Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Huis van Oranje; Nederlands Elftal kijken in de Johan Cruijff Arena

Huis van Oranje; Nederlands Elftal kijken in de Johan Cruijff Arena

Wil jij het Nederlands Elftal kijken in de Johan Cruijf Arena? Dat kan. Op vrijdag 25 november 2022 opent de Johan Cruijff Arena voor het eerst haar deuren voor het huis van Oranje. Het is het grootste Nederlandse evenement voor het WK Qatar. Samen met grote  Nederlandse artiesten kun jij, en 55,000 andere Oranjefans live de twee groepswedstrijden van het Nederlands elftal bekijken. Het is een bomvol programma met live entertainment, muziek en natuurlijk vooral veel voetbal. Het evenement start zo’n 2,5 uur voor de wedstrijd. De aftrap is om 17,00 uur voor de tweede groepswedstrijd tegen Ecuador. Zowel voor, tijdens, als na de wedstrijd is het er live entertainment onder de leiding van Jack van Gelder, Emma Heesters en Soufiane Touzani en vele bekende Nederlandse artiesten. 

Huis van Oranje; eerste groepswedstrijd tegen Senegal live kijken

Op maandag 21 november 17,00 begint het WK Qatar voor de Oranje Leeuwen. Zij nemen het in de eerste groepswedstrijd op tegen Senegal. Het huis van Oranje is Nederlandse grootste live evenement. De kick-off van dit grote evenement is op maandag 21 november in het AFAS Live. Dit evenement is uitsluitend en exclusief voor de “vaste” Oranjefans en partners. Het is een besloten evenement en hierdoor helaas niet mogelijk om nog kaarten te kopen.

Wanneer is de tweede groepswedstrijd tegen Ecuador in het huis van Oranje?

Wil je weten wanneer de tweede groepswedstrijd wordt gevierd in het huis van Oranje? Vrijdag 25 november trapt het Huis van Oranje af met het grootste evenement rondom het WK Qatar 2022. De aftrap van de tweede groepswedstrijd tegen Ecuador is om 17,00 uur. Het evenement begint om 14,30 uur met veel live entertainment, muziek en natuurlijk veel voetbal. Er zullen gastoptredens zijn van bekende Nederlandse artiesten, oud-voetballers en analisten die hun ongezouten mening zullen geven op deze cruciale tweede groepswedstrijd van de oranje leeuwen.

Wanneer is de derde groepswedstrijd tegen Qatar in het huis van Oranje?

De derde wedstrijd van Oranje is op 29 november 2022 om 16,00 uur tegen het gastland Qatar. Om 13,30 uur opent het huis van Oranje haar deuren voor het tweede grote evenement in de Johan Cruijff Arena. Je kunt hier onder leiding van Jack van Gelder, Emma Heesters en Soufiane Touzani en vele bekende Nederlandse artiesten genieten van een bomvol gezellig programma.

Huis van Oranje, WK 2022 Qatar 

Het WK Qatar 2022 is zeer omstreden vanwege erbarmelijke omstandigheden van de gastarbeiders met betrekking tot de bouw van de stadions, en het omgaan van de mensenrechten in het algemeen. Veel (buur) landen hebben besloten geen groot evenement te organiseren. In Frankrijk is het zelfs niet mogelijk om op straat op grote schermen het WK te volgen. Samen met partners zoals ING, Coca-Cola, Bitvavo en TOTO is er toch voor dit evenement rondom het WK Qatar 2022 gekozen. De kick-off van het evenement start op maandag 21 november voor een vaste groep oranje supporters en de partners. Vervolgens op 25 november en 29 november opent de Johan Cruijff Arena haar deuren voor de twee groepswedstrijden tegen Ecuador en Qatar. Mochten de Oranje leeuwen verder komen in het toernooi dan zullen er ook vervolgwedstrijden worden georganiseerd.

Wat is het “Huis van Oranje”? 

Het huis van Oranje is het grootste live evenement in Nederland in samenwerking met de KNVB. De eerste groepswedstrijd zal worden gehost in het AFAS Live theater (dit is een besloten evenement). De twee daaropvolgende groepswedstrijden worden georganiseerd in de Johan Cruijff Arena. Mochten de oranje leeuwen doorgaan naar de volgende ronde, dan zullen deze wedstrijden ook live te volgen zijn. Het programma is bomvol met veel bekende Nederlandse artiesten, halftime shows en natuurlijk vooral veel en hopelijk mooi voetbal!

Halftime shows Huis van Oranje

Wat zijn de halftime shows van het huis van Oranje? Tijdens de tweede en derde groepswedstrijd van Oranje komt er een spectaculair optreden van verschillende artiesten. Het grootschalige evenement heeft veel weg van de bekende American Football Superbowl. Daarin kan natuurlijk een grootst optreden in de rust niet ontbreken. Hierom is er tijdens de rust van de tweede wedstrijd op 25 november een optreden van Job Smeltzer, ook wel bekend als DJ La Fuent in de Johan Cruijff Arena. DJ La Fuente is een Nederlandse diskjockey, muziekproducent en hockeycoach. Tijdens de derde wedstrijd tegen Qatar staat het duo Lucas en Steve op het podium.

Line up Huis van Oranje

Welke artiesten treden op in het huis van Oranje? Na algne tijd is er eindelijk meer bekend overde line up van het grote voetbalevenement in de Johan Cruijff arena. Op verzoek van niemand minder dan Virgil van Dijk komt Ronnie Flex optreden. Maar hij is niet alleen. Andere grote namen zoals Flemming, Emma Heesters, Typhoon, Lucas en Steve, Willeke Alberti, Digi Dex, Xander de Buisonje, Rolf Sanchez, La Fuente en Mart Hoogkamer zullen de 55,000 Oranjefans voorzien van een stukje muzikaal entertainment.

Nederlands Elftal op grote schermen kijken 

Wil je het Nederlands elftal op grote schermen bekijken? Het kan in het Huis van Oranje. Met ruim 600m2 aan schermen hoef jij geen seconde te missen van de groepswedstrijden, en eventueel de vervolgwedstrijden van het Nederlands Elftal. Toch is het niet heel vanzelfsprekend. Want het lijkt erop dat men in de rest van Nederland wat terughoudend met organiseren van grootschalige events rondom het WK Qatar 2022. Nog voordat het grootste wereldwijde voetbalevenement van start is gegaan heeft het al vaak onder vuur gelegen. Door het gebrek aan mensenrechten, de erbarmelijke omstandigheden van gastarbeiders, vrouwenrechten en homofobie van het gastland heeft het op voorhand al veel stof doen opwaaien. Sponseren zijn terughoudend met de steun aan de Oranje leeuwen, politici durven niet af te reizen om het land te vertegenwoordigen en ook veel van de voetbalbonden zitten met hun handen in het haar. Veel landen hebben hierom gekozen om het WK niet uit te zenden in grote publieke ruimtes. Ook in Nederland zijn er tot dusver weinig aanvragen geweest voor het aankomende voetbalevenement. Uiteraard kun je wel gewoon thuis via de NPO het WK volgen.

Meest gestelde vragen

Wat is het Huis van Oranje?

Het Huis van Oranje is een initiatief van je KNVB om de wedstrijden van het Nederlands Elftal in Johan Cruijff Arena op grote schermen te kijken.

Wie presenteert het Huis van Oranje?

Jack van Gelder is de presentator van het Huis van Oranje.

Welke artiesten zijn er bij het Huis van Oranje?

Ronnie Flex, Flemming, Emma Heesters, Typhoon, Lucas en Steve, Willeke Alberti, Digi Dex, Xander de Buisonje, Rolf Sanchez, La Fuente en Mart Hoogkamer treden op in het Huis van Oranje.

Wanneer is het Huis van Oranje?

Je kunt naar het Huis van Oranje toe op 25 november 2022 en 29 november 2022. Dan speelt Oranje zijn laatste twee groepswedstrijden in poule A.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *