Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Eindstand medaillespiegel Olympische Spelen 2022 Beijing

Eindstand medaillespiegel Olympische Spelen 2022 Beijing

Eindstand medaillespiegel Olympische Spelen 2022. Nu de Winterspelen in Beijing er op zitten, kunnen we de eindstand van de medaillespiegel opmaken. Nederland heeft het verdienstelijk gedaan en een top 10 klassering neergezet. Met een zesde plaats kan Nederland terugkijken op een geslaagd toernooi. Het is de derde beste prestatie op de Winterspelen ooit.

 Eindstand medaillespiegel Olympische Spelen 2022

Eindstand medaillespiegel Olympische Spelen 2022

Nederland is op de zesde plek geëindigd in de medaillespiegel van de Olympische Spelen 2022 in Beijing. Noorwegen heeft het medailleklassement gewonnen. De noren wonnen maar liefst 16 gouden medailles. Daarnaast pakten ze 8x het zilver en 13x het brons. Ook in 2018 won Noorwegen het medailleklassement. In 2014 eindigde ze tweede achter Rusland (ROC).

Eindstand medaillespiegel Nederland:

Nederland is zesde geworden in de medaillespiegel Beijing 2022. Ze eindigen daarmee net boven Oostenrijk (7x goud) en net onder Zweden (ook 8x goud, maar 1 bronzen medaille meer). In het medailleklassement wordt gekeken naar de meeste gouden medailles, dus niet naar het totaal aantal medailles.

Nederland heeft in totaal 17 medailles gewonnen:

  • 8x goud
  • 5x zilver
  • 4x brons

Bekijk ook alle Nederlandse medaillewinnaars Olympische Spelen 2022.

Schouten en Schulting grote winnaars

Namens Nederland waren Irene Schouten en Suzanne Schulting de grootverdieners. Irene Schouten won maar liefst 3x goud en 1x brons. Schulting was goed voor 2x goud, 1x zilver en 1x brons. Samen zijn ze dus al goed voor 8 Nederlandse medailles.

Laatste medaille Olympische Spelen

De laatste medailles die verdiend konden worden waren bij de Olympische ijshockey finale. De finale ging tussen Finland en Rusland (ROC). Finland won het goud en Rusland moet genoegen nemen met het zilver.

Hoogste klassering medaillespiegel Nederland

Nederland heeft de meeste medailles gehaald op de Olympische Spelen van 2014 in Sotsji. Nederland wist toen maar liefst 24 medailles op de Winterspelen te winnen. Er werd toen 8x goud, 7x zilver en 9x brons gewonnen. Nederland eindigde destijds op de vijfde plek in de medaillespiegel. Ook op de Winterspelen 2018 in PyeongChang eindigde Nederland op de vijfde plek.

België medaillespiegel

Onze zuiderburen deden het aanzienlijk slechter deze winterspelen. Toegegeven, België is niet echt een wintersport land. De Belgen wisten slechts 2 medailles te winnen (1x goud en 1x brons).  Op de winterspelen van 2018 wonnen ze slechts 1 medaille. In 2014 geen enkele. Daarmee eindigde België op de 21e plek in de medaillespiegel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *