Home » Voetbal op TV » Bundesliga op TV

Bundesliga op TV

Bundesliga op TV kijken, waar doe je dat? De Bundesliga is de hoogste divisie in het Duitse betaald voetbal. De voetbalcompetitie werd in het leven geroepen door de Duitse voetbalbond op datum van 28 juli 1962. Er zijn in totaliteit 18 verschillende clubs die het tegen elkaar opnemen in de Bundesliga. De ploeg die in Duitsland kampioen wordt plaatst zich automatisch voor de prestigieuze Champions League. Dit is het hoogst haalbare toernooi in Europa. De twee ploegen die laagst gerangschikt staan aan het einde van de competitie degraderen naar de 2. Bundesliga. Dit is sinds het jaar 1974 de tweede hoogst haalbare voetbaldivisie in Duitsland. Ben jij ook een absolute fan van Duits voetbal en wil je dan ook graag de Bundesliga kunnen kijken op jouw tv? Lees dan snel verder en ontdek meteen bij welke zenders je voor Duits voetbal terecht kan!

Bundesliga op TV

Waar kijk je de Bundesliga?

Benieuwd waar jij de Bundesliga kunt bekijken? De rechten voor de Duitse voetbalcompetitie Bundesliga zijn op moment van schrijven in handen van ESPN Sports. De belangrijkste wedstrijden zijn te bekijken met het voordeligste abonnement die beschikbaar is bij de belangrijkste distributeurs zoals met name KPN, Canal Digitaal en T-Mobile, Online.nl en Youfone. Voor al deze verschillende partijen geldt dat zij ESPN Sports 1 aanbieden in het basispakket. Kies je er voor om klant te worden bij een partij als Delta of Stichting Kabel Veendam? In dat geval is het zo dat dit kanaal bij een duurder regulier tv-abonnement in het aanbod is opgenomen.

Heb jij de keuze gemaakt voor een abonnement bij Ziggo of Caiway? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat er altijd een aanvullend premium tv-abonnement dient te worden afgesloten om de wedstrijden die worden gespeeld in de Bundesliga op ESPN Sports te kunnen volgen. De mogelijkheden waarover je precies beschikt voor het bekijken van de wedstrijden uit de hoogste Duitse voetbalcompetitie worden dus sterk beïnvloed door de keuze van de provider. Dit is ongetwijfeld iets waar je graag rekening mee zal willen houden.

Bundesliga kijken bij ESPN Sports

Met een ESPN Sports abonnement mis jij niets meer van de Duitse competitie. Dit betekent in eerste instantie dat de belangrijkste wedstrijden uit deze competitie veelal worden uitgezonden op ESPN Sports 1. Voor een aantal belangrijke wedstrijden wordt soms uitgeweken naar de ESPN Sports 4 zender. Het is dus ook perfect mogelijk dat één  van jouw favoriete wedstrijden uit de Bundesliga hierop te bekijken is.

Voor de overige wedstrijden, deze dus van de zogenaamde suptoppers, geldt dat ze veelal slechts te bekijken zijn op één van de andere kanalen van de betaalzender. Het gaat hierbij dan om de kanalen ESPN Sports 2, ESPN Sports 3, ESPN Sports 5 en ESOB Sports 6.

ESPN Sports International

Het pakket dat je van ESPN Sports dient af te sluiten om de Bundesliga te kunnen bekijken luistert naar de naam ‘ESPN’ Sports International’. Indien je de keuze maakt om dit pakket af te sluiten zal je niet alleen de wedstrijden uit de Duitse Bundesliga kunnen bekijken. Tegelijkertijd kan je ook meteen de wedstrijden bekijken die worden gespeeld in de DFL Supercub en in de UEFA Europa League. Ben je niet alleen geïnteresseerd in de Europese competities, maar ook in de competities die zich buiten Europa afspelen? Ook dan is dit pakket het overwegen waard. Je kan namelijk ook de beste actie uit de Major League Soccer bekijken!

Bundesliga kijken bij Ziggo

Benieuwd hoe jij de Bundesliga kunt bekijken bij Ziggo? Ook bij de provider Ziggo kan je een keuze maken uit verschillende ESPN Sports abonnementen. In eerste instantie is het mogelijk om te kiezen voor ESPN Sports Eredivisie. In dit geval kan je echter uitsluitend rekenen op de wedstrijden uit de beste Nederlandse competities. Wil je graag niet alleen nationaal, maar ook internationaal topvoetbal kunnen kijken? Dan dien je daarvoor het ESPN Sports Internationaal pakket af te sluiten. Je kan in dit geval rekenen op 3 kanalen met internationale topsport. Onder meer de Duitse Bundesliga en de UEFA Europa League zijn op deze manier te bekijken. Tot slot kan je er natuurlijk ook nog altijd voor kiezen om een Ziggo Sport Totaal en ESPN Sports Eredivisie pakket te combineren. Zo geniet je pas echt van al het Duitse topvoetbal dat wordt uitgezonden!

Bundesliga op TV bij KPN

Het pakket van ESPN Sports kan uiteraard worden afgesloten bij verschillende providers. KPN is één van deze providers. Afhankelijk van het type ESPN Sports abonnement waarvoor je kiest is het mogelijk om bij deze provider te kunnen genieten van uitsluitend nationaal of ook internationaal voetbal. Dit geldt eveneens voor de Bundesliga en zelfs ook voor de 2. Bundelsiga. Deze laatste is de tweede klasse in Duitsland die eveneens vaak zeer mooie wedstrijden voortbrengt. Heb jij er dus voor gekozen om klant te worden van KPN? Ook dan kan je genieten van alle actie die zich afspeelt op de Duitse voetbalvelden.