Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » TV Programma’s rondom het WK 2022 in Qatar

TV Programma’s rondom het WK 2022 in Qatar

Er zullen verschillende TV programma’s over het WK 2022 in Qatar op tv te zien zijn. Rondom het WK 2022 in Qatar zijn er ook veel TV programma’s, talkshows, documentaires en andere programma’s die over het WK gaan. Er wordt in de media volop aandacht besteed aan het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Het WK 2022 begint op 20 november 2022 en de finale wordt gespeeld 18 december 2022. Wij vertellen je alles over de TV Programma’s rondom het WK 2022 in Qatar. Wil je weten waar je het WK voetbal live op tv kunt kijken? Bekijk dan het WK voetbal op tv.

TV Programma’s WK 2022 Qatar

TV Programma’s rondom het WK 2022 in Qatar

Welke TV Programma’s zijn er allemaal Naar het afgelopen WK keken maar liefst 3,572 miljard mensen. De wereld telt 8 miljard mensen en dus heeft bijna de helft van de wereldbevolking wel iets van het WK gezien. Het is dan ook logisch dat er buiten de livewedstrijden ook veel aandacht is voor de randzaken. Zo wordt het laatste nieuws besproken, de laatste ontwikkelingen in Qatar en worden de WK wedstrijden uitgebreid geanalyseerd.

Overzicht TV Programma’s WK Qatar 2022

Er zijn verschillende WK programma’s rondom het WK 2022 in Qatar. Wij hebben een overzicht gemaakt van alle soorten WK programma’s bij het WK 2022 in Qatar:

WK wedstrijden live op tv

Natuurlijk kun je de WK wedstrijden live op tv kijken. De uitzendrechten voor het liveverslag van het WK 2022 in Qatar zijn in handen van de NPO (Nederlandse Publieke Omroep). Je kijkt de wedstrijden op Nederland 1 en Nederland 3 (NPO 1 en NPO 3).

 • Zender: NPO 1 en NPO 3.
 • Wanneer: Iedere dag.
 • Tijd: van 10:30 tot 22:00.

Wil je weten wanneer alle WK wedstrijden gespeeld worden? Kijk dan naar het speelschema van het WK 2022 of bekijk de WK 2022 TV-gids.

WK praatprogramma’s en talkshows

Tijdens het WK 2022 zullen er veel verschillende praatprogramma’s en talkshows op tv te zien zijn. Natuurlijk zijn er veel praatprogramma’s waar een klein beetje aandacht besteed zal worden aan het WK. Wij hebben de WK praatprogramma’s op een rijtje gezet die geheel in het teken staan van het WK 2022 in Qatar:

De Oranjewinter

 • Zender: SBS 6.
 • Wanneer: Iedere dag.
 • Tijdstip: 22:00 uur.

In de Oranjewinter op SBS6 wordt tijdens het WK 2022 in Qatar dagelijks de voetbaldag besproken. Dit gebeurt natuurlijk met Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. Ook zullen er regelmatig verschillende gasten aanwezig zijn bij het programma. De show is een goede mix tussen grappige nieuwtjes en serieuze onderwerpen. Lees alles over de Oranjewinter op SBS 6.

Veronica Offside

 • Zender: Veronica.
 • Wanneer: Iedere maandag en vrijdag.
 • Tijdstip: 20:30 uur – 21:30 uur.

Veronica Offside is een voetbal programma met Wilfred Genee, Wim Kieft, Andy van der Meijde en Wesley Sneijder. Ook schuiven er regelmatig gasten aan. Tijdens het WK in Qatar zal het programma voornamelijk over het WK gaan.

WK Praat

 • Zender: ESPN.
 • Wanneer: Dagelijks.
 • Tijdstip: 22:00 uur live en de hele dag door herhalingen.

WK praat vervangt tijdens het WK 2022 in Qatar het dagelijkse voetbalpraatprogramma “Voetbalpraat” op ESPN. Vier presentatoren, commentatoren, analisten en journalisten praten over de laatste WK ontwikkelingen. Het programma duurt twee keer 22 minuten.

ESPN Vandaag

 • Zender: ESPN.
 • Wanneer: Dagelijks.
 • Tijdstip: 19:00 uur en 23:00 uur.

ESPN vandaag brengt je tijdens de hele WK periode op de hoogte van het laatste WK nieuws. Bovendien zijn er extra lange afleveringen op de speeldagen van het Nederlands Elftal. Dan is Hans Kraay Jr. aanwezig om de wedstrijden van het Nederlands Elftal te analyseren.

Ziggo Sport Voetbal Café

 • Zender: Ziggo Sport.
 • Wanneer: Elke vrijdagavond.
 • Tijdstip: 21:30 uur.

Ziggo Sport Voetbal Café is iedere vrijdagavond te zien op Ziggo Sport. Daarin wordt normaal gesproken altijd het laatste voetbalnieuws doorgenomen. Tijdens het WK 2022 in Qatar zal het programma in het teken staan van het WK voetbal. Met bekende analisten als Ruud Gullit en Jan van Halst wordt het laatste WK nieuws besproken.

WK documentaires

Rondom het WK 2022 zijn er ook een aantal interessante documentaires die je kunt kijken. Er wordt in de documentaires onder andere aandacht besteed aan het WK voetbal, de mensenrechtensituatie in Qatar, de arbeidsomstandigheden in Qatar en nog veel meer. Een overzicht van de documentaires over het WK 2022 in Qatar:

 • Drie documentaires over het WK 2022 in Qatar op de NOS
  De NOS besteedt al veel aandacht aan het WK 2022 op tv. Ook willen ze de mensenrechtensituatie in Qatar aan de kaak stellen. Dat doen ze met drie documentaires over Qatar. De documentaires zijn: “Sportwashing” (30 oktober 2022), “Moderne Slavernij” (6 november 2022) en “De financiële compensatie voor gastarbeiders in Qatar” (16 november).
 • NPO WK Journaal
  Ook is er dagelijks tijdens het WK 2022 in Qatar een WK journaal te zien. Daarin zie je de laatste ontwikkelingen rondom het WK 2022. De presentatie is in handen van Henry Schut. Het WK journaal is iedere dag te zien tussen 19:00 uur en 19:15 uur. De eerste aflevering van het WK journaal is op 20 november 2022, als de openingswedstrijd gespeeld wordt.
 • Louis (2-delige documentaire over Louis van Gaal)
  Bij Omroep Max kun je kijken naar een documentaire over de bondscoach van het Nederlands Elftal, Louis van Gaal. In deze tweedelige documentaire wordt Louis van Gaal 3 jaar lang gevolgd. Zowel privémomenten als op het werk wordt van Gaal gevolgd door documentairemaker Geertjan Lassche. De documentaire over Louis van Gaal is zeker het kijken waard en geeft een unieke kijk in zijn leven. Een goede mogelijkheid om de bondscoach beter te leren kennen. De documentaire Louis is te zien in 2 delen. Deel 1 op donderdag 10 november om 21.30 uur en deel 2 op donderdag 17 november 2022 om 21.30 uur op NPO 1.

Amusement programma´s

Ook zijn er verschillende amusement programma’s die hun programma voorafgaand en tijdens op het WK in Qatar aanpassen. Een greep uit de programma’s rondom het WK:

 • Villa Oranje (Videoland)
  Villa Oranje is te zien op Videoland. Vanaf 21 oktober 2022 is er iedere week een aflevering te zien van Villa Oranje. Daarin blikken verschillende oud-internationals terug op het gewonnen EK van 1988. Villa Oranje wordt gepresenteerd door Frank Evenblij en Wesley Sneijder. De gasten zijn onder andere Ronald Koeman, Wim Kieft, Hans van Breukelen en Jan Wouters. Vorig jaar was ook al een villa Oranje. Toen kwamen onder andere Mark van Bommel, Wesley Sneijder en Dirk Kuyt in beeld.
 • I Want Your Song (SBS 6)
  Ook het populaire programma “I Want Your Song” komt met een speciale WK editie. Daarin gaat de zanger Mart Hoogkamer op zoek naar de nieuwe WK-hit. De show is op 29 oktober 2022 te zien op SBS6.
 • Sterren op het doek
  Voormalig én toekomst bondscoach Ronald Koeman is te gast bij het programma “Sterren op het Doek”. Na Louis van Gaal neemt Koeman de leiding over het Nederlands Elftal over. Samen met Özcan Akyo blijkt Koeman terug op onder andere zijn tijd bij FC Barcelona. Ook wordt er natuurlijk vooruitgeblikt op het WK 2022 in Qatar.

TV Programma’s en WK 2022 Qatar op tv

Het WK 2022 krijgt natuurlijk een hoop TV aandacht. Het is één van de best bekeken TV evenementen ter wereld. Daarom zal het ook tijdens het WK in Qatar veel over voetbal gaan op tv. Eerder vertelden we al hoe je het WK op tv kunt kijken. Bovendien vertelden we je hoe je het WK op het werk kunt kijken en hoe je een WK livestream vindt. Het WK 2022 in Qatar begint op 20 november 2022 en duurt tot en met 18 december 2022.

Meest gestelde vragen

Welke TV programma’s zijn er rond het WK 2022?

De Oranjewinter, Studio WK 22, Veronica Offside, WK Praat, ESPN Vandaag en Ziggo Sport Voetbal Café zijn enkele van de talkshows rondom het WK.

Hoe laat begint de Oranjewinter?

De Oranjewinter begint dagelijks rond 22:00 uur. Alleen na de openingswedstrijd (zondag 20 november) is het om 19:00 uur.

Hoe laat begint Studio WK 22

Studio WK 22 begint iedere dagelijks tussen 19:15 en 19:30 uur. Daarnaast is er om 22:00 uur nog een uitzending.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *