Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » TV Rechten Champions League, Europa League én Conference League bij Ziggo Sport

TV Rechten Champions League, Europa League én Conference League bij Ziggo Sport

Vanaf het seizoen 2024/2025 zijn alle Europese wedstrijden te zien bij Ziggo Sport. De zender heeft de tv rechten gekocht voor de Champions League, de Europa League én de Conference League. De uitzendrechten voor de Champions League waren al (deels) in handen van Ziggo Sport. De uitzendrechten voor de Conference League en de Europa League waren dat nog niet. De Europa League is tot 2024 te zien bij Talpa, terwijl de Conference League tot 2024 te zien is bij RTL. Van 2024 t/m 207 zijn alle Europese voetbalcompetities dus te zien bij Ziggo Sport.

Champions League Ziggo Sport 2024

TV Rechten alle Europese competities bij Ziggo Sport

De aankoop van de tv-rechten voor de grote Europese competities betekent dat Ziggo Sport vanaf 2024 de uitzendrechten heeft voor alle Europese competities. Natuurlijk staat Ziggo Sport al langer bekend om de uitzendingen van de grote voetbalcompetities. Toch verloren ze de afgelopen tijd onder andere de tv-rechten voor de Premier League. Deze werden, net als de Formule 1, gekocht door Viaplay. Toch gaat Ziggo Sport nu weer vol voor het voetbal. De directeur van Ziggo Sport, Beerthuizen heeft gezegd dat hij vindt dat: “De beste sportcontent hoort op de grootste sportzender van Nederland, vinden we.”.

Alle Europese wedstrijden op één kanaal

De aankoop van de tv rechten voor alle drie de Europese toernooien betekent dat vanaf 2024 alle Europese wedstrijden te zien zijn op één van de zenders van Ziggo Sport. Ziggo Sport heeft op dit moment zes zenders:

  1. Ziggo Sport & Ziggo Sport Select
  2. Ziggo Sport Voetbal
  3. Ziggo Sport Docu
  4. Ziggo Sport Golf
  5. Ziggo Sport Extra
  6. Ziggo Sport Racing

Er is dus altijd wel een zender waar je vanaf 2024 de Europese wedstrijden kunt volgen bij Ziggo Sport. Je kunt Ziggo Sport kijken bij onder andere:

Gratis Champions League bij Ziggo Sport

Ziggo Sport heeft al gezegd dat ze in ieder geval een aantal wedstrijden gratis gaan uitzenden. In een persverklaring heeft Ziggo Sport namelijk gezegd dat de wedstrijden van de Nederlandse clubs in ieder geval gratis te zien zullen zijn. Je kunt die wedstrijden streamen via de Ziggo Go-app. Verder zullen de belangrijkste wedstrijden te zien zijn via het open kanaal van Ziggo Sport (kanaal 14).

Prijs TV rechten Champions League

Hoeveel Ziggo Sport voor de tv rechten van de Europese competities heeft betaald wil het bedrijf niet zeggen. Toch zijn er wel een aantal schattingen gemaakt. Zo gaat het gerucht dat moederbedrijf VodafoneZiggo ongeveer tussen de 30 en 40 miljoen euro heeft betaald voor de uitzendrechten van de Champions League, Europa League en Conference League. Ter vergelijking: in de Verenigde Staten betaalde Paramount ongeveer 1,5 miljard dollar voor de tv-rechten van de Champions League voor de komende 6 jaar.

TV Rechten Europese competities

De TV rechten voor de drie Europese competities zijn nu nog in handen van Talpa (SBS6, Veronica en NET5) en RTL. ESPN en Ziggo Sport hebben op dit moment de rechten voor de B-wedstrijden. Dit gaat vanaf komend seizoen dus veranderen. De veranderingen zie je hieronder:

CompetitieTot 20242024 t/m 2027
Champions LeagueRTL
Ziggo Sport ( B-wedstrijden)
Ziggo Sport
Europa LeagueTalpa
ESPN (B-wedstrijden)
Ziggo Sport
Conference LeagueTalpa
ESPN (B-wedstrijden)
Ziggo Sport
Overzicht tv rechten Champions League, Europa League en Conference League vanaf 2024.

Ziggo Sport uitzendrechten Europees voetbal

Voor nu heeft Ziggo Sport dus alleen de uitzendrechten voor de B-wedstrijden in de UEFA Champions League. Vanaf 2024 gaat dat allemaal veranderen. Dan krijgt Ziggo Sport alle Europese competities in handen. Dat betekent dat je voor een avondje Europees voetbal bij Ziggo Sport aan het juiste adres bent. Lees alles over de Champions League op tv of bekijk de mogelijkheden van een abonnement op Ziggo Sport Totaal om nooit meer een wedstrijd te missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *