Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Loting eerste kwalificatieronde KNVB beker 2023/2024

Loting eerste kwalificatieronde KNVB beker 2023/2024

De loting voor de eerste kwalificatieronde van de KNVB beker 2023/2024 is bekend. In de eerste kwalificatieronde van de KNVB beker spelen alleen nog maar amateurclubs. Zij proberen een plek in het hoofdtoernooi van de beker te bemachtigen. Nu de loting voor de KNVB beker verricht is, weten de clubs wie hun tegenstander is.

  • Wat: Eerste kwalificatieronde KNVB beker 2023/2024.
  • Wanneer: zaterdag 12 augustus & zondag 13 augustus 2023.
  • Wie: 60 amateurclubs.
  • Op TV: ESPN.
Loting eerste kwalificatieronde KNVB beker 2023/2024

Loting eerste kwalificatieronde KNVB beker 2023/2024

In de eerste kwalificatieronde voor de KNVB beker voor het seizoen 23/24 spelen 60 amateurclubs tegen elkaar. Daarin strijden de amateurclubs om zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de KNVB beker. In totaal zijn er dus 30 wedstrijden in de eerste kwalificatieronde van het bekertoernooi.

Uitslag loting KNVB beker (eerste kwalificatieronde)

De uitslag van de loting voor de eerste kwalificatieronde van de KNVB Beker is bekend. De uitslag kun je hieronder bekijken:

ThuisUit
Blauw Geel’38/JUMBOSVOD ’22
AGBd’Olde Veste ’54
NuenenChevremont
DVS’33 ErmeloUrk
SJCBon Boys
AWCStaphorst
EemdijkBunde
Zwaluw VFCScherpenzeel
Avanti ’31SV Meerssen
JubbegaUNA
HSC ’21Harkemase Boys
KampongGemert
KloetingeBOL
Sparta NijkerkONS Sneek
WestlandiaQuick
NieuwkoopVolendam (RKAV)
BarendrechtSC Genemuiden
TECDOVO
HoekSteDoCo
BaronieHoogeveen
csv ApeldoornOdin ’59
UnitasBlauw Wit ’34
PurmersteijnSportlust ’46
Veensche BoysHVCH
VVSBRijnvogels
HerculesBerkum
IJsselmeervogelsTOGB
DEMXerxes DZB
OJC ROSMALENOSS ’20
Groene SterGroen Wit
Loting eerste kwalificatieronde KNVB beker 2023/2024

Datum eerste kwalificatieronde KNVB beker

De speeldata voor de eerste kwalificatieronde van het bekertoernooi zijn ook bekendgemaakt. De wedstrijden worden gespeeld in het weekend van 12 en 13 augustus. Er zijn ook clubs in het bekertoernooi die alleen op zaterdag voetballen. Zij zullen in ieder geval op zaterdag 12 augustus in actie komen.

De eerste kwalificatieronde

De eerste kwalificatieronde bestaat dus alleen uit amateurclubs. Toch is ook deze speelronde zeer interessant om te volgen. Er zijn namelijk regelmatig amateurclubs die ver komen in het KNVB beker toernooi. Zo haalde SV Spakenburg vorig seizoen de halve finale van het bekertoernooi. De amateurclubs zijn bovendien vaak extra gemotiveerd om te presteren tegen grotere clubs.

Regels eerste kwalificatieronde KNVB Beker

In Nederland gaat de KNVB beker over één wedstrijd. Dit betekent dat de winnaar van het bekerduel doorgaat naar de volgende ronde. Staat het na 90 minuten gelijk, dan volgt er een verlenging. Komt er dan ook geen winnaar uit de bus, dan moeten strafschoppen de beslissing brengen. Omdat het maar over één wedstrijd gaat zijn de wedstrijden extra spannend.

Tweede kwalificatieronde KNVB Beker

Na de eerste kwalificatieronde volgt er voor de amateurclubs nog een tweede kwalificatieronde. Daarin strijden de overgebleven 30 clubs tegen elkaar om een plek in het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker. Voor veel amateurclubs is het een droom om in het hoofdtoernooi van de KNVB beker te spelen. Daarin kunnen ze natuurlijk tegen een grote Nederlandse club spelen.

Hoofdtoernooi van de KNVB beker

Het hoofdtoernooi van de KNVB beker begint vervolgens om 31 oktober 2023. De eerste speelronde is op:

  • Dinsdag 31 oktober 2023
  • Woensdag 1 november 2023
  • Donderdag 2 november 2023

Voor het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB beker zal er ook nog een loting verricht worden. Deze loting vindt later deze zomer plaats.

Eerste ronde KNVB beker op tv (kwalificatie)

Een deel van de wedstrijden in de KNVB beker worden uitgezonden op ESPN. Omdat er veel wedstrijden tegelijkertijd zijn, kunnen niet alle wedstrijden live worden uitgezonden. Het kan zijn dat ESPN kiest voor een schakelprogramma. Zo kun je alle hoogtepunten van het KNVB bekertoernooi volgen. Afgelopen seizoen waren er ook bekerwedstrijden op het officiële TikTok kanaal van ESPN te zien. Of dat dit seizoen ook het geval is, is nog onduidelijk. Lees meer over de KNVB beker op tv.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *