Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » VIDEO: Samenvatting Kroatië – Canada WK 2022

VIDEO: Samenvatting Kroatië – Canada WK 2022

VIDEO: Samenvatting Kroatië – Canada kijken? De wedstrijd tussen Kroatië en Canada op het WK 2022 in Qatar was de twee poulewedstrijd voor beide landen. In het Khalifa International Stadium namen beide landen het tegen elkaar op. Benieuwd naar de samenvatting van Kroatië tegen Canada? De video van de samenvatting van de WK 2022 wedstrijd tussen Kroatië en Canada vind je hieronder. De wedstrijd werd live uitgezonden op NPO 1.

VIDEO: Samenvatting Kroatië – Canada WK 2022

Samenvatting Kroatië – Canada

Info over de wedstrijd:

Video: Samenvatting Kroatië – Canada

Bekijk de video van de samenvatting van de WK 2022 groepswedstrijd tussen Kroatië en Canada:

Wedstrijdverslag Kroatië – Canada

Het verslag van de WK-wedstrijd tussen Kroatië en Canada:

De WK wedstrijd tussen Kroatië en Canada begon meteen sensationeel. Canada scoorde vrijwel meteen na de aftrap. Al na 68 seconden zette Davies met een kopbal de Canadezen op voorsprong. Davies miste in de wedstrijd tegen België nog een strafschop. Canada begon dus sterk aan de wedstrijd. In de 26e minuut leek Kroatië even gelijk te maken, maar de goal werd door de VAR afgekeurd wegens buitenspel.

Na dat moment werd Kroatië sterker. In de 35e minuut kregen de Kroaten een grote kans. Deze kans ging nog verloren maar een minuut later was het toch raak voor Kroatië. Kramaric (van Hoffenheim) schoot de bal, na een prachtige steekpass van Perisic, langs de keeper van Canada.

Op slag van rust was het weer raak voor Kroatië. Spits Marko Livaja schoot de bal vanaf randje zestien achter Milan Borjan. Zo kon Kroatië met een voorsprong de kleedkamer opzoeken.

In de tweede helft begon Canada weer heel sterk. Een heel hard schot ging net naast de goal. Daarna nam Kroatië het weer over. In de 54e minuut was er een grote kans voor Kramaric maar de bal werd knap gestopt door Milan Borjan, de Canadese goalie.

In de 56e minuut was er weer een grote kans voor Canada. Maar dit schot ging net mis. Kroatië bleef iets sterker dan Canada. In de 71e minuut deelde Kramaric de finale klap uit. Hij scoorde de 3-1 na weer een assist van Perisic.

Vervolgens was er nog een klein opstootje tussen Modric en Miller. Beide spelers kregen geel. De spelers van Canada zaten er helemaal doorheen en dat resulteerde in de 4-1 voor Kroatië na een grote blunder van Miller (die verder wel een goede wedstrijd speelde).

Kritiek Kramaric

Andrej Kramaric kreeg in eigen land nog veel kritiek over zijn laatste optredens voor het Kroatische Elftal. Na zijn optreden tegen Canada zullen veel mensen hun mening moeten bijstellen. Kramaric was namelijk twee keer trefzeker voor Kroatië. Toch miste hij ook een aantal kansen.

Goal Canada na 68 seconden

Direct na het beginsignaal van de wedstrijd ging Canada in de aanval. Dit aanvallende spel betaalde zich meteen uit. Al na 68 seconden kopte Davies de bal achter de doelman van Kroatië. De goal na 68 seconden is overigens niet het snelste WK doelpunt ooit. Dat staat op naam van Davor Suker van Kroatië. Hij scoorde in 2002 al na 11 seconden een goal. Bekijk hieronder de video van de goal van Canada na 68 seconden.

VIDEO: Goal Canada na 68 seconden

Eerste goal Canada ooit op een WK.

De goal van Canada na 68 seconden was de allereerste goal ooit voor Canada op een WK. Alphonso Davies kopte de bal binnen en gaat daarmee de geschiedenisboeken is als eerste Canadees die scoort op een WK-eindronde.

Publiekslieveling Canada uitgeschakeld

Canada was door het opportunistische spel al een beetje de publiekslieveling van velen geworden op het WK 2022 in Qatar. Door het aanvallende voetbal, de passie en de strijd waren veel “neutrale supporters” fan van Canada. Het is dan ook jammer dat Canada uitgeschakeld is op het WK 2022.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *