Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Video: Rode kaart Matthijs de Ligt door handsbal EURO 2020 (Nederland – Tsjechië)

Video: Rode kaart Matthijs de Ligt door handsbal EURO 2020 (Nederland – Tsjechië)

Video: Rode kaart Matthijs de Ligt door handsbal EURO 2020 (Nederland – Tsjechië) bekijken? In de achtste finales van EURO 2020 (EK 2021) kreeg Matthijs de Ligt een rode kaart. Het Nederlands Elftal speelde in de achtste finales tegen de op papier veel zwakkere Tsjechen. De wedstrijd stond onder leiding van de Rus Sergei Karasev en de VAR (videoscheidsrechter) was de Engelsman Stuart Attwell. Met name de laatstgenoemde zou een hoofdrol vervullen in de wedstrijd. De wedstrijd werd gespeeld in de Puskás Arena in Boedapest.

Video: Rode kaart door handsbal Matthijs de Ligt EURO 2020

Video: Rode kaart Matthijs de Ligt door handsbal EURO 2020 (Nederland – Tsjechië)

In de 52e minuut van de achtste finale van EURO 2020 kreeg Matthijs de Ligt een rode kaart. Matthijs de Ligt was in duel met de Tsjech Patrik Schick. Na het duel gaat Matthijs de Ligt half vallend naar de grond om vervolgens de bal met zijn hand weg te tikken. De scheidsrechter fluit voor een overtreding en geeft de Ligt geel. Dan grijpt de VAR in. De handsbal van de Ligt is te zien op 3 minuut 15. Bekijk de Video van de handsbal van Matthijs de Ligt hieronder:

VAR moment Nederland – Tsjechië

In de achtste finale wedstrijd van EURO 2020 tussen Nederland en Tsjechië was er een cruciaal VAR-moment. Tijdens de wedstrijd begaat Matthijs de Ligt in de 52e minuut een overtreding door met zijn hand de bal weg te tikken voor de voeten van Patrik Schick. De scheidsrechter constateert de handsbal en fluit voor een overtreding. In eerste instantie geeft de scheidsrechter een vrije bal aan de Tsjechen en een gele kaart aan Matthijs de Ligt. Echter volgt er een VAR (Video Assistent Referee) ingreep. De videoscheids roept de scheidsrechter Rus Sergei Karasev naar het tv-scherm om zelf nogmaals te kijken.

Doorgebroken speler

Omdat Matthijs de Ligt de laatste verdediger was, had de Tsjechische spits Patrik Schick een vrije doortocht naar het goal gehad. De scheidsrechter kon dus niet anders dan een rode kaart geven aan de Ligt. De Nederlandse scheidsrechter Bas Nijhuis gaf later aan dat ook hij dit een terechte beslissing vond. In het interview na de wedstrijd erkende de Ligt zijn fout.

Hands Matthijs de Ligt Nederland – Tsjechië

De handsbal van de Ligt tegen Tsjechië zorgde ervoor dat Nederland al vroeg in de tweede helft met 10 man kwam te staan. Vlak na dit moment kwamen de Tsjechen op 1-0 door een goal van Tomas Holes. Uiteindelijk wist Schick in de 80e minuut ook nog de 2-0 voor de Tsjechen te maken. De handsbal van de Ligt bleek dus achteraf een grote invloed te hebben op de wedstrijd. Het zorgde er mede voor dat Nederland op EURO 2020 bleef steken in de achtste finales.

Video: Rode kaart Matthijs de Ligt door handsbal EURO 2020

Video: Rode kaart Matthijs de Ligt door handsbal EURO 2020 bekeken? Vond jij de rode kaart voor Matthijs de Ligt terecht? En wat vond je van het spel van Oranje? Laat het ons weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *