Ga naar de inhoud
Home » Voetbal op TV » Bundesliga op TV

Bundesliga op TV

Is er Bundesliga op TV vanavond? Waar kijk je de Bundesliga? De Bundesliga is de hoogste divisie in het Duitse betaald voetbal. De voetbalcompetitie werd in het leven geroepen door de Duitse voetbalbond op datum van 28 juli 1962. Er zijn in totaliteit 18 verschillende clubs die het tegen elkaar opnemen in de Bundesliga. Ieder jaar tegen het einde van de zomer start de Duitse competitie. De ploeg die in Duitsland kampioen wordt plaatst zich automatisch voor de prestigieuze Champions League. Dit is het hoogst haalbare toernooi in Europa. De twee ploegen die laagst gerangschikt staan aan het einde van de competitie degraderen naar de 2. Bundesliga. Sterren club FC Bayern München heeft de afgelopen jaren gedomineerd in zowel de nationale competitie als op het Europese podium! Benieuwd of dat dit jaar weer zo is? Mis dan niets van deze spannende competitie. En bekijk live de Duitse Bundesliga op tv. Ben jij ook een absolute fan van Duits voetbal en wil je dan ook graag de Bundesliga kunnen kijken op jouw tv? Lees dan snel verder en ontdek meteen bij welke zenders je voor Duits voetbal terecht kan!

Bundesliga op TV

Gratis Bundesliga live kijken

Wil jij gratis de Duitse competitie Bundesliga live bekijken? Recent heeft Viaplay bekend gemaakt dat zij voorlopig het Duitse voetbal gratis aanbieden via YouTube. Dit komt door alle recente ontwikkelingen rondom de uitzendrechten. Het moederbedrijf NENT van het Zweedse Viaplay heeft de uitzendrechten van de Duitse competitie opgekocht. Dit betekent dat ESPN de rechten is kwijtgeraakt aan het Zweedse bedrijf. Uiteindelijk wil NENT de Bundesliga aanbieden aan het Nederlandse publiek via een (betaalde) streaming dienst Viaplay. Hoewel het voetbal seizoen gewoon in augustus van start gaat, is dit voorlopig nog niet te volgen op tv voor de Nederlandse fans. Viaplay is van plan om in de eerst helft van 2022 haar toetreden te maken in de Nederlandse markt. Gelukkig heeft het Scandinavische bedrijf wel een heel aantrekkelijk tijdelijke oplossing bedacht! Lees hieronder meer hierover. Wanneer er meer informatie bekend is zullen wij jou hiervan op de hoogte brengen. Hier vind je alvast een compleet overzicht van de live wedstrijden in de Bundesliga.

Bundesliga volgen via YouTube

De Bundesliga is voorlopig te volgen via YouTube. De streamingsdienst Viaplay heeft bekend gemaakt dat zij voorlopig de wedstrijden via een gratis YouTube kanaal zullen uitzenden. Nadat eerder al bekend werd dat het Scandinavische bedrijf NENT de rechten had opgekocht van de Formule 1 en de Bundesliga komen zij met nóg een stunt! Doordat ViaPlay nog niet beschikbaar is voor het Nederlandse publiek hebben zij gekozen voor een wel heel opmerkelijke oplossing. Het bedrijf komt nu met een alternatief zodat jij toch (geheel gratis!) het Duits voetbal kan volgen. Het YouTube kanaal zal alle wedstrijden uitzenden en worden voorzien van Engels commentaar. Benieuwd naar welke wedstrijden er vandaag op tv zijn? Klik dan hier.

Bundesliga kijken bij Viaplay

Met Viaplay abonnement mis jij niets meer van de Duitse competitie. Dit betekent in eerste instantie dat de belangrijkste wedstrijden uit deze competitie veelal online worden uitgezonden. Helaas zal voor het seizoen 2021 / 2022 pas in de tweede seizoenshelft de streamingdienst beschikbaar worden gemaakt aan het Nederlandse publiek. Recent zijn de rechten overgekocht van Ziggo naar NENT (moederbedrijf van de Zweedse streamingsdienst Viaplay). Deze laatstgenoemde komt pas medio 2022 op de Nederlandse markt. Hierdoor zal ook pas dan de Bundeliga live te volgen zijn. Helaas is er nog niet bekend over de abonnementskosten.

Bundesliga op tv

Benieuwd waar jij de Bundesliga kunt bekijken? De rechten voor de Duitse voetbalcompetitie Bundesliga zijn op moment van schrijven in handen de Zweedse streamingdienst Viaplay. De belangrijkste wedstrijden zijn te bekijken met het voordeligste abonnement die online beschikbaar zijn. De kosten voor het abonnement moet nog worden vastgesteld. Want deze streamingdienst maakt pas medio 2022 zijn intrede in de Nederlandse markt.

Heb jij de keuze gemaakt voor een abonnement bij Ziggo of Caiway? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat er altijd een aanvullend premium tv-abonnement dient te worden afgesloten om de internationale wedstrijden te volgen op ESPN Sports te kunnen volgen. De mogelijkheden waarover je precies beschikt voor het bekijken van de wedstrijden uit de hoogste Duitse voetbalcompetitie worden dus sterk beïnvloed door de keuze van de provider. Het is vooralsnog onzeker of streamingdienst Viaplay een samenwerking met een van de Nederlandse providers aangaat. Dit is ongetwijfeld iets waar je graag rekening mee zal willen houden.

ESPN Sports International

Het pakket dat je van ESPN Sports dient af te sluiten om de Bundesliga te kunnen bekijken luistert naar de naam ‘ESPN’ Sports International’. Indien je de keuze maakt om dit pakket af te sluiten zal je niet alleen de wedstrijden uit de Duitse Bundesliga kunnen bekijken. Tegelijkertijd kan je ook meteen de wedstrijden bekijken die worden gespeeld in de DFL Supercub en in de UEFA Europa League. Ben je niet alleen geïnteresseerd in de Europese competities, maar ook in de competities die zich buiten Europa afspelen? Ook dan is dit pakket het overwegen waard. Je kan namelijk ook de beste actie uit de Major League Soccer bekijken! ** Helaas is wegens recente wijzigingen in de uitzendrechten geen Duits voetbal meer te zijn bij ESPN sports.

Bundesliga kijken bij Ziggo

Benieuwd hoe jij de Bundesliga kunt bekijken bij Ziggo? Ook bij de provider Ziggo kan je een keuze maken uit verschillende ESPN Sports abonnementen. In eerste instantie is het mogelijk om te kiezen voor ESPN Sports Eredivisie. In dit geval kan je echter uitsluitend rekenen op de wedstrijden uit de beste Nederlandse competities. Wil je graag niet alleen nationaal, maar ook internationaal topvoetbal kunnen kijken? Dan dien je daarvoor het ESPN Sports Internationaal pakket af te sluiten. Je kan in dit geval rekenen op 3 kanalen met internationale topsport. Onder meer de Duitse Bundesliga en de UEFA Europa League zijn op deze manier te bekijken. Tot slot kan je er natuurlijk ook nog altijd voor kiezen om een Ziggo Sport Totaal en ESPN Sports Eredivisie pakket te combineren. Zo geniet je pas echt van al het Duitse topvoetbal dat wordt uitgezonden!

Bundesliga op TV bij KPN

Het pakket van ESPN Sports kan uiteraard worden afgesloten bij verschillende providers. KPN is één van deze providers. Afhankelijk van het type ESPN Sports abonnement waarvoor je kiest is het mogelijk om bij deze provider te kunnen genieten van uitsluitend nationaal of ook internationaal voetbal. Dit geldt eveneens voor de Bundesliga en zelfs ook voor de 2. Bundelsiga. Deze laatste is de tweede klasse in Duitsland die eveneens vaak zeer mooie wedstrijden voortbrengt. Heb jij er dus voor gekozen om klant te worden van KPN? Ook dan kan je genieten van alle actie die zich afspeelt op de Duitse voetbalvelden.