Ga naar de inhoud
Home » EK 2024 » Selecties EK 2024 » Selectie Slovenië EK 2024 | Alle spelers van Slovenië

Selectie Slovenië EK 2024 | Alle spelers van Slovenië

Wil je de selectie van Slovenië voor het EK 2024 in Duitsland bekijken? In dit artikel lees je alles over de selectie van Slovenië. Tijdens het EK in Duitsland zit Slovenië in poule C.

We bekijken onder meer:

  • De opstelling van Slovenië van het EK.
  • Alle spelers van Slovenië.
  • De aanvoerder, bondscoach en sterspelers van Slovenië.
  • Wie de penalty’s, vrije trappen en corners neemt bij Slovenië.
  • Belangrijke afwezigen, geblesseerden en afvallers in de selectie van Slovenië voor het EK 2024.
  • Bekijk ook de stand en het speelschema van Slovenië.
Selectie Slovenië EK 2024

Selectie Slovenië EK 2024

Onder leiding van bondscoach Matjaž Kek neemt Slovenië 26 spelers mee naar het EK 2024 in Duitsland. Matjaž Kek heeft de selectie van Zmajčeki bekend gemaakt.

De selectie van Slovenië is:

SELECTIE

Vermoedelijke opstelling van Slovenië op het EK 2024:
Oblak; Karnicnik, Blazic, Bijol, Janza; Stojanovik, Cerin, Elsnik, Lovric; Sesko, Sporar

Over de selectie van Slovenië

In de selectie van Slovenië beginnen we natuurlijk met de keeper Jan Oblak. Hij is al jaren een vaste waarde bij de Sloveense selectie. Daarnaast is Josip Ilicic met zijn 36 jaar en 65 interlands ook een echte routinier. Tim Matavz is er voor de Slovenen niet meer bij. De 35-jarige voormalig PSV-speler heeft sinds 2020 niet meer voor Slovenië gespeeld. Wie er wel bij zijn bij Slovenië zijn onder andere Sesko van RB Leipzig, Cerin van Panathinaikos en Lovric van Udinese.

Opstelling Slovenië EK 2024

Slovenië speelt het liefst in een 4-4-2 opstelling.

Slovenië is tijdens het EK 2024 het enige land dat in een klassieke 4-4-2 opstelling aan zijn wedstrijden begint. Op goal staat de ervaren Jan Oblak en daarvoor staan twee centrale verdedigers en twee backs. Op het middenveld staan twee controlerende middenvelders die tevens het spel moeten bepalen. Zij worden vergezeld door twee middenvelders op de vleugels die ook beide flanken moeten bestrijken.

Aanvoerder Slovenië EK 2024

De aanvoerder van Slovenië tijdens het EK 2024 is Jan Oblak.

Jan Oblak speelt alweer bijna 10 jaar bij Atlético Madrid. Hij wordt vaak gezien als één van de beste keepers ter wereld. Het is dan ook geen verrassing dat hij de aanvoerder is van Slovenië.

Oblak is net 31 geworden en speelt al sinds zijn 19e voor Slovenië. De boomlange Oblak heeft een aantal sterke kwaliteiten. Niet alleen is het een echte leider, waardoor juist hij de aanvoerder is. Ook heeft hij hele snelle reflexen, een goed spelinzicht en kan hij onwijs goed springen.

De aanvoerder van Slovenië is één van de beste keepers op het EK 2024.

Sterspelers Slovenië op het EK 2024

Ieder land heeft natuurlijk belangrijke spelers die een sleutelrol vervullen binnen het elftal. Ook bij Slovenië is dat het geval. De sterspeler(s) bij Slovenië tijdens EURO 2024 is/zijn: Benjamin Sesko.

Sesko is nog maar 20 jaar, maar nu al heel belangrijk binnen de selectie van Slovenië. De lange aanvaller heeft al 28 interlands gespeeld waarin hij maar liefst 11 keer scoorde. Hij heeft dus al bewezen belangrijk te zijn voor zijn land en wil dit tijdens EURO 2024 weer zijn.

Bondscoach Slovenië op het EK 2024

De bondscoach van Slovenië tijdens het EK 2024 is Matjaž Kek. Hij komt uit Slovenië.

Matjaž Kek volgde in 2007 Branko Oblak op als bondscoach van Slovenië. Tot en met 2011 was hij destijds de bondscoach en plaatste zich met Slovenië voor het WK in Zuid-Afrika.

Daarna vertrok Kek om de hoofdcoach van HNK Rijeka te worden. Met die club werd hij 2x kampioen en plaatste hij zich bovendien een keer voor de Champions League.

In 2018 stapte Kek zelf op bij Rijeka om voor een tweede termijn bondscoach van Slovenië te worden. Als speler speelde Kek ooit ook één interland voor Slovenië.

Penalty’s, vrije trappen en corners bij Slovenië

Standaardsituaties zijn vaak belangrijk op een EK. Daarom zochten we uit wie bij Slovenië de penalty’s, vrije trappen en corners neemt. Bij het Sloveens voetbalelftal zijn de volgende spelers verantwoordelijk voor de standaardsituaties:

  • Vrijetrappen: Cerin.
  • Penalty’s: Sesko.
  • Corners: Cerin.

Over Slovenië op het EK 2024

Slovenië speelt in de groepsfase van het EK in groep C. De tegenstanders in de groep van Slovenië zijn Denemarken, Engeland en Servië. Het EK 2024 begint op 14 juni 2024 en de EK finale is op 14 juli 2024. In totaal doen er 24 landen mee en zijn er zes groepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *