Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Samenvatting Champions League finale 2022 Liverpool – Real Madrid

Samenvatting Champions League finale 2022 Liverpool – Real Madrid

Wil je de samenvatting van de Champions League finale 2022 kijken?  De video van de samenvatting van de Champions League Finale tussen Liverpool en Real Madrid vind je hier. Bekijk hieronder de samenvatting van de Champions League finale Liverpool – Real Madrid (2022). Liverpool en Real Madrid zijn twee grootmachten in het Europese voetbal. Daarom alleen al is het terugkijken van de Champions League finale 2022 de moeite waard.

  • Video: Samenvatting Champions League finale 2022 (Liverpool – Real Madrid)
  • Uitgebreide samenvatting en hoogtepunten
  • Stade de France, Parijs, Frankrijk
  • zaterdag 28 mei 2022 (21:00 uur)
  • Liverpool – Real Madrid
Samenvatting Champions League finale 2022 Liverpool – Real Madrid

Samenvatting Champions League finale 2022

De samenvatting van de Champions League finale 2022 kijken? De CL-finale is natuurlijk de belangrijkste voetbalwedstrijd ter wereld. De twee beste clubs van Europa nemen het dan tegen elkaar op. De strijd gaat om de beker van de Champions League, de “cup met de grote oren”.

De strijd gaat dit jaar tussen Liverpool en Real Madrid. Liverpool is de meest succesvolle Engelse club in de Champions League allertijden. Real Madrid daarentegen is de meest succesvolle club ooit in de Champions League. Liverpool won de Champions League al zes keer voor deze finale. Real Madrid won de Champions League finale al 13 keer. Het is dus een wedstrijd tussen twee topclubs in het Europese voetbal. Wil je de uitgebreide samenvatting van Liverpool-Real Madrid (Champions League finale) kijken? Bekijk de samenvatting hieronder.

VIDEO Samenvatting Liverpool – Real Madrid (Champions League finale 2022)

Bekijk de video van de samenvatting van de Champions League finale op zaterdag 29 mei 2022 tussen Liverpool en Real Madrid:

Statistieken Liverpool – Real Madrid (Finale UEFA Champions League)

De statistieken en gebeurtenissen van Liverool tegen Real Madrid (finale UEFA Champions League League 28 mei 2022):

  • 0’ Aftrap eerste helft

RUST

  • 45’ Aftrap tweede helft
  • 59 | GOAL REAL MADRID – V. Junior (0-1)
  • 62’ Gele kaart Fabinho (Liverpool)
  • ’90 einde wedstrijd: Uitslag Liverpool-Real Madrid, 0-1

Uitslag Liverpool-Real Madrid (0-1) Finale Champions League.

Aftrap Champions League finale later

Vanwege ongeregeldheden buiten het stadion werd de Champions League finale uitgesteld. Wegens grote drukte was de aftrap van de Champions League finale later. Dit had te maken met een groep van ongeveer 100 Liverpool supporters. Zij probeerden namelijk zonder toegangskaart voor de wedstrijd het stadion binnen te komen. Hierdoor begon de Champions League finale pas om 21:36 uur, in plaats van 21:00 uur. Rondom het Stade de France zijn verschillende arrestaties verricht. Door alle ongeregeldheden rondom het stadion konden ook fans met een geldig toegangsbewijs voor de finale niet meteen naar binnen. De aftrap van de CL-finale werd daarom uitgesteld.

Hoogtepunten Liverpool – Real Madrid (Wedstrijdverslag)

In de eerste helft was Liverpool de ploeg die aan het aanvallen was. Real Madrid leunde achterover, hield alles achterin goed dicht en loerde op een counter. Na een kwartier voetballen kwam de eerste echte kans van de wedstrijd. Courtois keerde een schot van Salah op knappe wijze. In de 21e minuut is het bijna raak voor Liverpool. Mané raakt de paal nadat Courtois de bal nog met een vinger aanraakte. Pas na een half uur ging ook Real Madrid meedoen aan de wedstrijd. In de 43e minuut leek Karim Benzema gescoord te hebben. De VAR greep echter in en keurde de goal van Real Madrid af. Daardoor bleef het 0-0 bij rust.

In de tweede helft wordt wel gescoord. In de 59e minuut is het al raak. Vinicius scoort namens Real Madrid de 0-1. Ook hier leek even sprake van buitenspel, maar dat blijkt toch niet zo te zijn. In de 63e minuut weer een grote kans voor Liverpool. Salah lijkt de bal om Courtois heen te krullen, maar de keeper weet er weer een hand tegenaan te krijgen. Ook daarna houdt Courtois zijn goal schoon. Daardoor eindigt de Champions League finale van 2022 in 0-1 en wint Real Madrid.

Liverpool had over de hele wedstrijd gezien het meeste balbezit. Bovendien waren ook de meeste kansen voor Liverpool. Real Madrid won daarentegen de finale en kon voor de 14e keer de cup met de grote oren omhoog houden. Met name de keeper van Real Madrid was de uitblinker. Thibaut Courtois werd niet voor niets verkozen tot man of the match.

Samenvatting UEFA Champions League en meer…

Wil je weten waar je volgend seizoen alle Champions League wedstrijden live op tv kunt kijken? Of welke zender de uitzendrechten van de UEFA Champions League heeft? Lees alles over de uitzendrechten van de Champions League 2022/2023. Wil je daarnaast weten welke voetbalwedstrijden er vandaag op tv zijn? Bekijk dan onze online voetbal tv-gids. Daarin vind je niet alleen alle voetbalwedstrijden, maar zie je ook meteen op welke zender er voetbal te zien is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *