Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Welk merk bier wordt er gedronken bij de Eredivisie clubs?

Welk merk bier wordt er gedronken bij de Eredivisie clubs?

Welk biermerk hebben ze bij de Eredivisieclubs? In ieder stadion wordt natuurlijk weer een ander merk bier geschonken. Maar welk merk bier hebben ze nou bij alle clubs in de Eredivisie?

We bekeken ook al de prijs voor bier per club. Nu kijken we dus naar de verschillende soorten bier in alle voetbalstadions. Wij zochten voor je uit welk merk bier er bij iedere club geschonken wordt.

Merk bier voetbalstadions

Verschillende biermerken per club

In totaal worden er in de Eredivisie maar liefst zeven verschillende merken bier geschonken:

 1. Heineken – zes clubs (Ajax, Feyenoord, PEC Zwolle, Heracles Almelo, Almere City en FC Volendam).
 2. Bud – twee clubs (FC Utrecht en Vitesse).
 3. Amstel – twee clubs (AZ Alkmaar en sc Heerenveen).
 4. Jupiler – drie clubs (Excelsior, N.E.C. en Sparta).
 5. Bavaria – twee clubs (PSV en RKC Waalwijk).
 6. Grolsch – twee clubs (Go Ahead Eagles en FC Twente).
 7. Brand – één club (Fortuna Sittard).

Biermerk per club

Per club zie je hieronder welk merk bier er in het stadion geschonken wordt.

Biermerk iedere Eredivisieclub 2023/2024:

ClubMerk
AjaxHeineken
Almere CityHeineken
AZ AlkmaarAmstel
ExcelsiorJupiler
FC TwenteGrolsch
FC UtrechtBud
FC VolendamHeineken
FeyenoordHeineken
Fortuna SittardBrand
Go Ahead EaglesGrolsch
Heracles AlmeloHeineken
N.E.C.Jupiler
PEC ZwolleHeineken
PSVBavaria
RKC WaalwijkBavaria
sc HeerenveenAmstel
Sparta RotterdamJupiler
VitesseBud
Biermerk per club in de Eredivisie

Meest gedronken bier bij voetbalclubs

Heineken is de grote winnaar als het gaat om het aantal voetbalclubs waar Heineken geschonken wordt. Bij maar liefst zeven van de achttien clubs wordt Heineken geschonken. Heineken doet dus goede zaken tijdens de wedstrijddagen in de Eredivisie.

Heineken (6 clubs)

Dat de grootste bierbrouwer van Nederland ook de bierleverancier in de meeste voetbalstadions in de Eredivisie is, is natuurlijk niet echt een verrassing. Bij zowel Ajax, Feyenoord, PEC Zwolle, Heracles Almelo, Almere City als bij FC Volendam wordt Heineken geschonken. De Eredivisie stadions waar Heineken gedronken wordt zijn:

 • De Johan Cruijff ArenA.
 • De Kuip (Stadion Feijenoord)
 • MAC3PARK (PEC Zwolle)
 • Erve Asito (Heracles Almelo)
 • Yanmar Stadion (Almere City)
 • Kras Stadion (FC Volendam)

Jupiler – drie clubs (Excelsior, N.E.C. en Sparta).

Drie clubs in de Eredivisie schenken Jupiler bier. Dit Belgische bier zou je wellicht vooral in het zuiden van Nederland verwachten, maar niets is minder waar. Vooral in Rotterdam doet Jupiler het goed. Bij zowel Sparta Rotterdam als bij Excelsior wordt Jupiler geschinken. Je drinkt Jupiler in totaal in drie stadions in de Eredivisie:

Amstel Bier (2 clubs)

Amster Bier is onderdeel van Heineken. Dus het aandeel van Heineken groeit alleen maar in de Eredivisie. Naast de zes clubs die Heineken schenken zijn er ook nog twee clubs waar Amstel uit de tap komt. Bij AZ en sc Heerenveen vloeit het Amstel Bier rijkelijk. In het AFAS Stadion (AZ) en het Abe Lenstra Stadion (sc Heerenveen) krijg je Amstel als bier.

Bud bier (2 clubs)

Bud bier komt wellicht voor sommigen als een verrassing. De naam Budweiser is wellicht iets bekender hier, dat is de Amerikaanse naam. Bud schenkt bier in de Galgenwaard bij FC Utrecht en in het GelreDome bij Vitesse.

Bavaria – twee clubs (PSV en RKC Waalwijk).

Ook bij twee clubs wordt Bavaria geschonken. Het is natuurlijk niet zo vreemd dat er twee Brabantse clubs Bavaria schenken. Het biermerk Bavaria komt namelijk uit Brabant. Bij PSV en RKC Waalwijk wordt dit Brabantse biertje geschonken tijdens voetbalwedstrijden. In het Philips Stadion van PSV en het Mandemakers Stadion van RKC Waalwijk kun je dus genieten van een heerlijke koude Bavaria.

Grolsch – twee clubs (Go Ahead Eagles en FC Twente).

Grolsch heeft ook twee clubs onder zijn hoede in de Eredivisie. In de Adelaarshorst in Deventer (Go Ahead Eagles) en natuurlijk in de Grolsch Veste van FC Twente in Enschede wordt Grolsch geschonken. Dat bij FC Twente Grolsch geschonken wordt, is natuurlijk geen verrassing. Het hoofdkantoor zit in Enschede en bovendien draagt het stadion van Twente de naam van de bierbrouwer.

Brand – één club (Fortuna Sittard).

Dan wordt er ook nog bij één Eredivisieclub Brand geschonken. Namelijk bij Fortuna Sittard. Dat er  in het Fortuna Sittard Stadion Brand bier geschonken wordt, is niet gek. Brand bier wordt namelijk gezien als “Limburgs trots”. Het bier wordt daar ook gebrouwen. Toch gaat dat binnenkort veranderen. In 2024 verhuist de bierbrouwerij naar Brabant.

Bier in het oosten

Het mag geen verrassing heten dat bij Go Ahead Eagles en natuurlijk FC Twente Grolsch bier geschonken worden. In de regio van die twee clubs wordt nou eenmaal veel Grolsch gedronken. Ook in die twee stadions is dat het geval. Toch doet niet iedere club in het Oosten daaraan mee. Bij Heracles Almelo wordt geen Grolsch geschonken, maar Heineken. Dat is op zijn minst toch opvallend te noemen.

Succesbier Heineken

Opvallend: alle clubs die in 2022/2023 promoveerden naar de Eredivisie serveren Heineken in het stadion. Zowel PEC Zwolle, Heracles Almelo als Almere City hebben Heineken als biermerk. We weten het natuurlijk niet zeker, maar als club in de Keuken Kampioen Divisie zouden we toch overwegen om over te stappen naar Heineken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *