Ga naar de inhoud
Home » Voetbal op TV » Voetbal bij Fox Sports

Voetbal bij Fox Sports

Voetbal bij Fox Sports kijken? ESPN is op moment één van de belangrijkste aanbieders voor zowel binnenlands als buitenlands voetbal in Nederland. Niet alleen beschikt ze over de rechten op de Eredivisie, ook tal van andere belangrijke competities en toernooien uit Nederland vallen onder de rechten van Fox. Ben jij eerder een fan van buitenlands voetbal? Ook in dat geval zal je kunnen vaststellen dat het ESPN Sports zenderpakket ongelofelijk veel moois voor jou in petto heeft. Ben jij ook benieuwd naar welke wedstrijden je met dit pakket allemaal kan kijken? Dan is het de moeite waard om je even te verdiepen in de onderstaande informatie!

Voetbal bij Fox Sports

Voetbal bij Fox Sports: Welke zenders?

Welke zenders krijg je bij een Eredivisie Live pakket. Wanneer je kiest voor een abonnement op ESPN Sports dan heb je keuze uit 6 kanalen. Dit zijn maar liefst zes verschillende kanalen waar je op naar jouw favoriete sport- of voetbalwedstrijd kan kijken. Zo krijg je pas echt heel wat waar voor jouw geld. Bovendien ook volledig zelf beslissen naar welke wedstrijd je voorkeur uitgaat.

Welke competities volgen via Fox Sports?

Niet alleen voor elke voetbalcompetitie, maar ook voor elk voetbaltoernooi geldt dat er rechten worden toegekend. Dit betekent dat niet zomaar elke partij er voor kan kiezen om bepaalde wedstrijden van een specifiek toernooi of een bepaalde competitie uit te zenden. Dit is slechts mogelijk wanneer zij over de rechten beschikt. Voor Fox Sports geldt dat ze er in is geslaagd om de rechten van menig aantal verschillende competities en toernooien te verkrijgen. Het gaat hierbij op moment van schrijven onder meer om:

 1. De Eredivisie;
 2. De Keuken Kampioen Divisie;
 3. De TOTO KNVB Beker;
 4. De Johan Cruijff Schaal;
 5. De Tweede Divisie;

De kans is natuurlijk groot dat jij niet alleen maar nationaal voetbal zal willen zien, maar ook zal willen kunnen genieten van het mooiste buitenlandse voetbal. Ook dat is mogelijk. Fox Sports beschikt namelijk eveneens over de rechten van onder meer:

 1. De Bundesliga 1 & 2;
 2. De Major League Soccer;
 3. De Europa League;

De bovenstaande drie licenties zorgen er voor dat je met het Fox Sports zenderpakket dus ook bent verzekerd van heel wat absoluut topvoetbal. In de Bundesliga treden enkele van de beste ploegen van Europa aan waaronder niet alleen Bayern Munchen, maar ook bijvoorbeeld Borussia Dortmund. Ook de Major League Soccer, de Amerikaanse voetbalcompetitie, staat algemeen bekend als een zeer interessante competitie die ongelofelijk leuk is om te volgen.

Fox Sports wordt ESPN

Per 1 januari 2021 wijzigt Fox Sports de naam van de voetbalzender naar ESPN. De reden voor deze naamsverandering valt te wijten aan de overname van EMM door The Walt Disney Company Group (2019). Vooralsnog is er geen nieuws dat er inhoudelijk veel veranderd voor de kijkers. Zo wordt het totale programma, presentatoren, analisten en verslaggevers allemaal meegenomen. Ook veranderd er (voorlopig) niets aan de maandelijkse kosten van het ESPN abonnement. ESPN is wereldwijd de marktleider als het gaat om sportverslaggeving. Op dit moment kun je bij ESPN de volgende voetbalcompetities te volgen: Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Europa League, Bundesliga, KNVB Beker, Eredivisie voor vrouwen, Tweede Divisie en de Amerikaanse competitie. 

Welke zender ESPN bij Ziggo

Welke zenders zit ESPN bij Ziggo? Zoals hierboven vermeld wijzigt de naam van Fox Sports per 1 januari. Voor de kijker verandert er vrijwel niets, zo belooft ESPN. Dit betekent dat jij nog altijd op je oude vertrouwde zenders voetbal kunt kijken. De pakketten ESPN Eredivisie en ESPN International (voorheen FOX Sports) brengen je elke dag het beste op nationaal en internationaal sportgebied. ESPN Eredivisie kijk je op Ziggo kanaal 421, 422 en 423. ESPN International kijk je op Ziggo kanaal 424, 425 en 426.  

Welk kanaal ESPN bij KPN

Opzoek naar het ESPN kanaal  bij KPN? Fox sports zal 2021 beginnen met een naamsverandering. Hierdoor zal de vormgeving er iets anders uitzien dan je gewend bent. Hoewel de naam en de vormgeving veranderd, blijft de rest hetzelfde. Zo kun jij de Eredivisie bekijken vanaf de kanalen waarop jij gewend bent. KPN: kanaal 14 (gratis) en 221 t/m 226

Fox Sports Eredivisie wedstrijden kijken

Zoals hierboven reeds aangegeven kan je bij Fox Sports Eredivisie wedstrijden kijken. Het gaat hierbij om alle wedstrijden die in de hoogste Nederlandse voetbalklasse worden gespeeld. Dat is echter niet alles. Ook de Keuken Kampioen Divisie, wedstrijden uit de Johan Cruijff Schaal en de TOTO KNVB Beker maken deel uit van dit zenderpakket van Fox Sports. Dit zorgt er voor dat je absoluut zeker kan rekenen op het beste Nederlandse voetbal dat er is.

Naast bovenstaande wordt er door Fox Sports overigens ook aandacht besteed aan het Nederlandse vrouwenvoetbal. Elke week wordt er op zondag dan ook één wedstrijd uitgezonden bij Fox Sports uit de Eredivisie Vrouwen. Op deze manier krijg je ook het beste van het Nederlandse vrouwenvoetbal voor de kiezen.

De Bundesliga bij Fox Sports

Eén van de belangrijkste en tevens ook vaak één van de meest interessante voetbalcompetities van heel Europa is de Duitse Bundesliga. Hierin treden dan ook teams aan zoals niet alleen Bayern Munchen en Borussia Dortmund, maar ook bijvoorbeeld FC Schalke 04. Om welke teams het ook mag gaan, de Duitse hoogste klasse staat er sinds jaar en dag om bekend absoluut topvoetbal op de mat te brengen. Wil jij ook graag deze wedstrijden live kunnen bekijken? Dan is dat mogelijk bij Fox Sports. Hou er bovendien rekening mee dat dit niet alleen maar geldt voor de wedstrijden uit de eerste, maar ook uit de tweede Bundesliga. Ook bepaalde wedstrijden uit de Duitse tweede klasse kunnen dus bij Fox Sports worden bekeken. Zo hoef je echt helemaal niets meer te missen van het prachtige, Duitse voetbal!

Europa League kijken met het Fox Sports zenderpakket

Ongetwijfeld één van de belangrijkste troeven van het Fox Sports zenderpakket buiten de aanwezigheid van de Eredivisie en natuurlijk ook de Duitse Bundesliga heeft te maken met het feit dat ze ook de rechten heeft verworven voor de Europa League. Na de Champions League is dit een zeer interessante voetbalcompetitie waarin enkele van Europa’s beste ploegen het tegen elkaar opnemen. Doorgaans is het zo dat er hier ook altijd één of vaak zelfs meerdere Nederlandse ploegen aantreden waardoor deze competitie alleen maar nog interessanter wordt om te volgen. De Europa League is in ieder geval op moment van schrijven exclusief te bekijken met het Fox Sports zenderpakket.

Programma’s van Fox Sports

Het spreekt voor zich dat je door te kiezen voor het Fox Sports zenderpakket niet alleen maar kan rekenen op een gezonde dosis live voetbal. Bij het afsluiten van dit pakket ben je dan ook altijd verzekerd van een reeks van interessante, voetbal gerelateerde programma’s die er deel van uitmaken. Het gaat hierbij in de praktijk concreet om onder meer:

 • Club TV;
 • De Aftrap;
 • De Eretribune;
 • Fox Sports DOC;
 • Voetbal Op Vrijdag;
 • Voetbalpraat;

De bovenstaande extra programma’s en documentaires zorgen er voor dat de voetballiefhebber zich werkelijk geen moment hoeft te vervelen wanneer hij of zij het Fox Sports zenderpakket afsluit. Ook tussen de wedstrijden door of voorafgaand aan een bepaalde match is er namelijk altijd heel wat interessants te ontdekken!