Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Italië niet naar WK Qatar 2022

Italië niet naar WK Qatar 2022

Italië gaat niet naar het WK Qatar 2022. Italië verloor gisteren verrassend van Noord-Macedonië. De wedstrijd ging lang gelijk op. De wedstrijd bleef lang zonder doelpunten maar in de extra speeltijd scoorde Noord-Macedonië de 0-1. Italië wist niet meer te scoren en daardoor is Italië uitgeschakeld in de WK-kwalificatie voor Qatar 2022. Het nieuws kwam voor velen als een verrassing, met name omdat Italië natuurlijk de regerend Europees Kampioen was.

Italië niet naar WK Qatar 2022

Italië niet naar WK Qatar 2022

Italië heeft zich dus niet gekwalificeerd voor het WK voetbal 2022 in Qatar. “La Squadra Azzura” ging onderuit tegen Noord-Macedonië en loopt daardoor het WK 2022 mis. Het is voor Italië niet de eerste keer dat ze een groot toernooi missen. In 2018 gingen ze ook al niet naar het WK in Rusland (net als Nederland). De grote vraag is nu natuurlijk of de Italiaanse bondscoach Roberto Mancini ontslagen wordt, of dat hij mag blijven na zijn succes op EURO 2020.

Italië WK 2022 Qatar

Ondanks dat Italië zeer succesvol is op het EK (ze wonnen EURO 2020), hebben ze moeite met het Wereldkampioenschap Voetbal. Ze missen het WK van 2022 en wisten zich ook voor het WK 2018 niet te kwalificeren. Bovendien werden ze in 2010 én 2014 al in de groepsfase uitgeschakeld.

Hoogtepunten Italië – Noord-Macedonië

De wedstrijd Italië – Noord-Macedonië werd gespeeld op donderdag 24 maart 2022.

  • Italië – Noord-Macedonië (0-1)
  • Stadio Renzo Barbero (Palermo).
  • Scheidsrechter: Clement Tupin (Frankrijk)

Hoogtepunten:

  • ’80 geel D. Velkovski (Noord-Macedonië)
  • ‘90+2 doelpunt Noord-Macedonië (Aleksandar Trajkovski)

Samenvatting Italië – Noord-Macedonië

Bekijk hier de samenvatting van Italië – Noord-Macedonië (24 maart 2022) in de WK-kwalificatie voor Qatar 2022.

Italië regerend Europees Kampioen

Italië ging er zelf vanuit dat ze wel naar het WK zouden gaan. Ze wonnen namelijk het EK 2021 (EURO 2020) door in de finale van Engeland te winnen. In de poule eindigde ze op de tweede plaats, achter Zwitserland. Daardoor moesten ze play-off wedstrijden spelen en de eerste horde was het op papier veel zwakkere Noord-Macedonië. Dit bleek voor Italië echter zo lastig dat ze nu zonder WK-ticket zitten.

WK kwalificatie vandaag

Er wordt vanavond weer gespeeld om de felbegeerde WK-tickets. Vanavond is het de beurt aan landen uit Afrika en Zuid-Amerika om zich te verzekeren van een plaats op het WK 2022 in Qatar. Bekijk het volledige overzicht van de WK Kwalificatie vandaag.

Gaat Italië naar het WK 2022?

Nee, Italië heeft zich niet gekwalificeerd voor het WK 2022 in Qatar.

Welke landen gaan naar het WK in Qatar?

Er zijn in totaal 32 deelnemende landen op het WK 2022. Bekijk de lijst van deelnemende landen.

Gaat Nederland naar het WK?

Ja het Nederlands Elftal heeft zich gekwalificeerd voor het WK in Qatar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *