Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Geen uitsupporters Feyenoord-Ajax bij halve finale KNVB beker

Geen uitsupporters Feyenoord-Ajax bij halve finale KNVB beker

Geen uitsupporters Feyenoord-Ajax bij halve finale KNVB beker; Er zullen geen uitsupporters aanwezig zijn bij de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax in de halve finale van de KNVB beker. Een dag nadat de uitslag van loting voor de halve finales bekend was, werd duidelijk dat er geen uitfans bij de klassieker tussen Feyenoord en Ajax aanwezig zullen zijn. Het besluit werd genomen door de gemeente Rotterdam. De wedstrijd wordt gespeeld op 4,5 of 6 april 2023. De winnaar van het duel gaat door naar de TOTO KNVB bekerfinale.

  • De halve finale van de KNVB beker wordt gespeeld op 4,5 of 6 april 2023.
  • Er mogen geen Ajax fans naar de Kuip.
  • Supportersvereniging “teleurgesteld” in besluit.
Geen uitsupporters Feyenoord-Ajax bij halve finale KNVB beker
Geen uitsupporters Feyenoord-Ajax bij halve finale KNVB beker

Geen uitsupporters Feyenoord-Ajax bij halve finale KNVB beker

Vanwege de grote rivaliteit tussen beide supportersgroepen zullen er geen fans van Ajax aanwezig zijn bij de halve finale van de KNVB beker. Net zoals bij de competitiewedstrijden tussen beide clubs zijn uitsupporters niet welkom. Dit geldt dus ook gewoon voor het duel in de halve finale van de KNVB beker. Tot grote teleurstelling van met name Ajax-fans.

Geen Ajax fans in De Kuip bij halve finale KNVB beker

Er zullen dus geen Ajax supporters aanwezig zijn bij de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax in de halve finale van de KNVB beker. Dit is in de lijn van het wederzijdse stadionverbod dat beide clubs hebben. Dit houdt in dat beide clubs geen uit-fans mee mogen nemen naar de onderlinge duels. Bovendien neemt Feyenoord naar verwachting weer allerlei extra maatregelen om ongeregeldheden te voorkomen. Zo werden er bij de competitiewedstrijd tussen Feyenoord en Ajax eerder dit jaar extra netten om het veld geplaatst. Dit gebeurt overigens wel vaker bij wedstrijden van Feyenoord. Ook in de Europese duels zijn er regelmatig netten om het veld aanwezig. Dit is om te voorkomen dat Feyenoord fans dingen op het veld en de spelers geraakt worden met voorwerpen.

Reactie Ajax op geen fans in de Kuip

Vanuit Ajax zelf is nog geen officiële reactie gekomen. De supportersvereniging van Ajax heeft al wel gereageerd op het besluit om geen Ajax fans in De Kuip toe te laten. De supportersvereniging baalt van het besluit van de gemeente Rotterdam. “In het kader van Fairplay en club steunen in de halve finale van de beker zou het fijn zijn geweest als we erbij hadden mogen zijn”. Ook zegt de supportersvereniging: “Gemeente Rotterdam en Stadion Feijenoord, zorg er nou eens voor dat uitsupporters wel welkom zijn”.

Waarom geen Ajax supporters in De Kuip?

Waarom mogen er geen Ajax fans in De Kuip, het stadion van Feyenoord, aanwezig zijn? Dit heeft natuurlijk alles te maken met de geschiedenis tussen de twee clubs. Ajax en Feyenoord kennen een grote rivaliteit en worden gezien als aartsrivalen. Dit heeft in het verleden vaak tot ongeregeldheden en rellen geleid. Daardoor is er sinds 2009 een wederzijds stadionverbod. Dit betekent dat er geen Ajax fans in De Rotterdamse Kuip mogen zijn en ook geen Feyenoord fans in de Johan Cruijff ArenA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *