Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Voorspelling Aston Villa – Ajax

Voorspelling Aston Villa – Ajax

 • door

Voorspelling Aston Villa – Ajax; Wie wint de UEFA Conference League wedstrijd tussen Aston Villa en Ajax? De wedstrijd tussen het Engelse Aston Villa en Ajax wordt gespeeld op donderdag 14 maart 2024 om 21:00 uur.

De wedstrijd wordt gespeeld in de achtste finales van de UEFA Conference League. De winnaar van de wedstrijd gaat door naar de kwartfinales van de Conference League.

Het duel wordt gespeeld in Engeland in het stadion van Aston Villa: Villa Park.

In dit artikel gaan we verder in op de winkans van Aston Villa en Ajax. Je lees onder andere:

 • De kans dat Ajax van Aston Villa wint.
 • De kans dat Aston Villa van Ajax wint.
 • Cijfers en statistieken van beide clubs.
 • De recente vorm.
 • De voorspelling van Aston Villa – Ajax.
 • De odds van Aston Villa – Ajax.
Voorspelling Aston Villa - Ajax

Voorspelling Aston Villa – Ajax

Het is de tweede ontmoeting dus beide elftallen in de achtste finale van de UEFA Conference League. De eerste wedstrijd werd vorige week in de Johan Cruijff ArenA gespeeld (donderdag 7 maart) en eindigde in 0-0.

Beide clubs waren in die wedstrijd aan elkaar gewaagd. Ajax was eningszins de bovenliggende partij, maar ook Aston Villa kreeg kansen. De 0-0 was daarom een goede afspiegeling van de wedstrijd.

Odds Aston Villa – Ajax

Wat zijn de odds bij Aston Villa – Ajax in de achtste finale van de UEFA Conference League? De odds zijn de kansen die een club heeft om de wedstrijd te winnen. De odds worden bepaald door bookmakers. Hoe hoger de kans dat een club wint, hoe lager de odds zijn. Dan krijg je bij de bookmakers namelijk minder uitbetaald bij winst. Op het moment van schrijven zijn de odds bij Aston Villa – Ajax volgens de bookmakers:

 • Winst Aston Villa: 1.40
 • Wist Ajax: 7.00
 • Gelijkspel: 5.00

Uit de odds van Aston Villa – Ajax blijkt dus dat Aston Villa de grote favoriet is om de wedstrijd te winnen. De kans dat Ajax van Aston Villa wint is volgens de bookmakers niet zo groot. Ook de kans op een gelijkspel achten de bookmakers niet groot.

Toch blijft het natuurlijk voetbal, de bal kan alle kanten op.

Aston Villa vs Ajax

Nu staat de return op het programma. Daarin heeft Aston Villa natuurlijk het thuisvoordeel. In de poulefase speelde Aston Villa ook al twee keer tegen AZ. Dit is een goede wedstrijd om mee te vergelijken. Aston Villa won twee keer van AZ. In eigen huis werd het 2-1 en op bezoek in Alkmaar eindigde de wedstrijd in een 1-4 overwinning voor Aston Villa.

Dit is dus geen goed nieuws voor Ajax. Toch zal de wedstrijd van vorige week in de Johan Cruijff ArenA de Amsterdammers hoop geven. In dat duel liet Ajax namelijk zien dat ze het niveau van Aston Villa aankunnen.

Om Aston Villa vs Ajax goed te kunnen voorspellen, moet ook rekening gehouden worden met een aantal zaken:

 1. De druk.
  Met name Ajax staat natuurlijk onder een gigantische druk. Ook na het gelijke spel in de competitie neemt de druk op Ajax alleen maar toe. De Conference League is de enige competitie die het seizoen van Ajax nog een beetje kan redden. Kunnen de spelers van Ajax met de druk omgaan?
 2. De vorm van de clubs.
  Het kan natuurlijk voorkomen dat een aantal spelers, of een heel elftal een offday hebben. Ook kan het zo zijn dat een elftal juist boven zichzelf uitstijgt. Het is dan ook lastig om een wedstrijd van tevoren precies te voorspellen.
 3. Schorsingen en blessures.
  Schorsingen en blessures spelen ook een rol bij de voorspelling. Bij Ajax is Gooijer geschorst en bij Aston Villa mag Konsa niet meedoen. Daarnaast is er bij Ajax natuurlijk onzekerheid over Brian Brobbey. Het is nog maar zeer de vraag óf en hoelang hij kan meedoen tegen Aston Villa.
 4. Geluksfactor
  In iedere wedstrijd zit ook een kleine geluksfactor. Je moet als club ook een beetje geluk hebben. Eén doelpunt kan soms al het verschil maken in een wedstrijd. Schiet Ajax op de paal, of staat Aston Villa nét een centimeter buitenspel, dan kan een wedstrijd heel anders lopen

Statistieken Aston Villa – Ajax

Ajax en Aston Villa hebben in het verleden niet vaak tegen elkaar gespeeld. De twee clubs speelden pas twee keer eerder tegen elkaar. Eén van die wedstrijden was natuurlijk het duel van vorige week (0-0).

Ook in het seizoen 2008-2009 speelden Aston Villa en Ajax tegen elkaar. Toen eindigde de wedstrijd in een 2-1 overwinning voor Aston Villa.

Een aantal statistieken van Aston Villa en Ajax in de UEFA Conference League 23/24:

StatistiekAston VillaAjax
Gespeeld73
Gewonnen41
Gelijk22
Verloren10
Gemiddelde goals p/w1,721,34
Gemiddelde tegengoals p/w11
Gemiddeld balbezit62%49%
Gemiddelde rode kaarten0,15 (1 totaal)0,67 (2 totaal)
Gemiddelde gele kaarten2,43 (17 totaal)2,34 (7 totaal)
Statistieken Aston Villa – Ajax in de UEFA Conference League 2023/2024

Er zijn een aantal zaken die opvallen in de statistieken. Allereerst het lage balbezit van Ajax in de Conference League. Ajax heeft natuurlijk graag de bal. Dat Ajax in de Conference League minder dan 50% balbezit heeft, is dan ook opvallend. Daarnaast is het hoge aantal rode kaarten van Ajax opvallend. In 2 van de 3 wedstrijden in de Conference League 23/24 kreeg Ajax rood.

Kan Ajax winnen van Aston Villa?

In het voetbal kan er natuurlijk van alles gebeuren. Toch is Ajax bij alle bookmakers de underdog. Alle bookmakers gaan er vanuit dat Ajax verliest van Aston Villa. Toch zijn wij daar nog helemaal niet zo zeker van.

Ajax liet in de heenwedstrijd namelijk zien dat ze Aston Villa behoorlijk weerstand kunnen bieden. Bovendien is dit een Europese wedstrijd en lijken de spelers van Ajax daar extra gemotiveerd voor.

Voor Aston Villa geldt bovendien dat de UEFA Conference League niet de hoogste prioriteit heeft. De club staat vierde in de Premier League. De vierde plek in de Premier League geeft recht op Champions League voetbal komend seizoen. Dat is iets wat voor Aston Villa natuurlijk veel belangrijker is.

Daarnaast werd Aston Villa afgelopen weekend van de mat geveegd door Tottenham Hotspur. Het werd maar liefst 0-4. Dus ook in die wedstrijd kon het thuisvoordeel Aston Villa niet helpen. Wat ook niet meehelpt is dat Aston Villa aankomend weekend alwéér een belangrijke wedstrijd op het programma heeft staan. Ditmaal tegen de nummer zeven van de Premier League, West Ham United.

Wat gebeurt er bij een gelijkspel?

Wat gebeurt er als Aston Villa en Ajax gelijkspelen? De eerste wedstrijd tussen beide clubs eindigde in een gelijkspel. Wat als er nu weer een gelijkspel op het scorebord staat na 90 minuten? Als dat ook nu weer het geval is, dan is de wedstrijd na 90 minuten nog niet afgelopen. Er volgt dan een verlenging. Uitdoelpunten tellen al een hele tijd niet meer dubbel, dus met hoeveel er gelijkgespeeld wordt maakt niet uit. Blijft het in de verlenging ook gelijk? Dan moeten strafschoppen de beslissing brengen bij Aston Villa – Ajax.

Schorsingen Aston Villa – Ajax

In de vorige wedstrijd werden er ook twee rode kaarten gegeven. Zowel Ajax als Aston Villa kregen een rode kaart te zien. Bij Ajax kreeg Tristan Gooijer rood. Bij Aston Villa moest Ezri Konsa het veld verlaten. Beide spelers zijn geschorst voor de return van Aston Villa en Ajax.

Geschorste spelers Aston Villa – Ajax:

 • Tristan Gooijer (Ajax).
 • Ezri Konsa (Aston Villa).

Ook schorsingen zijn van invloed op de voorspelling van de wedstrijd. Als een belangrijke speler geschorst is, is dit natuurlijk in het voordeel van de tegenstander.

Bookmakers Aston Villa – Ajax

De bookmakers bepalen de odds van de clubs bij een wedstrijd. De schatten dus in wat de kans is dat een club gaat winnen. Om te bepalen wat de voorspelling van Aston Villa – Ajax wordt, houden de rekening met verschillende cijfers en statistieken. Aan de hand daarvan bepalen de bookmakers de odds en de winkans. Bookmakers kijken onder andere naar:

 1. De vorm van de twee clubs.
 2. De onderlinge resultaten en historie tussen beide clubs.
 3. De statistieken van spelers en het elftal.
 4. Geschorste spelers.
 5. Geblesseerde spelers.
 6. De selecties, kwaliteiten en spelers van Aston Villa en Ajax.
 7. Recente uitslagen en vorm.
 8. Thuisvoordeel.

Onze voorspelling van Aston Villa – Ajax

Wij hopen natuurlijk voor het Nederlands voetbal dat Ajax weet te stunten tegen Aston Villa. Hoewel het er op papier niet goed uitziet, denken we dat Ajax best een kans heeft op Villa Park. We vergeten voor het gemak dan even de slechte wedstrijd van afgelopen weekend tegen Fortuna Sittard en putten hoop uit de heenwedstrijd van Ajax tegen Aston Villa.

Ajax moet hopen op een vroege voorsprong en deze zo lang mogelijk proberen vast te houden. Wij voorspellen dat Aston Villa – Ajax in een 1-1 gelijkspel eindigt. De verlenging blijft doelpuntloos en Ajax is na strafschoppen de winnaar en gaat door naar de kwartfinale van de Conference League.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *