Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Video: Samenvatting Feyenoord – Ajax KNVB Beker 5 april 2023

Video: Samenvatting Feyenoord – Ajax KNVB Beker 5 april 2023

Video: Samenvatting Feyenoord – Ajax in de halve finale van de KNVB-beker kijken? In dit artikel lees je alles over de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax in de halve finale van het bekertoernooi. Ook vind je de video met de uitgebreide samenvatting van het duel. De wedstrijd werd gespeeld op woensdag 5 april 2023. De aftrap was om 20:00 uur en het duel werd gespeeld in het stadion van Feyenoord. De wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax staat ook bekend als “De Klassieker“.

Video: Samenvatting Feyenoord – Ajax KNVB Beker 5 april 2023

Samenvatting Feyenoord – Ajax KNVB Beker

De wedstrijd in Stadion Feijenoord (de Kuip) is natuurlijk altijd één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. De rivaliteit tussen Feyenoord en Ajax is enorm en bovendien leeft de wedstrijd enorm onder de fans. Ook de Klassieker in de halve finale van het bekertoernooi stond weer boordevol spektakel en opmerkelijke momenten. Hieronder vind je de uitgebreide samenvatting van Feyenoord-Ajax in de halve finale van de KNVB Beker.

Video: Samenvatting Feyenoord – Ajax KNVB Beker 5 april 2023

Bekijk hieronder de beelden van Feyenoord – Ajax op 5 april 2023 in de halve finale van de KNVB Beker.

Samenvatting Feyenoord – Ajax | Halve finale KNVB Beker | Woensdag 5 april 2023

Statistieken Feyenoord-Ajax (KNVB Beker)

14’ | Goal Ajax (0-1 Tadic)
18’ | Gele kaart Timber (Ajax)
38’ | Gele kaart Taylor (Ajax)
45+2’ | Goal Feyenoord (1-1 Gimenez)

Rust (1-1)

48’ | Gele kaart Alvarez (Ajax)
51’ | Goal Ajax (1-2 Klaassen)
62’ | Gele kaart Kocku (Feyenoord)
62’ | Gele kaart Tadic (Ajax)
63’ | WEDSTRIJD GESTAAKT
79’ | Gele kaart Wieffer (Feyenoord)
90+5’ | Gele kaart Rulli (Ajax)
90+6’ | Tweede gele kaart Taylor, dus rood (Ajax)
90+8’ | Gele kaart Lopez (Feyenoord)

Einde wedstrijd | Feyenoord-Ajax: 1-2

Wedstrijdverslag Feyenoord-Ajax KNVB Beker

Lees hieronder het wedstrijdverslag van de halve finale van de KNVB Beker tussen Feyenoord en Ajax.

Eerste helft

De wedstrijd begon onrustig. Allereerst werd er veel vuurwerk afgestoken op het veld waardoor de wedstrijd even stilgelegd moest worden. Toen de rook was weggetrokken werd het duel hervat. In de 8e minuut is er meteen een grote kans voor Feyenoord. Feyenoord-spits Gimenez gaat alleen op doelman Rulli af. De keeper van Ajax redt echter met de punt van zijn schoen. Feyenoord zet hoog druk en Ajax kan maar lastig onder die druk uitvoetballen. In de 14e minuut valt er vanuit het niets een doelpunt voor Ajax. Na een voorzet komen Feyenoord spelers Pedersen en Jahanbakhsh met elkaar in botsing waardoor de bal blijft liggen voor Tadic. Die schiet de bal vervolgens geplaatst in de hoek en het staat dus 0-1 voor Ajax. Toch blijft de verdediging van Ajax het lastig houden met de aanvallers van Feyenoord. Dit resulteert vervolgens bijna in de gelijkmaker.

In de 25e minuut is het Jahanbahksh met een 100% kans. Voor bijna open goal schiet hij de bal echter naast. Ook in de 29e minuut is er weer een kans voor Feyenoord. Een gevaarlijke lage voorzet wordt echter door niemand binnengeschoten. Na deze kans was er een pauze tijdens de wedstrijd. Die pauze is zodat spelers die aan de ramadan meedoen iets kunnen eten en drinken. Ook daarna blijft Feyenoord sterker. In de 43e minuut is er een grote kopkans voor Feyenoord, maar de bal wordt verkeerd geraakt. Toch is het vlak voor rust wel raak. Na een voorzet is het Gimenez die de bal in de 47e minuut binnenkopt. De teams gaan met een gelijke stand naar de kleedkamer.

Tweede helft

In de tweede helft slaat Ajax bijna gelijk toe. In de 52e minuut gaat Bergwijn op de keeper van Feyenoord af. De bal wordt gestopt en ook de rebound van Tadic wordt geblokt. Toch volgt er een derde mogelijkheid en dan is het Davy Klaassen die de bal namens Ajax binnenschiet. Ajax leidt dus weer in de Kuip. Vervolgens is er in de 60e minuut een opstootje tussen de twee aanvoerders: Tadic en Kocku. Tijdens dat opstootje wordt er vanaf de tribunes iets op het veld gegooid. Klaassen wordt hierbij geraakt aan zijn hoofd en zit onder het bloed. De wedstrijd werd vervolgens bijna een half uur stilgelegd. Rond 22:00 uur kwamen de spelers weer het veld op. Er is dan nog bijna een half uur te spelen. Klaassen kon toch niet door en wordt na een paar minuten gewisseld.

Feyenoord blijft de druk opvoeren, maar komt niet tot grote kansen. In de 87e minuut is er een grote kans voor Feyenoord. Gimenez kopt de bal op de paal en Ajax komt goed weg. Er komen maar liefst 8 minuten extra tijd bij. In de laatste minuten zet Feyenoord alles op alles. Bovendien krijgt Taylor namens Ajax nog een rode kaart. In de allerlaatste minuten krijgt Feyenoord nog een corner. Ook keeper Wellenreuther van Feyenoord gaat mee naar voren. Toch blijft een doelpunt uit en Ajax wint met 2-1 in Rotterdam. Ajax gaat door naar de KNVB bekerfinale waarin ze het opnemen tegen PSV.

Wedstrijd gestaakt

Naar aanleiding van het incident met Davy Klaassen werd de wedstrijd in de halve finale van de KNVB-beker gestaakt. Scheidsrechter Allard Lindhout stuurde beide elftallen naar de catacomben. Er zijn tal van beelden van het moment waarop Klaassen bekogeld werd. Daarnaast zijn er ook beelden van het stilleggen van Feyenoord-Ajax.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *