Ga naar de inhoud
Home » Voetbalstadions » De Kuip (Stadion Feijenoord)

De Kuip (Stadion Feijenoord)

De Kuip is het stadion van Feyenoord. Het is volgens velen het mooiste voetbalstadion van Nederland. Officieel heet het stadion “Stadion Feijenoord”, maar in de volksmond werd het stadion al gauw “De Kuip” genoemd. Die naam is blijven hangen en daarom heeft bijna iedereen het nu over De Kuip als het stadion van Feyenoord.

De Kuip (Stadion Feijenoord)

De Kuip (Stadion Feijenoord)

De Kuip is één van de meest iconische stadions van Nederland. Er zijn al zoveel mooie en grote wedstrijden gespeeld in de Kuip. Naast Feyenoord heeft ook het Nederlands Elftal veel wedstrijden in het stadion gespeeld.

Enkele dingen die de Kuip uniek maken zijn natuurlijk de fantastische sfeer, de geschiedenis en dat het stadion al zo oud is. Bovendien was de Kuip lange tijd het grootste stadion van Nederland. In het verleden zijn er al een aantal hele grote wedstrijden in het stadion gespeeld. Zo was de Kuip al tien keer het toneel van een finale van de Europa Cup. Ook wordt jaarlijks de bekerfinale in de Kuip gespeeld. In 2023 werd de UEFA Nations League finale nog in het stadion van Feyenoord gespeeld.

Daarnaast is de Kuip soms ook het toneel van andere grote evenementen. Veel artiesten hebben een keer opgetreden in de Kuip. Van Bob Dylan tot René Froger en van Bruce Springsteen tot David Bowie, allemaal traden ze al eens op in de Kuip.

Tegenwoordig wordt de roep om een nieuw stadion voor Feyenoord steeds groter. Al sinds 2006 wordt er gepraat over een “Nieuwe Kuip”. Toch is er ook veel weerstand. Veel fans willen dit prachtige stadion niet wegdoen. Tot op heden zijn er echter nog geen concrete plannen voor een nieuw stadion, maar we sluiten niet uit dat hier in de nabije toekomst verandering in komt. Een mooie gelegenheid dus om de Kuip nog te bezoeken.

Feiten over de Kuip

 • Officiele naam: Stadion Feijenoord.
 • Bijnaam: De Kuip.
 • Plaats: Rotterdam.
 • Capaciteit: 51.117.
 • Bouwjaar: 1935 – 1937.
 • Geopend: 27 maart 1937.
 • Veldafmetingen: 105 x 68 meter.
 • UEFA Rating: 4 sterren.
 • Zitplaatsen: 51.117.
 • Overdekte zitplaatsen: 40.000.
 • Business seats: 3500.
 • Gras: natuurgras.
 • Grasverwarming: aanwezig.
Foto van de binnenkant van de Kuip

Geschiedenis de Kuip

De bouw van de Kuip startte op 6 september 1935. Het stadion was al in 1936 helemaal klaar. Er was echter één probleem. De infrastructuur rondom het stadion was nog niet aangelegd, terwijl de gemeente Rotterdam dat wel had beloofd. Daardoor liet de opening van het stadion nog bijna een jaar op zich wachten. In 1937 werd de Kuip dan toch eindelijk geopend. Een opvallend feitje: bij de opening had “Stadion Feijenoord” een capaciteit van 65.000. Bovendien was het stadion niet overdekt.

In de Tweede Wereldoorlog was de Kuip bijna verdwenen. De Duitsers, die Nederland bezet hadden, wilden het stadion slopen omdat ze het staal nodig hadden. De directeur van de Kuip zou toen gelogen hebben over de hoeveelheid staal die in het stadion verwerkt zit, waardoor de Duitsers het niet interessant meer vonden om het stadion te slopen.

Na de Tweede Wereldoorlog is het stadion meerdere keren gerenoveerd. De grootste renovatie was in 1994. Er kwam onder meer een dak op de Kuip waardoor nu 85% van het stadion overdekt is. Bovendien werd de capaciteit van het stadion teruggebracht naar het huidige 51.117. Ook werden alle faciliteiten van het stadion flink vernieuwd. Denk daarbij aan kleedkamers, persruimtes, tribunes, trappen en wc’s. Tenslotte is toen ook het Maasgebouw erbij gekomen. In 2004 werd er weer flink verbouwd in en rond het stadion. Deze keer werd de Olympiazijde van het stadion gerenoveerd.

Hét hoogtepunt in de geschiedenis van de Kuip was in 2002. Toen won Feyenoord in de eigen Kuip namelijk de UEFA Cup. In eigen huis versloeg Feyenoord Borussia Dortmund met 3-2. Ook de finale van EURO 2000 werd gespeeld in Stadion Feijenoord. In Rotterdam werd Frankrijk de Europees Kampioen door met 2-1 te winnen na verlenging.

Tegenwoordig is “De Kuip” natuurlijk de trots van iedere Rotterdammer. Het stadion wordt door de Feyenoordfans niet voor niets liefkozend “de Voetbaltempel op Rotterdam Zuid” genoemd. Het stadion staat er nu in ieder geval nog, maar de vraag is natuurlijk wel: voor hoelang?

Plattegrond de Kuip (Stadion Feijenoord)

Een plattegrond van de Kuip met alle tribunes, met alle ingangen, vakken en een overzicht van de zitplaatsen vind je hieronder:

Plattegrond de Kuip stadion Feyenoord
Bron: dekuip.nl

Tribunes

De Kuip heeft een capaciteit van 51.117 bezoekers. Al deze voetbalfans zijn verdeeld over verschillende tribunes. Zo zijn er natuurlijk tribunes voor de thuissupporters, maar ook voor de fans van de bezoekende club. Daarnaast zijn er Business seats, een perstribune, mindervalide plekken, speciale familievakken en ook nog skyboxen.

In totaal zijn er vier tribunes. De vier tribunes zijn:

 1. Gerard Meijer Tribune (korte zijde).
 2. Maastribune (lange zijde).
 3. Willem van Hanegem Tribune (korte zijde).
 4. Olympiatribune (lange zijde).

De tribunes zijn ingedeeld in vakken. Hieronder vind je een overzicht van de vakken, welke ingang je moet hebben en op welke tribune de vakken zich bevinden.

VakTribuneIngangRing
AOlympiatribune42 t/m 441
BOlympiatribune42 t/m 441
BBOlympiatribune42 t/m 442
COlympiatribune45 t/m 521
CCOlympiatribune45 t/m 522
D (66+ vak)Olympiatribune45 t/m 521
DD (gezinsvak)Olympiatribune45 t/m 522
EWillem van Hanegem Tribune52 t/m 581
EEWillem van Hanegem Tribune52 t/m 582
F (gezinsvak)Willem van Hanegem Tribune1
FF (uitvak)Willem van Hanegem Tribune61 en 622
GWillem van Hanegem Tribune63 en 641
GG (uitvak)Willem van Hanegem Tribune61 en 622
H (gezinsvak)Willem van Hanegem Tribune63 en 641
HHWillem van Hanegem Tribune63 en 642
JWillem van Hanegem Tribune1 t/m 61
JJWillem van Hanegem Tribune1 t/m 62
K (66+ vak)Maastribune7 t/m 121
KKMaastribune7 t/m 122
M (eerste rij vak M is blindentribune)Maastribune13 t/m 181
NOlympiatribune42 t/m 441
NNOlympiatribune42 t/m 442
OOlympiatribune45 t/m 521
OO (gezinsvak)Olympiatribune45 t/m 522
POlympiatribune45 t/m 521
PP (gezinsvak)Olympiatribune45 t/m 522
QGerard Meijer Tribune26 t/m 331
QQGerard Meijer Tribune26 t/m 332
RGerard Meijer Tribune26 t/m 331
RRGerard Meijer Tribune26 t/m 332
S (sfeer vak)Gerard Meijer Tribune19 t/m 331
TGerard Meijer Tribune19 t/m 241
TTGerard Meijer Tribune19 t/m 242
UGerard Meijer Tribune19 t/m 241
UUGerard Meijer Tribune19 t/m 242
VMaastribune13 t/m 181
VVMaastribune13 t/m 182
W1 t/m W4Maastribune7 t/m 181 (aan het veld)
X1 t/m X4Gerard Meijer Tribune19 t/m 361 (aan het veld)
Y1, Y2 en Y3Willem van Hanegem Tribune63 en 641 (aan het veld)
Z1, Z2, Z3 en Z4Olympiatribune34 t/m 521 (aan het veld)
Business seatsMaastribuneVia maasgebouw2
Z & Y (deels)Mindervalidenplekken251
De Kuip: zitplekken, vakken en ingangen

Gezinsvakken/familievakken

Voor gezinnen die graag een voetbalwedstrijd in de Kuip willen meemaken heeft het stadion speciale familievakken. Deze speciale gezinsvakken zijn speciaal voor ouders die graag met hun kinderen naar een wedstrijd van Feyenoord willen. Er gelden een aantal regels voor de gezinsvakken:

 • Kinderen en jongeren tot 18 jaar mogen samen met 2 volwassenen een kaartje voor de gezinsvakken kopen.
 • Een ticket voor de familievakken koop je tegen een gereduceerd tarief. Dat betekent dat je goedkoper een kaartje voor een familievak bij Feyenoord kunt kopen.
 • De familievakken bij Feyenoord zijn F, H, CC, DD, OO en PP (zie plattegrond).
 • Daarnaast is er een blindentribune (eerste rij vak M) en een speciale 66+ tribune voor “ouderen” (vak D en vak K).

Sfeervak Feyenoord

Er zijn meerdere sfeervakken bij Feyenoord, maar het bekendste is vak S. Hier zit de harde kern van Feyenoord. Zij zorgen bij wedstrijden altijd voor een hele hoop sfeer. Vak S is gelegen op de Gerard Meijer Tribune. Dit is ook het vak waar nog staanplaatsen in de Kuip zijn. Officieel zijn het overigens geen staantribunes meer, omdat dit van de UEFA niet meer mag bij Europese wedstrijden. Er zijn nu klapstoeltjes die bij competitiewedstrijden ingeklapt blijven.

Uitvak in de Kuip

Tenslotte heeft de Kuip een uitvak waar uitsupporters zitten tijdens wedstrijden. Het uitvak biedt plaats aan 1200 toeschouwers. Het uitvak bevindt zich in de vakken GG en FF op de tweede ring.

Soms wordt vak EE ook als uitvak ingericht. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij Europese wedstrijden. Dan hebben uitspelende clubs meer plaatsen voor meereizende fans.

Ook komt het wel eens voor dat er minder of geen uitsupporters welkom zijn in de Kuip. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax.

Wat zijn de beste plekken in de Kuip?

Wat zijn de mooiste en beste plekken om te zitten tijdens een wedstrijd van Feyenoord? Er zijn natuurlijk meerdere goede plekken in de Kuip. Rondvraag leert dat de mooiste plekken in het midden van het stadion zijn. Daar heb je het beste zicht op het veld. Natuurlijk zit je dan ook het liefste op de eerste ring. Bovendien zijn er daar voldoende eet- en drinkgelegenheden zodat je ook tijdens de wedstrijd iets kunt halen.

Rondleiding | Stadion tour de Kuip

Wil je een rondleiding door Kuip krijgen? Ook in het stadion van Feyenoord is het mogelijk om een rondleiding of stadiontour te boeken. Er zijn verschillende rondleidingen bij Feyenoord te boeken. Een overzicht:

 • Stadiontour (prijs: vanaf €13,50 p.p. – tijdsduur ongeveer 90 minuten).
 • Speciale kidstour (prijs vanaf  €13,50 p.p. – tijdsduur ongeveer 90 minuten).
 • Een mindervalidentour door de Kuip (prijs vanaf €14,00 p.p. | tijdsduur ongeveer 90 minuten).
 • Kinderfeestje in de Kuip (prijs vanaf €17,00 p.p. | tijdsduur ongeveer 2 uur).

Tijdens de stadiontour krijg je een uitgebreide rondleiding door de Kuip. Je komt op plekken waar je normaal natuurlijk nooit zou komen. Je ziet onder andere kleedkamer van Feyenoord. Ook mag je een bezoek brengen aan het (vernieuwde) Feyenoord-museum. Het Feyenoord Museum betreed je via de oude spelerstunnel. Dat is natuurlijk al een beleving op zich.

In het museum zie je vervolgens onder andere de geschiedenis van Feyenoord, een heleboel trofeeën en voetbalshirtjes. Tenslotte mag je door de spelerstunnel van Feyenoord wandelen. Je loopt dezelfde route als de spelers die het veld betreden. Je staat dan aan de rand van het beste veld van Nederland.

Routebeschrijving naar de Kuip

Hoe kom je bij de Kuip? Als je het stadion van Feyenoord gaat bezoeken, wil je natuurlijk weten hoe je er het beste kunt komen. Daarom vertellen wij je hoe je het beste naar de Kuip kunt reizen. Bovendien vertellen we je waar je het beste kunt parkeren. Ga je liever met de trein naar het stadion van Feyenoord? Ook dan leggen we je uit hoe je vanaf het station het beste naar het stadion van Feyenoord kunt reizen.

Met de auto

Je kunt natuurlijk met de auto naar de Kuip toe gaan. Op wedstrijddagen is het echter vaak heel druk rond Rotterdam en bij het stadion. Bovendien is het dan soms lastig een parkeerplaats vinden. Ga je met de auto naar de Kuip op een dag dat er geen wedstrijd of evenement is? Dan kun je de auto kwijt op P2-P3. Deze parkeerplaats is gelegen naast het Maasgebouw.

Op wedstrijddagen zijn er ook parkeerplaatsen beschikbaar. Parkeren is dan wel betaald. Je kunt hiervoor online parkeerkaarten bestellen. Dit is de makkelijkste manier om te parkeren tijdens een wedstrijd van Feyenoord. Daarnaast zijn er ook een heleboel parkeergarages in de buurt. Vanaf daar kun je dan lopend naar het stadion.

De parkeerplaatsen met de locaties rondom Stadion Feijenoord vind je hieronder:

ParkeerplaatsLocatieExtra informatie
P1Coen MoulijnwegBinnen de hekken van het stadion.
P2Coen MoulijnwegVoor het stadion.
P3 en P4StadionwegAan de korte kant van het stadion.
P5 CKorte StadionwegParkeerterrein bij de Gamma.
P5 GJohn F Kennedylaan of Cor KieboompleinParkeergarage Veranda.
P6John F KennedylaanParkeerplaats bij de McDonald’s.
P7Kruising Stadionweg/OlympiawegParkeerplek voor mindervaliden.
P8Kruising Stadionweg/OlympiawegParkeerplaats aan de Olympiazijde van de Kuip.
Parkeerplekken bij de Kuip (Stadion Feijenoord)

Openbaar vervoer (OV)

Wil je met het openbaar vervoer naar de Kuip reizen? Het stadion is heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het ligt er natuurlijk aan waar je vandaan komt, maar bij het Stadion van Feyenoord zit een station. Een overzicht van de haltes en stations die je moet hebben om bij De Kuip te komen:

 1. De trein
  Ga je met de trein? Dan moet je naar NS Station Stadion Feijenoord. Dit station ligt het dichtste bij de Kuip. Vanaf het station is het ongeveer 3 minuten lopen naar het stadion. Als je jouw reis met de trein vooraf wilt plannen, kun je het beste gebruik maken van www.ns.nl of https://9292.nl/.

  Let op: het station Rotterdam Stadion is niet altijd in gebruik. Het wordt alleen gebruikt tijdens wedstrijden van Feyenoord of andere evenementen. Dan rijden er stoptreinen vanaf Rotterdam Centraal en Dordrecht naar NS Station Rotterdam Stadion.

  Ga je buiten een wedstrijddag of evenement naar de Kuip, dan kun je het beste naar Rotterdam Station Zuid of Rotterdam Lombardijen met de trein. Vanaf beide stations is het ongeveer 15 minuten lopen naar het stadion. Ook kun je een vanaf daar een bus of metro pakken.
 2. Bus
  Ga je met de bus naar de Kuip? Om met de bus naar het stadion van Feyenoord te komen kun je meerdere buslijnen nemen. Natuurlijk kun je de bus nemen naar het stadion van Feyenoord. Die bushalte heet Rotterdam Stadion Feijenoord. Deze bushalte is het dichtstbij.

  Je hebt ook nog andere opties om met de bus naar het stadion te gaan. Allereerst is er de bushalte Rotterdam, Stadionweg. Deze zit ook bij het stadion. Ook de haltes Breeplein (ongeveer 10 minuten lopen), Rotterdam Station Zuid (ongeveer 15 minuten lopen) en de bushalte aan de Adriaan Volkerlaan (ongeveer 20 minuten lopen).

  Let op: Er zijn vaak werkzaamheden in Rotterdam waarom sommige bussen niet rijden of buslijnen veranderd zijn. Je kunt je busreis plannen op de website van het Rotterdamse busvervoer, de RET. 
 3. Metro/tram
  Ga je met de metro of de tram naar de Kuip? Ook dan heb je meerdere opties. Je kunt natuurlijk een tram of metro pakken naar het Station Stadion Feijenoord. Op https://www.ret.nl/ kun je jouw reis naar het stadion van Feyenoord tot in detail plannen. Ook kun je aangeven of je liever met de metro, tram of een ander vervoersmiddel reist.
 4. Gratis met het OV naar de Kuip (Stadion Feyenoord)
  Op wedstrijddagen kun je gratis met het openbaar vervoer naar de Kuip reizen. Op vertoon van je seizoenkaart of wedstrijdkaart kun je vanaf 3 uur voor tot 3 uur na de wedstrijd GRATIS met het OV van en naar het stadion reizen. Dit geldt voor alle bus- en tramlijnen van de RET. Bij andere evenementen of wedstrijden van het Nederlands Elftal of andere clubs (bijvoorbeeld de bekerfinale) moet er wel gewoon betaald worden. Je kunt dus alleen tijdens de thuiswedstrijden van Feyenoord gratis met het Openbaar Vervoer.

Fiets of scooter

Ga je liever met de fiets of op de scooter naar de Kuip? Ook dat kan. De bereikbaarheid met de fiets of op de scooter is juist heel goed. Je vermijdt daarmee namelijk de verkeersdrukte. En ja, het kan heel druk zijn in en rond Rotterdam.

Voor fietsen en scooters is er voldoende plek rondom het stadion. Feyenoord moedigt mensen zelfs aan om met de (deel) fiets of (deel) scooter naar het stadion te komen. Ben je bang dat je fiets vernield wordt? Geen zorgen, in stalling P4 kun je jouw fiets bewaakt stallen. Deze fietsenstalling is gewoon gratis. De stalling gaat 3 uur voor de wedstrijd open en 1 uur na de wedstrijd weer dicht. Houd hier dus wel rekening mee als je jouw fiets/scooter in die stalling zet.

Wil je liever wat langer blijven? Dan kun je jouw fiets of scooter in de openbare fietsenstallingen rondom het stadion zetten. Deze vind je naast P7/P8 aan de kant van de Olympiaweg, onder het stadionviaduct of naast het Topsportcentrum bij het stadion.

Watertaxi naar de Kuip

Wil je liever op een originele manier naar de Kuip reizen? Dat komt goed uit. Er is namelijk een hele leuke manier om naar het Stadion van Feyenoord te gaan. Je kunt namelijk met de watertaxi naar het stadion toe. De watertaxi legt dichtbij het stadion aan. Je hoeft dan nog maar vijf minuten te wandelen en je staat al bij het stadion.

Je kunt vanaf meerdere plekken de watertaxi naar het stadion van Feyenoord pakken. Met de watertaxi ga je over de Maas naar het stadion van Feyenoord. Halte 10 is dichtbij het stadion van Feyenoord. Die halte ligt aan de Piet Smitkade. Een originele manier om met je vrienden of familie naar de Kuip te gaan.

Foto’s van de Kuip

Een aantal foto’s van de Kuip, het stadion van Feyenoord:

Achterkant van de kuip
F.Eveleens, CC BY 3.0 , via Wikimedia Commons
De Kuip buitenkant
Валерий Дед, CC BY 3.0 , via Wikimedia Commons
Foto van de buitenkant van de Kuip
Foto van de voorkant van de Kuip met de naam van het stadion

Sfeerimpressie de Kuip (Video’s)

Ga je een wedstrijd van Feyenoord bezoeken in de Kuip? Of wil je weten hoe de sfeer is tijdens een wedstrijd van het Nederlands Elftal of tijdens de bekerfinale? Hieronder vind je een aantal video’s van de sfeer in de Kuip:

Video Sfeer de kuip:

Een video van de sfeer in het stadion van Feyenoord

Video stadiontour de Kuip:

Eten, drinken en overnachten bij Stadion Feijenoord

In een levendige stad als Rotterdam is natuurlijk veel te doen. Maar wat kun je in de directe omgeving van de Kuip doen? Natuurlijk zijn er ook veel restaurants en cafés in en rondom het stadion. Als je Stadion Feijenoord gaat bezoeken wil je natuurlijk ook weten waar je een biertje kunt drinken, een hapje kunt eten of waar je eventueel kunt overnachten. Daarom vertellen we je alles over het eten en drinken in de buurt van het stadion.

Restaurants en cafés

Rotterdam is natuurlijk één van de grootste steden van Nederland. Het is dan ook niet voor niets dat er in een straal van 5 km van de Kuip meer dan 1000 restaurants en eettentjes zitten. Je kunt in de buurt van het stadion kiezen uit waanzinnig veel eten. Van Maleisisch of Vietnamees tot Italiaans of gewoon lekker Hollands. Je kunt het zo gek niet verzinnen of er zit wel een leuk restaurant in de buurt.

Vooral in het gebied richting de Maas zitten veel restaurants. Ook vind je daar “Pathé de Kuip“, een grote bioscoop. Toch kun je voor de meeste restaurants en kroegen het beste naar het centrum van Rotterdam gaan. Daar heb je net even iets meer keuze en kun je eventueel ook tot laat doorzakken.

Hotels

In de directe omgeving van de Kuip zijn geen hotels. De dichtstbijzijnde hotels vind je rondom Rotterdam Ahoy (evenementenhal). Daar zijn een aantal hotels te vinden. Deze liggen op ongeveer een half uur lopen van het stadion. Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon een hotel in het centrum van Rotterdam boeken. Vanaf het centrum van Rotterdam kun je vervolgens eenvoudig en op veel verschillende manieren naar het stadion reizen. Bovendien zijn daar heel veel hotels beschikbaar.

Hotels dichtbij de Kuip in Rotterdam zijn:

 • Boat Hotel SIX Rotterdam – 2km
 • ART Hotel Rotterdam – 2.1 km
 • Novotel Rotterdam Brainpark – 2.3 km
 • Bed, Bites & Business Hotel Rotterdam – 2.5 km
 • Suitehotel Pincoffs – 2.5 km

Bier in de Kuip

Veel voetballiefhebbers houden van een biertje. Als ze naar een voetbalwedstrijd gaan is dat vaak een dagje uit. Daarom wil jij als bezoeker natuurlijk alles weten over bier in het stadion. Daarom vertellen we je alles over:

 • Welk bier schenken ze in de Kuip?
 • Wat kost een biertje in de Kuip?
 • Mag je bier drinken in de Kuip?

Mag je bier drinken in de Kuip?

Ja het is toegestaan om tijdens de wedstrijden van Feyenoord bier te drinken op de tribunes. Toch kan het voorkomen dat er bij bijzondere wedstrijden (bijvoorbeeld Europese wedstrijden of beladen duels) geen alcohol toegestaan is.

Welk bier schenken ze in de Kuip?

In de Kuip wordt Heineken geschonken. Dit betekent dat ze alle bieren van de brouwerij Heineken mogen schenken in het stadion. Sinds 2015 wordt er al Heineken geschonken in het stadion van Feyenoord. Het contract tussen Heineken en het stadion loopt nog tot 2025.

Net als Amsterdam heeft ook Rotterdam een band met Heineken. In 1874 opende Heineken namelijk een brouwerij in Rotterdam. Die brouwerij werd door de Rotterdammers omgedoopt tot “de bierkathedraal van Rotterdam”.

Prijs biertje in de Kuip

Wat kost een biertje in de Kuip, het Stadion van Feijenoord? Als voetballiefhebber wil je natuurlijk weten hoeveel je moet betalen voor een biertje in de Kuip.

De prijs van een biertje in de Kuip is €4,50. Voor dat geld krijg je een 400cc (0,4 liter) bier. Voor een beker frisdrank in de Kuip betaal je €4,20.

De prijslijst van drank in de kuip:

DrankInhoudPrijs
Bier0,40 l€ 4,50
Cola0,40 l€ 4,20
Fanta0,40 l€ 4,20
Prijs bier en frisdrank in de Kuip

Informatie en handige links over de Kuip (Stadion Feijenoord) op een rijtje:

Adres
Stadion Feijenoord N.V.
Maasgebouw
Van Zandvlietplein 1
3077 AA Rotterdam

Postadres
Stadion Feijenoord N.V.
Postbus 9649
3007 AP Rotterdam 

Telefoonnummer
0900 – 1908 

Handige links en info over Stadion Feijenoord:

Meest gestelde vragen

Hoe betaal je in het stadion?

Voorheen betaalde je altijd met speciale munten. Dat is tegenwoordig niet meer zo. Je kunt in de Kuip nu gewoon betalen met je pinpas. Ook als je liever met je smartphone of je creditcard wilt betalen kan dit ook gewoon.

Kun je gratis parkeren bij de Kuip?

Op niet wedstrijddagen kun je gratis parkeren bij het stadion. Op wedstrijddagen heb je een parkeerticket nodig.

Wat zijn de beste plekken in de Kuip?

Je kunt het beste aan de lange zijde zitten in de Kuip. Dat is op de Maastribune of de Olympiatribune. Vervolgens wil je natuurlijk het liefste in het midden zitten en een paar rijen van het veld. Daar vind je de beste plekken om een wedstrijd van Feyenoord te kijken.

Waar kun je het beste parkeren bij de Kuip?

Op dagen dat er geen wedstrijden zijn kun je (gratis) parkeren naast het Maasgebouw op P2 en P3. Op wedstrijddagen zijn er meerdere (betaalde) parkeerplekken beschikbaar.

Kun je veilig met je gezin naar een wedstrijd van Feyenoord in de Kuip?

Ja, er zijn zelfs speciale familievakken waar je met het hele gezin naar Feyenoord kunt kijken. Tickets voor het familievak in de Kuip kun je zelfs tegen een gereduceerd tarief aanschaffen.

Mag je roken in de Kuip?

Sinds 1 juli 2020 zijn alle stadions in Nederland rookvrij. Dit betekent dus ook dat je niet mag roken in de Kuip.

Wat kost een seizoenkaart voor de Kuip?

De prijs van een seizoenkaart voor de Kuip verschilt per vak en zitplek. De prijzen lopen uiteen van ongeveer 250 euro tot bijna 700 euro. Voor kinderen zijn seizoenkaarten overigens wel goedkoper.

Hoe duur is een skybox bij Feyenoord?

De prijzen van een skybox bij Feyenoord lopen nogal uiteen. Er zijn verschillende skyboxen in de Kuip die “Business Units heten”. Daarnaast zijn er ook Business Seats, een Director Box en Premium Business Units. De prijs van een Skybox bij Feyenoord varieert van ongeveer 100.000 euro per jaar tot 150.000 euro per jaar.

Hoe duur is het Feyenoord stadion?

Het huidige Feyenoord stadion, de Kuip, kostte toen het gebouwd werd in 1935 ongeveer 1,2 miljoen gulden. De infrastructuur die de gemeente Rotterdam zou betalen kostte ongeveer 400.000 gulden. Bij de bouw van een “Nieuwe Kuip” worden bedragen genoemd tussen de 300 en 600 miljoen euro.