Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Wie wordt de nieuwe trainer van Ajax?

Wie wordt de nieuwe trainer van Ajax?

Wie wordt de nieuwe trainer van Ajax?

Wie wordt de nieuwe trainer van Ajax? Wie wordt de opvolger van Maurice Steijn bij Ajax? Maurice Steijn is inmiddels weg bij Ajax. Hoewel hij officieel niet ontslagen is, was zijn positie na de tegenvallende prestaties niet meer te houden.

Maar doordat Maurice Steijn vertrokken is bij Ajax, volgt er natuurlijk nog maar één vraag: Wie wordt de nieuwe trainer van Ajax?

Wij hebben voor jou uitgezocht wie de opvolger van Maurice Steijn bij Ajax wordt. Bovendien kijken we wie de beste opvolger voor Steijn bij Ajax is.

Je leest hier alles over de nieuwe trainer van Ajax.

Wie wordt de nieuwe trainer van Ajax

Nieuwe trainer Ajax

Als Maurice Steijn ontslagen wordt zijn er voor Ajax een aantal mogelijkheden om een nieuwe trainer aan te stellen. De opties die Ajax heeft om een vervanger voor Maurice Steijn aan te stellen zijn:

 1. Het seizoen wordt afgemaakt door een assistent-trainer of een andere trainer binnen de club.
 2. Ajax benadert een trainer die op dit moment zonder club zit.
 3. Ajax koopt een hoofdtrainer weg bij een club.

Een assistent-trainer als vervanger van Maurice Steijn

Het goedkoopste alternatief voor Ajax is natuurlijk om het seizoen af te maken met een assistent-trainer. Toch wil Ajax natuurlijk nog zoveel mogelijk uit het seizoen halen en wellicht is dan een “tweede keus” niet de beste oplossing. Toch zit er ook een voordeel aan het seizoen afmaken met een assistent-trainer. Dat geeft de club namelijk meer tijd om te zoeken naar een goede, geschikte trainer voor de club.

Update: inmiddels is bekend gemaakt dat Hedwiges Maduro het seizoen afmaakt als hoofdtrainer van Ajax 1. Voor hoelang Maduro trainer van Ajax blijft is daarbij niet bekendgemaakt.

Een vrije trainer als opvolger van Maurice Steijn

De tweede optie, een clubloze trainer, is ook een goede mogelijkheid. Ajax hoeft dan namelijk geen afkoopsom te betalen en bovendien kan de trainer zonder club direct beginnen.

Een trainer kopen

De derde en laatste optie is ook meteen de duurste en minst waarschijnlijke. Een hoofdtrainer bij een club wegkopen kan wél, maar vaak niet halverwege het seizoen. Dus als de club tussentijds een vervanger voor Maurice Steijn wil halen, lijkt een (hoofd)trainer van een andere club niet realistisch. Wat wél een optie is, en daar lijkt Ajax ook voor te gaan, is een assistent-trainer aantrekken.

Wie wordt de opvolger van Maurice Steijn?

Maurice Steijn is inmiddels weg bij Ajax. Maar wie wordt de opvolger van Steijn bij Ajax? Is er een lijst met kandidaten, en zo ja, hoe ziet die eruit? Wij doken in de wondere wereld van de voetbaltrainers om te kijken wie Maurice Steijn op kan volgen bij Ajax.

Opvolger Maurice Steijn bij Ajax

Wie de opvolger daadwerkelijk wordt, blijft natuurlijk even afwachten. Er is wel één naam die steeds vaker rondzingt in de Johan Cruijff ArenA. De naam die steeds weer terug komt als het gaat over de opvolger van Maurice Steijn bij Ajax is Mitchell van der Gaag. Maar wie is Mitchell van der Gaag? En waarom moet hij Maurice Steijn opvolgen?

Mitchell van der Gaag opvolger Maurice Steijn

Hoewel Mitchell van der Gaag als voetballer onder meer actief was bij PSV, heeft hij ook een Ajax verleden. Hij was namelijk van 2019 t/m 2022 actief bij Ajax als trainer van Jong Ajax en assistent trainer van Ajax 1.

In 2022 werd hij assistent trainer van Erik ten Hag. Toen ten Hag in 2022 naar Manchester United ging, nam hij Mitchell van der Gaag mee.

Voordat Jan van Halst bij Ajax vertrok werd er al gewerkt aan een zogeheten “plan B”. Een scenario voor als Maurice Steijn ontslagen zou worden. Daar is de naam van Mitchell van der Gaag al een aantal keer naar voren gekomen.

En de andere opties?

Er zijn natuurlijk altijd een aantal opties voor een nieuwe trainer van Ajax. Zeker bij zo’n grote club worden er altijd meerdere mogelijke nieuwe trainers besproken. Een aantal opties die de club heeft voor een nieuwe trainer zijn:

 • Fred Rutten
 • John van ’t Schip
 • Jaap Stam
 • Alfons Groenendijk
 • Gertjan Verbeek
 • Ruud van Nistelrooy
 • Giovanni van Bronckhorst
 • Stanley Menzo
 • Frank de Boer
 • Clarence Seedorf
 • Henk ten Cate
 • Patrick Kluivert
 • Aron Winter
 • Marco van Basten

Toch lijkt geen van deze trainers direct een goede opvolger voor Maurice Steijn. Of ze hebben geen interesse, óf ze hebben een verleden bij een andere club. De zoektocht naar een mogelijke opvolger voor Steijn bij Ajax wordt dus geen eenvoudige.

Buitenlandse trainer Ajax

Ook kan er natuurlijk een buitenlandse trainer worden aangesteld bij Ajax. Toch is de kans op een buitenlandse trainer niet heel groot. De laatste keer dat Ajax een buitenlandse trainer had was in 1997. Toen was de Deen Morten Olsen de hoofdcoach.

Mocht Ajax toch voor een buitenlandse coach gaan dan zijn er een aantal kandidaten:

 • Ole Gunnar Solskjaer (ex-Manchester United).
 • Joachim Löw (voormalig Duits bondscoach).
 • André Villas-Boas (ex-Olympique de Marseille).
 • Michael Silberbauer (ex FC Utrecht).

Wie moet de nieuwe trainer van Ajax worden?

Wij vinden dat als Ajax een grote club wil worden, dat ze ook een grote trainer aan moeten stellen. Het is dan ook van belang dat Ajax eens serieus gaat kijken naar de mogelijke opties voor een nieuwe coach. Als je tegen de Europese top aan wilt schuren moet je daar ook een trainer opzetten die daar ervaring mee heeft.

1 reactie op “Wie wordt de nieuwe trainer van Ajax?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *