Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Deelnemers Final Four Nations League bekend; Dit is het speelschema van de Nations League finale

Deelnemers Final Four Nations League bekend; Dit is het speelschema van de Nations League finale

De deelnemers voor de Final Four van de UEFA Nations League zijn bekend. De finale van de Nations League wordt ook wel de Final Four genoemd. Hierin nemen de vier groepswinnaars uit League A het tegen elkaar op. De loting van de Final Four volgt later. Nederland organiseert de finale van de Nations League. Het Nederlands Elftal heeft zich ook geplaatst voor de finales van de Nations League.

UEFA Nations League

Deelnemers Final Four Nations League

Het Nederlands Elftal wist zich al te plaatsen voor de finale van de UEFA Nations League door de poule (met onder andere België) te winnen. Nu zijn ook de andere drie landen bekend. De Final Four van de Nations League bestaat uit:

  1. Italië
  2. Nederland
  3. Kroatië
  4. Spanje

Dit zijn natuurlijk allemaal grote voetballanden en het belooft dan ook een spannende Nations League Finale te worden. In aanloop naar het WK 2022 in Qatar is dit natuurlijk een knappe prestatie van Nederland.

Speelschema Final Four Nations League

Hoewel nog niet bekend is welke landen tegen elkaar gaan spelen in de Final Four van de Nations League, weten we al wel op welke dagen gespeeld gaat worden. Oranje kan in de finales van de Nations League dus tegen Spanje, Italië of Kroatië loten. Het speelschema van de Final Four is:

  • 14 juni: halve finale 1 (Met Nederland)
  • 15 juni: halve finale 2
  • 18 juni: troostfinale
  • 18 juni: FINALE NATIONS LEAGUE

Het is al wel zeker dat Nederland de eerste halve finale speelt. Alleen de tegenstander is nog onbekend. De eerste halve finale is op 14 juni 2023.

Nations League finale 2023

De finale van de UEFA Nations League wordt gespeeld op 18 juni 2023. De twee winnaars van de halve finales nemen het dan tegen elkaar op in de Nations League Finale. Ook de troostfinale wordt op 18 juni 2023 gespeeld. Daarin nemen de twee verliezende halve-finalisten het tegen elkaar op in de strijd om het brons.

Nederland organiseert Nations League Finale

De Nations League finales worden in Nederland gespeeld. Nederland had zich samen met België, Polen en Wales kandidaat gesteld voor de organisatie van de Final Four. Omdat Oranje zich van deze landen als enige geplaatst heeft voor de Nations League Finale, wordt de “Final Four” in Nederland gespeeld. De halve finales en de finale van de Nations League worden gespeeld in De Kuip en de Grolsch Veste. De Johan Cruijff ArenA en het Philips Stadion waren in verband met concerten niet beschikbaar op de speeldata. De vorige finales werden gespeeld in Portugal en Italië.

Prijzengeld winnaar Nations League

Oranje heeft al behoorlijk wat geld bij elkaar gevoetbald in de Nations League. De winnaar van de Nations League krijgt namelijk ongeveer 11 miljoen euro. Mocht Oranje in de halve finale stranden, dan krijgen ze alsnog ongeveer 7,5 miljoen euro. Een lekkere bonus voor de KNVB dus. Lees alles over het prijzengeld in de Nations League.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *