Meteen naar de inhoud
Home » Nieuws » Uitslag loting halve finale KNVB beker 22/23

Uitslag loting halve finale KNVB beker 22/23

  De uitslag van de loting van de KNVB beker 22/23 is bekend. Op zaterdag 4 maart 2023 vond de loting voor de halve finale van het bekertoernooi plaats. De loting werd verricht door om ongeveer 22:30 uur in het programma “de Eretribune” op ESPN. Masies Artien, een speler van SV Spakenburg, verrichtte de loting. De vier clubs die geloot werden waren Ajax, Feyenoord, PSV en SV Spakenburg. Deze vier clubs zitten nog in het bekertoernooi en werden geloot voor de halve finales van het bekertoernooi. In dit artikel lees je onder andere meer over:

  • Uitslag loting halve finale KNVB beker
  • Feyenoord-Ajax
  • SV Spakenburg-PSV
  • Datum halve finale beker
  • Mogelijk geen bekerfinale op zondag.
  Uitslag loting halve finale KNVB Beker
  Uitslag loting halve finale KNVB Beker

  Uitslag loting KNVB beker 22/23

  De uitslag van de loting van de halve finales van het KNVB bekertoernooi is bekend. De loting was live op tv te zien. De twee wedstrijden in de halve finale van het bekertoernooi worden gespeeld op 4, 5 en/of 6 april 2023. De uitslag van de loting van de halve finale van de KNVB beker van 2022/2023 is:

  • Feyenoord – Ajax
  • SV Spakenburg – PSV
  DatumTijdThuisUit
  4/5/6 april 2023n.n.b.FeyenoordAjax
  4/5/6 april 2023n.n.b.SV SpakenburgPSV
  Uitslag loting halve finale KNVB Beker 2022 2023

  Loting halve finale bekertoernooi

  De loting van de halve finale van het bekertoernooi betekent dat we dus een extra klassieker krijgen dit seizoen. Dit betekent ook dat PSV een “eenvoudige” halve finale heeft. Op papier althans. Eerder schakelde SV Spakenburg namelijk ook al FC Utrecht uit in de kwartfinale van de beker door met maar liefst 1-4 te winnen op bezoek in Utrecht. Spakenburg is pas de derde amateurclub ooit die de halve finale van de KNVB beker bereikt. IJsselmeervogels en VVSB deden dit kunstje eerder al eens.

  Uitslag loting beker: De Klassieker in de halve finale KNVB Beker

  Feyenoord-Ajax wordt gespeeld in de halve finale van de KNVB beker. De wedstrijd wordt gespeeld op 4, 5 of 6 april 2023. In 2019 werd Feyenoord-Ajax ook al gespeeld in de halve finale van de KNVB beker. Ajax won destijds met 0-3 op bezoek in de Kuip. De situatie is nu echter compleet anders. Feyenoord staat bovenaan in de Eredivisie, op de voet gevolgd door Ajax. Voor beide clubs is de uitslag van de loting voor de KNVB beker dus een interessante.

  Uitslag loting KNVB beker: SV Spakenburg-PSV

  De trainer van Spakenburg, Chris de Graaf, gaf eerder in een interview aan heel graag in de Kuip te willen spelen in de halve finale. Dat is dus helaas voor hem niet gebeurd. Toch is er natuurlijk ook nog een kans voor SV Spakenburg om in de Kuip te spelen. De club moet dan van PSV winnen in de halve finale om zo de KNVB bekerfinale te bereiken.

  Finale KNVB Beker niet op zondag

  De twee winnaars van de halve finale van de KNVB beker nemen het tegen elkaar op in de finale van de KNVB beker. De finale wordt gespeeld op zondag 30 april 2023. Toch zit er nog een klein addertje onder het gras. Spakenburg is namelijk een zaterdags-vereniging. Om religieuze redenen voetbalt SV Spakenburg nooit op zondag. Mochten de amateurs van SV Spakenburg de KNVB bekerfinale daadwerkelijk bereiken, dan is het maar de vraag of de bekerfinale nog wel op zondag gespeeld wordt. De voorzitter van Spakenburg liet namelijk al weten dat een finale op zondag geen optie is. De KNVB gaat in overleg met de clubs.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *