Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Voorspelling Nederland – Argentinië

Voorspelling Nederland – Argentinië

Voorspelling Nederland – Argentinië; Gaat Nederland winnen van Argentinië op het WK voetbal? Argentinië is natuurlijk één van de topladen op voetbalgebied. Ook Oranje is natuurlijk geen slecht voetballand. Het belooft daarom ook een beladen wedstrijd te worden tussen twee toplanden. Gaat Nederland van Argentinië winnen? Heeft bondscoach Louis van Gaal een plan om de Argentijnen te stoppen? Wij hebben voor jou uitgezocht wat de kans is dat Nederland van Argentinië wint. Ook hebben we de voorspelling voor Nederland – Argentinië bekeken. In dit artikel lees je onder andere:

 • De kans dat het Nederlands Elftal wint.
 • De kans dat Argentinië wint.
 • Odds op een gelijkspel.
 • De voorspelling van Nederland – Argentinië.
 • De recente vorm van beide landen.
 • De onderlinge duels.
 • De FIFA ranking van Nederland en Argentinië.
 • De odds van Nederland vs Argentinië.
Voorspelling Nederland Argentinië

Voorspelling Nederland – Argentinië WK 2022

Wat is de voorspelling van Nederland – Argentinië op het WK 2022? De wedstrijd tussen Nederland en Argentinië is de eerste kwartfinale op het WK 2022. Bovendien is het voor Oranje de eerste echt serieuze tegenstander. Argentinië staat namelijk op de derde plek op de FIFA ranking. Het Nederlands Elftal staat op de achtste plaats. Het is dus een echte clash tussen twee toplanden. Argentinië versloeg in de achtste finale Australië terwijl Nederland de Verenigde Staten wist te verslaan. Daarvoor werd Oranje eerste in poule A (met Qatar, Ecuador en Senegal). Argentinië eindigde op de eerste plaats in poule C (met Polen, Mexico en Saudi-Arabië). Beide landen hebben dus nog niet echt tegen écht grote landen gespeeld op het WK 2022 in Qatar.

Nederland vs Argentinië

Het Nederlands Elftal eindigde eerste in poule A tegen relatief eenvoudige tegenstanders. Qatar, Ecuador en Senegal zijn geen toplanden. Toch moeten ze ook niet onderschat worden. Met name Ecuador en Senegal waren lastige wedstrijden voor Oranje. Tegen Ecuador werd dan ook met 1-1 gelijkgespeeld. Het Nederlands Elftal heeft nog niet verloren op dit WK en bovendien kreeg het pas twee goals tegen.

Argentinië had ook een vrij eenvoudige poule. Zij namen het op tegen Polen, Mexico en Saudi-Arabië. Toch ging het in de eerste wedstrijd al helemaal mis voor Argentinië. Ze verloren met 2-1 van Saudi-Arabië. Daardoor moest Argentinië flink aan de bak. Dit lukte door te winnen van zowel Polen als Mexico met 2-0 te winnen. Uiteindelijk eindigde Argentinië bovenaan in de poule.

In de achtste finale speelde Nederland tegen de VS. Deze wedstrijd werd met 3-1 gewonnen. Het was een wedstrijd waarin Oranje verschrikkelijk effectief was. Argentinië had het in de achtste finales lastiger. Ze wonnen nipt van Australië, maar Australië wist het Argentinië knap lastig te maken. Argentinië lijkt te worstelen op dit WK.

Toch zegt dit niets over de kwartfinale tussen Nederland en Argentinië. In de knock-outfase van het WK is iedere wedstrijd een wedstrijd op zich. De kwartfinale wordt in één wedstrijd beslist en dus spelen er een hoop zaken mee:

 1. De druk.
  Een achtste finale wedstrijd is anders dan de poulefase. Nu moeten de spelers presteren in één wedstrijd. Speel je slecht, dan vlieg je uit het toernooi.
 2. De vorm van de dag.
  Iedere speler of elk team heeft wel eens een “off-day”. Dit kun je je natuurlijk niet permitteren in de knock-out fase van het WK. In de knock-out fase moet het in die ene wedstrijd gebeuren.
 3. De geluksfactor.
  Er komt ook altijd een beetje geluk bij kijken. Schiet je vaak op de paal of de lat? Krijgt de tegenstander één kans en vliegt die erin terwijl jij de bal niet in het goed krijgt?

Odds Nederland – Argentinië

Wat zijn de odds bij de Nederland-Argentinië? De odds zijn de kansen die een team heeft om de wedstrijd te winnen. Hoe meer kans een team heeft om te winnen, hoe lager de odds van een land zijn, omdat je dan minder uitbetaald krijgt bij bookmakers. Op het moment van schrijven zijn de odds voor Nederland-Argentinië:

 • Winst Nederland: 3.60
 • Gelijkspel: 3.15
 • Winst Argentinië: 2.25

De kans dat Argentinië van het Nederlands Elftal wint is dus iets groter dan dat ze verliezen volgens de bookmakers. De bookmakers zeggen dus dat Argentinië licht favoriet is in de wedstrijd tegen Oranje. Toch liggen de kansen in de wedstrijd Nederland-Argentinië vrij dicht op elkaar. De verschillen zijn klein en dat blijkt ook wel uit de algemene stemming. Niemand weet zeker welk team uiteindelijk als winnaar uit de bus zal komen.

Feiten Nederland-Argentinië WK 2022

De wedstrijd tussen het Nederlands Elftal en Argentinië is een wedstrijd in de kwartfinale van het WK 2022. Het is de tweede wedstrijd in de knock-out fase van het toernooi. Bovendien wordt het voor beide landen de vijfde wedstrijd op het WK 2022.We hebben enkele interessante feiten en weetjes over Nederland-Argentinië in één overzicht gezet:

StatistiekNederlandArgentinië
Aantal wedstrijden44
Goals87
Schoten op goal1426
Gem. aantal schoten op goal per wedstrijd3,56,5
Gem. aantal goals per wedstrijd21,75
Gele kaarten42
Rode kaarten00
Corners1723
Buitenspel717
Overtredingen5841
Statistieken Nederland vs Argentinië WK 2022

Bookmakers Nederland – Argentinië

De bookmakers bepalen de odds van de teams bij een wedstrijd. Zij schatten dus in wat de kans is dat een team gaat winnen. Om te bepalen wat de voorspelling van Nederland-Argentinië wordt kijken ze naar een aantal zaken. Aan de hand daarvan worden de odds bepaald. Bookmakers kijken onder andere naar:

 1. De vorm van het team.
 2. Onderlinge resultaten tussen de twee landen.
 3. De selecties van Nederland en de VS.
 4. Geschorste of geblesseerde spelers.
 5. Recente resultaten van de teams.
 6. Eventueel uit & thuisvoordeel.

Onze voorspelling Nederland – Argentinië

De wedstrijd tussen Nederland en Argentinië zal een spannende wedstrijd worden. Er is geen grote favoriet voor de wedstrijd en er is ook niet duidelijk welk land de echte underdog is. Het zal dus allemaal afhangen van de vorm van de dag. Argentinië heeft een relatief oud team. Dit zorgt voor veel ervaring, maar ook voor minder loopvermogen en uithoudingsvermogen. Daardoor kan een verlenging wel eens gunstig uitpakken voor Oranje. Bovendien heeft Argentinië al een keer verloren op dit WK. Oranje is ongeslagen. Daarnaast heeft Nederland in de hele geschiedenis van het voetbal pas één keer verloren van Argentinië (in de reguliere speeltijd). Wij voorspellen dat Nederland-Argentinië in de verlenging gewonnen wordt door Oranje. Nederland gaat met 2-1 winnen in de extra tijd denken wij. En laten we hopen dat de wedstrijd niet in penalty’s eindigt.

Penalty’s Nederland – Argentinië

Nederland en Argentinië is maar liefst vier keer in een gelijkspel geëindigd. Twee keer was dit in een knock-out wedstrijd op een WK en moesten er dus penalty’s genomen worden. We weten natuurlijk dat het Nederlands Elftal een penaltytrauma heeft. Dit blijkt ook wel tegen Argentinië. De twee keer dat er strafschoppen bij Nederland-Argentinië waren won Argentinië allebei.

Nederlands Elftal vs Argentinië

De wedstrijd Nederland-Argentinië wordt gespeeld op vrijdag 9 december 2022 om 20:00 uur (Nederlandse tijd). De wedstrijd wordt gespeeld in het Lusail Iconic Stadium. De winnaar van de wedstrijd gaat door naar de halve finale van het WK. De verliezer vliegt terug naar huis. De wedstrijd is live op tv te zien. Ook kun je de wedstrijd op de radio luisteren of via een online stream.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *