Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » FIFA bereikt toch akkoord over uitzenden WK 2023

FIFA bereikt toch akkoord over uitzenden WK 2023

De FIFA heeft toch een akkoord bereikt over het uitzenden van het WK 2023 in sommige landen. Hierdoor is het WK 2023 aankomende zomer in vrijwel alle Europese landen live op tv te zien. Eerder was er nog sprake van dat het WK 2023 niet alle landen te zien zou zijn. Door “ruzie” over de prijs van de tv-rechten voor het WK voor vrouwen kwamen de FIFA en verschillende omroepen niet tot een akkoord. Dat akkoord is er nu dus wel. Het WK 2023 wordt gehouden in Australië en Nieuw-Zeeland. Het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen begint op 20 juli 2023 en duurt tot en met 20 augustus 2023. Ook de Oranje Leeuwinnen doen mee aan het WK.

FIFA bereikt akkoord uitzenden WK 2023

FIFA bereikt toch akkoord over uitzenden WK 2023

Nederland had al een deal met de FIFA over het uitzenden van de WK wedstrijden komende zomer. Dit was echter nog niet het geval voor een aantal grote voetballanden. Engeland, Spanje, Duitsland en Italië hadden de uitzendrechten voor het WK 2023 nog niet gekocht. Er was lange tijd sprake van dat het WK daardoor niet in die landen te zien zou zijn. De FIFA kwam al met een oplossing: ze zouden de WK wedstrijden zelf op hun website gaan streamen. Nu er toch een akkoord is met alle landen is dit niet meer nodig.

WK 2023 te zien in Duitsland, Spanje, Engeland en Italië

Het WK 2023 is door de deal met de FIFA nu ook te zien in Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië. In Duitsland wordt het WK 2023 uitgezonden door ARD en ZDF. In Frankrijk wordt het WK voor vrouwen uitgezonden door France Télévisions en in Spanje zendt RTVE het WK live uit. RAI zendt het WK in Italië uit. Ten slotte wordt het WK in Engeland uitgezonden door BBC en iTV. In Nederland wordt het WK uitgezonden door de NOS.

LandTv-rechten
NederlandNOS
DuitslandARD en ZDF
ItaliëRAI
FrankrijkFrance Télévisions
EngelandBBC en iTV
SpanjeRTVE

Wil je weten waar het WK in ieder land wordt uitgezonden? Bekijk dan de tv-rechten voor het WK 2023 per land.

Over de tv-rechten voor het WK 2023

Het WK 2023 begint op 20 juli 2023 met de openingswedstrijd en de openingsceremonie. De Oranje Leeuwinnen spelen op 23 juli, 27 juli en 1 augustus op het WK. Dit is de groepsfase. De Leeuwinnen zitten in groep E samen met Portugal, de VS en Vietnam. Het WK 2023 is live op tv te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *