Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Tweede Medaille Nederland op de Olympische Spelen Tokio 2021

Tweede Medaille Nederland op de Olympische Spelen Tokio 2021

Tweede Medaille Nederland op de Olympische Spelen Tokio 2021. Annemiek van Vleuten heeft bij het wielrennen op de weg de tweede plek behaald. Ze eindigde na Anna Kiesenhofer. Door de tweede plaats bij het wegwielrennen staat het totaal aantal medailles voor Team NL nu op 2 (2x zilver).

Wegwielrennen Tokio 2021

Tweede Medaille Nederland op de Olympische Spelen Tokio 2021

Annemiek van Vleuten heeft voor Team NL de tweede medaille op de Olympische Spelen in Tokio 2021 binnengesleept. Naast Annemiek van Vleuten deden ook Anna van der Breggen, Demy Vollering en Marianne Vos mee aan het onderdeel wielrennen op de weg. Zij eindigden respectievelijk 15e, 5e en 25e. Eerder won Nederland al een zilveren medaille bij het handboogschieten.

Zilveren plak voor Annemiek van Vleuten

Annemiek van Vleuten won een zilveren plak. Zij kan op de Olympische Spelen in Tokio nog revanche nemen. Op woensdag 28 juli komt ze ook nog in actie op de Olympische Tijdrit voor vrouwen. Samen met Anna van der Breggen gaat ze proberen om daar wel de gouden plak binnen te slepen.

Annemiek van Vleuten dacht goud te winnen

Annemiek van Vleuten ging juichend over de finish. Ze dacht namelijk dat ze de gouden medaille had gewonnen. Echter, Anna Kiesenhofer was al lang en breed over de streep gewonnen. Ondanks dat ze natuurlijk teleurgesteld was dat ze niet gewonnen had, was ze toch heel blij met haar zilveren medaille. Toen ze over de finish kwam zei van Vleuten “Oh Ruud, ik had het mis”. Daarop antwoorde Ruud: “Dacht je dat je eerste was”? Toen kwam het besef bij Annemiek van Vleuten dat ze “slechts” tweede geworden was.

Geen communicatie wielrennen Olympische Spelen

Normaal hebben de wielrenners altijd oortjes in tijdens wedstrijden. Op de Olympische Spelen is dit niet toegestaan. De renners rijden nog wel eens naar de ploegwagen om informatie in te winnen, maar in het laatste deel van de race doe je dit natuurlijk niet meer. De tweede plek bij het wielrennen op de weg mocht de pret echter niet drukken. Ook daar is ze zeer tevreden mee.

Mannen wielrennen op de weg

Eerder tijdens de Olympische Spelen viel Bauke Mollema al net buiten het podium. Bij het onderdeel wegwielrennen eindigde hij op de vierde plek. Carapaz won dit onderdeel, de Belg Wout van Aert werd tweede en de Tour de France winnaar Pogacar eindigde als derde.

Medaillespiegel Nederland

Nederland heeft op het moment van schrijven 2 zilveren medailles gewonnen in Tokio. Nadat eerder het Nederlands boogschutteam een zilveren medaille behaalde komt daar nu dus de tweede zilveren plak bij. Annemiek van Vleuten won namens Team NL de tweede medaille in Tokio. Bekijk de volledige medaillespiegel van Nederland met alle winnaars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *