Ga naar de inhoud
Home » EK 2024 » Poules EK 2024 » Poule C | EK 2024

Poule C | EK 2024

Poule C op het EK 2024 is de derde van in totaal zes poules op het Europees Kampioenschap voetbal. In poule C zitten Slovenië, Denemarken, Servië en Engeland.

Een EK-poule met Engeland is natuurlijk altijd prachtig, maar ook de andere landen hebben een hoop leuke spelers. Het belooft een mooie strijd te worden in poule C waarbij het alle kanten op kan.

Hieronder vind je de stand, het programma en extra informatie over poule C op het EK 2024 in Duitsland.

Poule C EK 2024

Stand poule C | EK 2024

De stand in poule C van het EK 2024:

Poule CWGWGVDVDTP
Poule Slovenië EK 2024 Slovenië0000000
Poule Denemarken EK 2024 Denemarken0000000
Poule Servië EK 2024 Servië0000000
Poule Engeland EK 2024 Engeland0000000

Speelschema en uitslagen poule C

In totaal worden er zes poulewedstrijden gespeeld in poule C. Bekijk het speelschema en de uitslagen hieronder:

DatumTijdWedstrijdSpeelstadStadion
16 juni 202418:00 uurSlovenië – DenemarkenStuttgartMHPArena
16 juni 202421:00 uurServië – EngelandGelsenkirchenVeltins-Arena
20 juni 202415:00 uurSlovenië – ServiëMünchenAllianz Arena
20 juni 202418:00 uurDenemarken – EngelandFrankfurtDeutsche Bank Park
25 juni 202421:00 uurEngeland – SloveniëKeulenRheinEnergieStadion
25 juni 202421:00 uurDenemarken – ServiëMünchenAllianz Arena
Speelschema poule C op het EK 2024

Om competitievervalsing te voorkomen worden de laatste duels in poule C tegelijkertijd gespeeld. De landen kunnen dan geen rekening houden met het resultaat van de andere wedstrijd.

Statistieken poule C

Enkele interessante statistieken over de landen in poule C:

LandFIFA RankingBeste prestatie ootiAantal EK deelnames (incl. 2024)
Slovenië57eGroepsfase2x
Denemarken21eKampioen (1x)10x
Servië33en.v.t.1x
Engeland4eTweede11x
Statistieken poule C EK 2024

Welke landen zitten in poule C?

In poule C zitten vier landen tijdens het EK 2024 in Duitsland. Allereerst is daar Slovenië, dat pas voor de tweede keer aan een EK meedoet. Vervolgens zit ook Denemarken, de angstgegner van Oranje, in poule C.

Ook Servië zit in poule C. Het land met veel (ex) Eredivisie-spelers zal proberen de poulefase te overleven.

Tenslotte zit voetbalgrootmacht Engeland ook in poule C tijdens het EK 2024. De Engelsen gaan ook dit EK weer op jacht naar de felbegeerde titel.

Slovenië poule C EK 2024

Slovenië deed in 2000 voor het eerst mee aan een EK voetbal. Veel ervaring op grote toernooien heeft het land dus niet. Daarentegen is de wil bij Slovenië om te winnen wel heel groot.

Het doel van Slovenië is om de poulefase te overleven. De Slovenen zullen er alles aan doen om dit te bereiken. Onder leiding van bondscoach Matjaz Kek wil Slovenië met een goed plan komen om het doel te halen.

Hoewel Slovenië misschien voor veel voetbalfans een vrij onbekend land is, beschikken ze wel over een aantal hele goede spelers. De ervaren doelman Jan Oblak speelt voor Slovenië. Ook de talentvolle spits Benjamin Sesko speelt bij Slovenië.

Denemarken poule C EK 2024

Denemarken doet alweer voor de 10e keer aan het EK voetbal. Ook is Denemarken al eens Europees Kampioen geworden (in 1992).

Op het vorige EK haalde het Deense elftal bovendien de halve finales. Poule-genoot Engeland was met 2-1 te sterk voor Denemarken, maar daar was wel een verlenging voor nodig.

Het afgelopen WK in Qatar eindigden voor de Denen in een deceptie. In een op papier zwakke poule met Australië, Tunesië en Frankrijk eindigde Denemarken onderaan.

Nu wil Denemarken zich revancheren en de poulefase overleven op het EK in Duitsland. Onder leiding van bondscoach Kasper Hjulmand moet Denemarken dat doel zien te halen. De Deense selectie beschikt over een aantal goede spelers. Zo spelen Rasmus Hojlund (Manchester United), Joachim Andersen (Crystal Palace) en Hojberg (Tottenham) bij Denemarken. Ook Christian Eriksen is er op het EK 2024 in Duitsland gewoon weer bij.

Servië poule C EK 2024

Het Servische nationale elftal is op het EK 2024 voor het eerst aanwezig als onafhankelijk land op een EK. In het verleden deed Servië wel mee als onderdeel van Joegoslavië en als “Servië en Montenegro”. Het land werd in 2006 onafhankelijk en doet nu voor het eerst helemaal alleen mee aan het EK voetbal.

Hoewel Servië nooit eerder mee deed aan een EK-voetbal, wisten ze zich al wel drie keer te kwalificeren voor het WK voetbal. Hoewel Servië zich wel wist te kwalificeren, kwam het land nooit verder dan de poulefase.

Op het EK 2024 is het doel van Servië dan ook om de poulefase te overleven. Met spelers als Milinković-Savić en Mitrovic hebben ze genoeg ervaring in huis. Daarnaast beschikt Servië over een aantal grote talenten. Zo spelen Pavlovic en Samardzic bij het Servische nationale elftal.

Legendarische bondscoach Dragan Stojkovic kan van dit Servië een echt elftal smeden wat wel eens kan gaan verrassen op het EK. Als speler haalde Stojković grote successen zoals het winnen van de Champions League.

Engeland poule C EK 2024

Engeland zal blij zijn geweest met de loting voor het EK 2024. De Engelsen ontlopen een hoop grote voetballanden waardoor het slechts formaliteit lijkt om de poulefase te overleven.

Engeland werd weliswaar in 1966 wereldkampioen, een EK-titel heeft Engeland nog niet. Op het vorige EK haalden de Engelsen de finale en heel Engeland was er van overtuigd dat het Engelse nationale elftal Europees kampioen zou worden. De finale van het EK 2020 werd echter verloren na strafschoppen en Italië werd Europees kampioen.

Nu wil Engeland revanche en dat moet gebeuren in Duitsland. De Engelse selectie beschikt natuurlijk of gigantisch veel topspelers en grote talenten. Spelers als Bellingham, Foden, Saka, Harry Kane, Rice en ga zo maar door spelen allemaal voor het Engelse nationale elftal.

Hoewel bondscoach Gareth Southgate regelmatig onder vuur ligt in de Engelse media, is hij de aangewezen man om Engeland naar de EK-titel te loodsen. De prestaties onder Southgate zijn namelijk uitstekend. Het enige dat nog ontbreekt is de kers op de taart.

Wie gaan er door in poule C?

De landen die eerste en tweede in poule C worden gaan sowieso door naar de knockout-fase van het EK. Ook de nummer 3 uit poule C heeft een kans om door te gaan naar de achtste finales.

De vier beste nummers 3 uit de zes EK poules gaan namelijk ook door naar de knockout-fase. Ieder land is er dus bij gebaat om het tijdens de poulefase zo goed mogelijk te doen en zoveel mogelijk punten te halen.

Wat gebeurt er als twee of meer landen evenveel punten hebben?

Als in poule C twee of meer landen na alle poulewedstrijden evenveel punten hebben gehaald, dan wordt er naar de volgende criteria gekeken om te bepalen wie doorgaat naar de achtste finales:

 1. Punten aantal (onderling);
  Eerst wordt er gekeken naar de meeste punten in de groepswedstrijden tegen andere ploegen met een gelijk aantal punten.
 2. Doelsaldo (onderling);
  Daarna wordt er gekeken naar het doelsaldo als resultaat van de groepswedstrijden tegen de andere ploegen met een gelijk aantal punten.
 3. Gescoorde doelpunten (onderling);
  Vervolgens wordt er gekeken naar de meeste gescoorde doelpunten in de groepswedstrijden tegen andere ploegen met een gelijk aantal punten.
 4. Nogmaals dezelfde criteria (alleen bij meer dan 2 landen met hetzelfde aantal punten);
  Als teams na het toepassen van de eerste drie criteria nog steeds gelijk staan, worden criteria 1 t/m 3 nogmaals toegepast. Dit keer echter alleen op de landen die nog gelijk staan. Wanneer de landen dan nóg steeds gelijk staan, worden criteria 5 t/m 9 bekeken.
 5. Doelsaldo (totaal);
  Het doelsaldo over alle groepswedstrijden.
 6. Gescoorde goals (totaal);
  Meeste gescoorde doelpunten in de groepswedstrijden.
 7. Strafschoppen (optioneel);
  Als twee teams hetzelfde aantal punten hebben en ook gelijk staan volgens criteria 1 tot en met 6 nadat ze in de laatste wedstrijd van de groepsfase tegen elkaar hebben gespeeld, wordt hun positie bepaald door een strafschoppenserie aan het einde van de wedstrijd. Dit criterium wordt niet gebruikt als er meer dan twee teams op hetzelfde aantal punten eindigen.
 8. Fair Play-ranglijst
  Het eerlijkste land gaat door naar de achtste finales. Dit is het land met het minste strafpunten. Je krijgt strafpunten door gele of rode kaarten te krijgen: 1 punt voor een gele kaart, 3 punten voor 2x geel dus rood, 3 punten voor een directe rode kaart en 4 punten voor een gele kaart en daarna een directe rode kaart.
 9. UEFA-coëfficiëntenranglijst
  De positie van de teams op de UEFA-coëfficiëntenranglijst. Het land dat het hoogste staat gaat door.

Speelsteden en stadions poule C | EK 2024

De wedstrijden in poule C worden in vijf verschillende stadions en speelsteden gespeeld. In München worden twee duels gespeeld en de overige wedstrijden zijn steeds in een andere stad. De steden en stadions waar de wedstrijden uit poule C op het EK 2024 worden gespeeld zijn:

 1. MHPArena (Stuttgart).
 2. Veltins-Arena (Gelsenkirchen).
 3. Allianz Arena (München).
 4. Deutsche Bank Park (Frankfurt).
 5. RheinEnergieStadion (Keulen).

Favorieten en voorspelling poule C op het EK 2024

Engeland, Servië en Denemarken waren er op het WK 2022 in Qatar ook bij. Dat geldt niet voor Slovenië. Engeland haalde op het WK de kwartfinales, terwijl Denemarken en Servië al in de poulefase uitgeschakeld werden.

Engeland is natuurlijk de grote favoriet in poule C. De Engelsen hebben veruit het beste elftal. Toch moeten de andere landen niet onderschat worden. Denemarken is altijd een geduchte tegenstanders en de andere twee landen kunnen op karakter veel bereiken.

Voor ons is Engeland de grote favoriet op poule C te winnen. De strijd om de tweede plek zal volgens ons gaan tussen Denemarken en Servië. Wij denken dat Servië nét iets sterker zal zijn dan de Denen. Zij eindigen dan ook op de tweede plek in poule C.

Toch denken we dat Denemarken een goede kans maakt om bij de beste nummers vier te horen in groepsfase van het EK. Daardoor zal ook Denemarken volgens ons doorgaan naar de achtste finales.

De Slovenen geven we weinig kans om de poulefase te overleven. Poule C is een lastige poule om te voorspellen. Het zal vooral afhankelijk zijn van de vorm van het moment.

Onze voorspelling

Onze voorspelling van poule C:

 1. Engeland
 2. Servië
 3. Denemarken
 4. Slovenië

Tegenstanders achtste finales poule C

In de achtste finales die na de poulefase beginnen speelt de nummer 1 uit poule C tegen de nummer 3 uit poule D, E of F.

De nummer 2 uit poule C neemt het op tegen de nummer 1 van poule A.

Voor de nummer 3 uit poule C zijn er een aantal scenario’s. Dit is afhankelijk van uit welke poules de beste nummers 3 komen.

DatumWedstrijdSpeelstad
30 juni 20241C – 3/D/E/FGelsenkirchen
29 juni 20242C – 1ADortmund
1 juli 2024*1F – 3A/B/CFrankfurt
2 juli 2024*1E – 3A/B/C/DMünchen
Speelschema achtste finales poule C EK 2024

*Welke wedstrijd de nummer drie uit poule C speelt is afhankelijk van welke nummers drie uit alle poules er doorgaan naar de knockout-fase.

Meest gestelde vragen

Welke landen zitten in poule C tijdens het EK 2024?

In poule C zitten tijdens het EK 2024 in Duitsland de volgende vier landen: Slovenië, Denemarken, Servië en Engeland.

Hoeveel landen uit poule C gaan door naar de achtste finales?

Er gaan in ieder geval twee landen door naar de achtste finales uit poule C. De nummers één en twee gaan sowieso door. Er kan nog een derde land bijkomen. Als de nummer 3 uit poule C bij de vier beste nummers drie (op punten) van alle poules hoort, gaat ook nummer 3 uit poule C door.

Wanneer spelen de landen die doorgaan in poule C in de achtste finales?

De nummer 1 uit poule C komt op 30 juni 2024 in actie in de achtste finales. Zij spelen dan tegen de nummer drie uit poule D, E of F. Het land dat tweede wordt in poule C neemt het op 1 juli 2024 op tegen de winnaar van poule A.

Waar worden de wedstrijden in poule C gespeeld?

Maar liefst vijf stadions en speelsteden zijn het decor van de poulewedstrijden in groep C. De wedstrijden worden gespeeld in Stuttgart, Gelsenkirchen, München, Frankfurt en Keulen.