Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Samenvatting Nederland – Denemarken (Oefenwedstrijd 26-03-2022)

Samenvatting Nederland – Denemarken (Oefenwedstrijd 26-03-2022)

Samenvatting Nederland – Denemarken kijken? Op deze pagina vind je de samenvatting van de oefenwedstrijd Oranje – Denemarken? Nederland won met 4-2 van Denemarken. De wedstrijd werd gespeeld in de Johan Cruijff Arena voor bijna 40.000 uitzinnige fans. Het was de eerste wedstrijd van het Nederlands Elftal in 2022. Oranje kwam meteen goed voor de dag. Nederland won met 4-2 tegen Denemarken. Ondanks dat het “maar” een oefenwedstrijd is, zijn de oefenwedstrijden van het Nederlands Elftal voor bondscoach Louis van Gaal een goede test in de aanloop naar het WK 2022 in Qatar.

  • Samenvatting oefenwedstrijd Oranje 26 maart 2022
  • Nederland – Denemarken (4-2)
  • Johan Cruijff ArenA
  • 39.440 toeschouwers
  • Scheidsrechter: Lawrence Visser (België
Samenvatting Nederland – Denemarken

Samenvatting Nederland – Denemarken (Oefenwedstrijd 26-03-2022)

Samenvatting Nederland – Denemarken kijken? De samenvatting van Oranje tegen Denemarken vind je hieronder. Daarin zie je naast alle goals ook de hoogtepunten van Oranje. Met onder andere doelpunten van Bergwijn (2x), Aké en Depay. Namens Denemarken scoorden Christian Eriksen en Vestergaard. Bekijk hieronder de uitgebreide samenvatting van Nederland – Denemarken.

VIDEO: Samenvatting Nederland – Denemarken 26 maart 2022

Samenvatting Nederland – Denemarken (oefenwedstrijd 26 maart 2022)

Oefenwedstrijd Nederland – Denemarken 26 maart 2022

Nederland begon sterk aan de wedstrijd. Na 16 minuten opende Bergwijn de score voor Nederland. De voorsprong was echter van korte duur. In de 20e minuut maakte Vestergaard al gelijk. In de 29e minuut kwam Oranje bovendien alweer op voorsprong door een kopgoal van Aké. Vlak voor rust vergrote Nederland de voorsprong doordat Depay een penalty verzilverde. In de rust maakte Eriksen zijn rentree voor Denemarken. En zoals een jongensdroom hoort te gaan: in de 48e minuut scoorde Eriksen op prachtige wijze. Het werd uiteindelijk 4-2 nadat Bergwijn zijn tweede treffer van de avond maakte.

Nederland – Duitsland op 29 maart 2022.

De volgende oefenwedstrijd van het Nederlands Elftal is aanstaande dinsdag. Dan speelt Nederland zijn tweede oefenwedstrijd in deze interlandperiode. Dat wordt bovendien een serieuze test voor Oranje. Deze keer staat namelijk een oefenpot met het grote Duitsland op het programma. De wedstrijd Nederland – Duitsland begint aanstaande dinsdag om 20:45 uur. Die wedstrijd wordt ook gespeeld in de Johan Cruijff ArenA. Benieuwd naar al het voetbal vandaag op TV? Bekijk het overzicht live voetbal vandaag op TV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *