Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Video: Davy Klaassen bekogeld, Feyenoord Ajax gestaakt

Video: Davy Klaassen bekogeld, Feyenoord Ajax gestaakt

Davy Klaassen werd tijdens Feyenoord – Ajax bekogeld en daardoor werd de wedstrijd gestaakt. Klaassen werd tijdens de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax geraakt door een voorwerp dat uit het publiek werd gegooid. Davy Klaassen had vervolgens zijn hoofd openliggen en zat onder het bloed. Naar aanleiding van het incident met Klaassen werd de wedstrijd in de halve finale van de KNVB-beker vervolgens gestaakt. Scheidsrechter Allard Lindhout stuurde beide elftallen naar de kleedkamers en de wedstrijd lag dus stil. Feyenoord – Ajax is bijna een half uur stilgelegd.

De klassieker was deze keer een wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax in de halve finale van de KNVB beker. Beide clubs speelden ook al tegen elkaar op 19 maart 2023. Toen werd het duel gespeeld in de Johan Cruijff ArenA. De wedstrijd in de beker werd live op tv uitgezonden en was te zien op FOX en ESPN. Ook kun je de uitgebreide samenvatting van Feyenoord-Ajax kijken.

Klaassen bekogeld Feyenoord Ajax gestaakt
Bron: Twitter

Klaassen bekogeld bij Feyenoord – Ajax

Davy Klaassen is tijdens de halve finale van de beker bekogeld door een “Feyenoord fan”. Davy Klaassen werd hierbij geraakt op zijn hoofd. Met een flinke hoofdwond sprintte Klaassen vervolgens naar scheidsrechter Allard Lindhout. De scheidsrechter aarzelde daarna geen moment en koos ervoor om de wedstrijd te staken. Ook op Twitter verschenen vrijwel direct na het incident allerlei beelden. Bekijk hieronder de beelden waarop te zien is dat Klaassen bekogeld wordt tijdens Feyenoord-Ajax.

Video: Klaassen geraakt door voorwerp bij Feyenoord – Ajax

Bekijk hier de beelden van Davy Klaassen die geraakt wordt tijdens Feyenoord – Ajax in de halve finale van de KNVB beker. Het lijkt erop dat Klaassen door een aansteker geraakt wordt, maar dat is nog niet bevestigd.

Beelden Davy Klaassen geraakt door aansteker uit het publiek.

Video: Reactie Klaassen op gooien vanuit het publiek

De reactie van Davy Klaassen van het gooien van een voorwerp vanuit het publiek op zijn hoofd:

Feyenoord – Ajax gestaakt

Beide clubs gingen naar de kleedkamer en het spel lag voor ruim 20 minuten stil. Pas na 22:00 uur werd de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax hervat. De stand is dan nog steeds 1-2 voor Ajax en er is nog ongeveer een half uur te spelen. In de 66e minuut werd Davy Klaassen gewisseld nadat zijn hoofd weer begon te bloeden. Het was overigens al de tweede keer dat de wedstrijd werd stilgelegd. In het begin van de wedstrijd legde scheids Lindhout het duel ook al een keer stil. De oorzaak was toen de rook van het vuurwerk dat in het stadion bleef hangen. Toen de rook weg was ging de wedstrijd verder.

Video: Feyenoord – Ajax gestaakt

Eerste keer gestaakt door vuurwerkrook:

Vuurwerk bij Feyenoord – Ajax

Tweede keer gestaakt doordat Klaassen bekogeld werd:

Klaassen bekogeld, Feyenoord-Ajax gestaakt
Feyenoord – Ajax gestaakt: geen netten tegen voorwerpen.

Video: Gebaar Tadic naar Kocku

Op Twitter verschenen vervolgens ook veel beelden van het opstootje dat voorafging aan het moment waarop Klaassen geraakt werd door een voorwerp. Daarop lijkt Tadic een gebaar te maken richting Kocku. Op Twitter wordt gespeculeerd over een verwijzing van Tadic naar de ramadan. Bekijk de beelden hieronder:

Gebaar Tadic naar Kocku

John de Wolf het veld op

In de studio van ESPN werd vervolgens gespeculeerd over hoe de wedstrijd hervat zou worden. Er zijn grofweg drie opties voor het vervolg van Feyenoord-Ajax:

  1. Doorspelen met 2-1 stand voor Ajax.
  2. Wedstrijd opnieuw spelen (zonder publiek).
  3. Wedstrijd beëindigen met een overwinning voor Ajax (2-1).

Na overleg met zowel de directie van Feyenoord als Ajax is er besloten om voor optie 1 te kiezen. De wedstrijd wordt hervat. Eerst komt overigens Feyenoorddirecteur John de Wolf het veld op. Hij spreekt vanaf de middenlijn de supporters toe met een microfoon. De strekking van zijn boodschap: hou op met dit gedraag, gooi niets op het veld en gebruik je verstand. Vervolgens roept hij de fans op om Feyenoord vooral positief te steunen.

Video: John de Wolf spreekt Feyenoord supporters toe

Bekijk hier de beelden waarop John de Wolf de fans van Feyenoord toespreekt in de Kuip:

John de Wolf spreekt de supporters toe in de Kuip.

Klaassen speelt (even) verder

Ook Davy Klaassen verscheen weer op het veld bij de hervatting van Feyenoord-Ajax nadat hij bekogeld was. Met hechtingen is zijn hoofd kon hij de wedstrijd hervatting. Toch moest hij ook tijdens de hervatting weer naar de kant omdat zijn hoofd weer begon te bloeden. Daardoor werd hij door trainer John Heitinga al in de 66e minuut gewisseld. Dit is natuurlijk een hele slechte zaak voor het voetbal. Bovendien zal er de komende tijd veel gespeculeerd worden over “supporters” bij voetbalwedstrijden.

Geen netten om het veld bij Feyenoord – Ajax

Rondom het veld waren als voorzorgsmaatregel al netten opgehangen om te voorkomen dat er voorwerpen op het veld gegooid zouden worden. Aan de kant waar een supporter een voorwerp naar Davy Klaassen gooide, hingen echter geen netten. Dit heeft ermee te maken dat de camera vanaf die kant de wedstrijd filmt. Om ervoor te zorgen dat de camera’s goed beeld hebben, hangen er aan die kant geen netten. Dat er uitgerekend aan die kant geen netten hangen wordt nu natuurlijk wel extra pijnlijk. Of er nu in de toekomst vaker en meer netten bij Feyenoord komen te hangen is vooralsnog niet duidelijk. Er zal hoogstwaarschijnlijk over gesproken gaan worden. Saillant detail: Er hingen eerst vier netten om het veld in de Kuip. In verband met de camera’s zijn aan één zijde de netten verwijderd. Juist vanuit deze kant werd het voorwerp op Klaassen gegooid.

Dader opgepakt die Klaassen bekogelde

De man die (vermoedelijk) een aansteker naar Davy Klaassen gooide is direct na het incident opgepakt door de politie. Dit maakte Feyenoord directeur Dennis te Kloese voor de camera’s van ESPN bekend. Ook werd bekend dat Ajax namens Davy Klaassen aangifte gaat doen van het bekogelen. In de media wordt al gesproken van “het aansteker-incident”. Daarnaast wordt er in de media schande gesproken van het voorval. Zo noemde de NOS het “een zwarte dag voor het Nederlands voetbal”. De verslaggever van ESPN sprak van “een schande”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *