moment zonder club zit.
 3. Ajax koopt een hoofdtrainer weg bij een club.

De goedkoopste oplossing is natuurlijk om het seizoen af te maken met een assistent-trainer. Het seizoen lijkt toch al als een nachtkaars uit te gaan. Dit geeft Edwin van der Sar bovendien voldoende tijd om een geschikte opvolger voor Alfred Schreuder te vinden. Ook kan het zo zijn dat er meer trainers beschikbaar komen naar mate het seizoen vordert. Als Ajax een trainer bij een club weg wil halen moeten ze namelijk een flinke afkoopsom betalen. Of Ajax dat er op dit moment voor over heeft is maar zeer de vraag.

Richard Witschge & Michael Reiziger tijdelijk trainer

Zoals het er nu naar uit ziet gaan Richard Witschge en Michael Reiziger de nieuwe trainers van Ajax worden. In ieder geval tot er een geschikte opvolger is gevonden. Ook is de kans groot dat zij samen het seizoen afmaken. Of één van de twee daarna doorgaat als hoofdcoach van Ajax is nog maar zeer de vraag. Dat lijkt vooralsnog niet aan de orde.

Resultaten Schreuder bij Ajax

De resultaten van Alfred Schreuder bij Ajax waren natuurlijk al lange tijd niet goed. Het seizoen begon voor Ajax al niet goed. In de eigen Johan Cruijff ArenA werd de eerste wedstrijd van het seizoen meteen verloren. In de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal werd kansloos met 0-4 verloren van PSV. Bovendien werd er sinds 22 oktober 2022 geen wedstrijd meer gewonnen in de Eredivisie. Ook in de Champions League vielen de resultaten tegen. De 1-6 nederlaag tegen Napoli in de Champions League was een historisch dieptepunt. Uiteindelijk was het 1-1 gelijke spel tegen Volendam de genadeklap voor Alfred Schreuder en werd hij ontslagen.

Opvolger Alfred Schreuder bij Ajax

Maar wie gaat Alfred Schreuder nou opvolgen bij Ajax? In de wandelgangen wordt natuurlijk al flink gespeculeerd over de nieuwe coach van Ajax. Toch is dit nog niet zo eenvoudig. Dit komt simpelweg doordat er op dit moment niet zoveel trainers beschikbaar zijn. Wij hebben voor jou een lijstje gemaakt van de mogelijke opvolgers van Alfred Schreuder bij Ajax.

Kandidaten trainer Ajax

Er zijn meerdere kandidaten om trainer te worden bij Ajax. Wie uiteindelijk de nieuwe coach van de Amsterdammers wordt is nog even afwachten, maar wij hebben voor jou de topkandidaten voor de positie van hoofdtrainer van Ajax 1 op een rijtje gezet. Het is natuurlijk nog maar afwachten wie de beste mogelijke nieuwe trainer van Ajax is. Toch hebben we al wat trainers uitgezocht:

Johnny Heitinga

Johnny Heitinga is één van de topkandidaten om nu trainer van Ajax te worden. Heitinga kent Ajax natuurlijk door en door en is bovendien sinds mei 2021 de hoofdtrainer van Jong Ajax. Hij zou dus de aangewezen kandidaat zijn om Ajax in ieder geval voor de rest van het seizoen onder zijn hoede te nemen. Of Heitinga ook daarna nog de trainer van Ajax blijft is dan nog maar de vraag. Heeft Heitinga al genoeg ervaring om ook het eerste van Ajax naar succes te leiden?

Peter Bosz

Peter Bosz kende bij Ajax natuurlijk een hele goede periode. Onder zijn leiding veranderde het spel van de Amsterdammers en werd er eindelijk weer aanvallend voetbal gespeeld. Bovendien werd de finale van de Europa League gehaald. Bovendien is Peter Bosz op dit moment clubloos. Toch werd Ajax met Bosz geen kampioen in de Eredivisie. Na zijn vertrek bij Ajax was hij onder meer trainer van Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Olympique Lyon. Daar wist hij overigens ook geen goede resultaten te behalen. Het is dus maar de vraag of Ajax in Peter Bosz de nieuwe trainer ziet.

Arne Slot

De naam van Arne Slot zingt al een tijdje rond in Amsterdam. Al in een eerder stadium werd Arne Slot gelinkt aan Ajax en na het ontslag van Alfred Schreuder komt zijn naam natuurlijk weer naar voren. Slot is op dit moment hoofdtrainer van Feyenoord en is met Feyenoord goed op weg om landskampioen te worden. Het zou natuurlijk wel een heel pikante overstap zijn als Arne Slot de nieuwe trainer van Ajax wordt. Arne Slot was in het verleden zeer ontwijkend over een overstap naar Ajax. Het is natuurlijk ook maar de vraag of Ajax het verstandig vindt om de huidige Feyenoord-coach naar Amsterdam te halen.

Frank de Boer

Frank de Boer is ook één van de namen die gelinkt wordt aan Ajax. Een leuk detail: Hij was aanwezig bij Ajax-Volendam, het duel waarna Alfred Schreuder ontslagen werd. Frank de Boer was van 2010 t/m 2016 de hoofdtrainer van Ajax. Daarna was hij onder meer trainer van Internazionale, Crystal Palace, Atlanta United en het Nederlands Elftal. Met Ajax won hij vier keer de Eredivisie. Na zijn vertrek bij Ajax kende Frank de Boer eigenlijk alleen maar tegenslagen als coach. Durft Edwin van der Sar het nog een keer aan met Frank de Boer als nieuwe hoofdtrainer van Ajax?

Louis van Gaal

Wie weet gaat Ajax wel proberen om Louis van Gaal weer aan te stellen als coach van Ajax 1. Hoewel Louis van Gaal aangegeven heeft niet meer als clubcoach te willen werken, kunnen de Amsterdammers hem misschien tot het einde van het seizoen weten te porren. Het is dan overigens nog maar de vraag of Louis van Gaal een terugkeer naar Ajax ziet zitten. Het is wel de juiste man om een elftal weer op de rit te krijgen.

Overige kandidaten nieuwe trainer Ajax

Er zijn ook een aantal namen waarvan we niet snel verwachten dat ze de nieuwe trainer van Ajax gaan worden maar die wel soms opduiken. Je moet deze kandidaten voor het trainerschap bij Ajax dus wel met een korreltje zout nemen. Dit komt vooral doordat sommige (mogelijke) trainers niet beschikbaar zijn of geen band hebben met Ajax. We hebben ze toch voor je op een rijtje gezet:

 1. Clarence Seedorf
 2. Henk ten Cate
 3. Patrick Kluivert
 4. Frank Rijkaard
 5. Frank Lampard
 6. Mauricio Pochettino
 7. Rafael Benitez
 8. Aron Winter
 9. Marcelo Bielsa
 10. Thomas Tuchel
 11. Steven Gerrard
 12. Marco van Basten
 13. Luis Enrique

Opvolger Alfred Schreuder bij Ajax

Zoals het er nu naar uit ziet gaan Richard Witschge en Michael Reiziger de nieuwe trainers van Ajax worden. In ieder geval tot er een geschikte opvolger is gevonden. Ook is de kans groot dat zij samen het seizoen afmaken. Of één van de twee daarna doorgaat als hoofdcoach van Ajax is nog maar zeer de vraag. Dat lijkt vooralsnog niet aan de orde. Wie er daarna de nieuwe hoofdtrainer van Ajax wordt is nog afwachten. Dat ligt er ook helemaal aan welke trainers er beschikbaar zijn voor komend seizoen.

Buitenlandse trainer Ajax

Ook kan er natuurlijk een buitenlandse trainer worden aangesteld bij Ajax. Toch is de kans op een buitenlandse trainer niet heel groot. De laatste keer dat Ajax een buitenlandse trainer had was in 1997. Toen was de Deen Morten Olsen de trainer van Ajax. Mocht Ajax toch voor een buitenlandse trainer gaan dan zijn Rafael Benitez, Marcelo Bielsa, Mauricio Pochettino en Thomas Tuchel grootste kandidaten. Zij zijn op dit moment clubloos.

Wie moet de nieuwe trainer van Ajax worden?

Wij vinden dat als Ajax een grote club wil worden, dat ze ook een grote trainer aan moeten stellen. Het is dan ook van belang dat Ajax eens serieus gaat kijken naar de mogelijke opties voor een nieuwe coach. Als je tegen de Europese top aan wilt schuren moet je daar ook een trainer opzetten die daar ervaring mee heeft.

1 reactie op “Wie wordt de nieuwe trainer van Ajax?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *