Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » 26 spelers in WK selectie Qatar 2022, 3 extra wisselspelers tijdens WK

26 spelers in WK selectie Qatar 2022, 3 extra wisselspelers tijdens WK

26 spelers in WK selectie Qatar 2022, 3 extra wisselspelers tijdens WK. De FIFA heeft bekend gemaakt dat landen 26 spelers mee mogen nemen naar het WK voetbal in Qatar 2022. Het WK voetbal begint op 20 november 2022. Voorheen mochten landen maar 23 spelers meenemen naar WK’s. Dit is nu dus verhoogd naar 26 spelers. Dit geeft bondscoaches veel meer opties. Er kunnen namelijk pinchhitters en andere specialisten meegenomen worden naar het WK die anders thuis moesten blijven. Een nadeel is dat er meer spelers zullen zijn helemaal niet in actie gaan komen.

26 spelers in WK selectie Qatar

Meer spelers in WK selectie Qatar 2022 (3 extra wissels)

26 spelers in WK selectie Qatar, hoe zit dat precies? Bondscoach Louis van Gaal mag tijdens het WK 2022 in Qatar 26 spelers selecteren in plaats van de gangbare 23. Dit geeft de bondscoach natuurlijk veel opties tijdens het WK voetbal. Dit betekent namelijk dat de bondscoach meer specialisten mee kan nemen. Daarbij kan gedacht worden aan een penaltyspecialist, een vrije trappen specialist of een pinchhitter. Natuurlijk kunnen ook andere landen 26 spelers oproepen. Dit beteken ook dat we meer (verschillende) spelers in actie gaan zien tijdens het WK voetbal.

Waarom mogen er 26 spelers mee naar het WK in Qatar?

Waarom er nu ineens 26 spelers bij de WK-selectie zitten is niet officieel bekend gemaakt. Wel kunnen we natuurlijk wat verklaringen geven voor het uitbreiden van de WK selecties. Zo zal het coronavirus ongetwijfeld iets te maken hebben met het uitbreiden van het aantal spelers tijdens het wereldkampioenschap. Ook het tijdstip van het WK heeft er mee te maken. Het WK in Qatar wordt namelijk in de winter gehouden in plaats van in de zomer. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het klimaat van Qatar. Daardoor kunnen spelers al extra vermoeid zijn voor het WK begint.

Selectie Nederlands Elftal 26 spelers

De selectie van het Nederlands Elftal voor het WK 2022 in Qatar is op dit moment nog niet bekend. Bondscoaches moeten uiterlijk op 13 november 2022 hun definitieve selectie doorgeven aan de FIFA. Voor die tijd zal Louis van Gaal dus goed moeten kijken naar welke spelers hij op het WK in actie wil zien. De uitbreiding naar 26 spelers geeft veel potentiële internationals wel extra kansen. Spelers die soms net buiten de boot vallen kunnen nu misschien wel mee naar Qatar.

Van 23 naar 26 spelers WK Qatar

De selecties zijn uitgebreid van 23 naar 26 voor het WK in Qatar. Voorheen mochten de bondscoaches slechts 23 spelers meenemen naar een WK. Dit betekent dat er nu dus 15 wisselspelers op de bank zitten bij het WK 2022. Een drukke, gezellige boel op de reservebank dus. Daarnaast mogen er overigens 11 stafleden op de bank zitten tijdens het WK. Daarvan moet er één verplicht een teamarts zijn.

3 extra spelers in selectie Qatar

Het WK in Qatar gaat op 20 november 2022 van start. Voor het Nederlands Elftal begint het toernooi met een wedstrijd tegen Senegal. Oranje zit in poule A van het WK. Ook bij Oranje zullen er dan dus 15 wisselspelers zijn. Nederland zit in poule A samen met Senegal, Ecuador en gastland Qatar.

Meest gestelde vragen

Hoeveel spelers zitten er bij het Nederlands Elftal?

Het Nederlands Elftal bestaat uit 26 spelers op het WK 2022.

Wie zitten er bij de definitieve selectie van Oranje?

Bondscoach Louis van Gaal heeft de definitieve selectie bekendgemaakt. Bekijk de 26 spelers in de WK selectie van Nederland.

Wanneer is het WK in Qatar?

Het WK 2022 in Qatar is van 20 november 2022 en duurt t/m 18 december 2022.

Wanneer speelt Nederland op het WK?

Het Nederlands Elftal speelt op 21 november, 25 november en 29 november op het WK 2022.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *