Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Samenvatting Ajax – Napoli (Champions League, 4 oktober 2022)

Samenvatting Ajax – Napoli (Champions League, 4 oktober 2022)

Samenvatting Ajax – Napoli kijken? Op dinsdag 4 oktober 2022 speelde Ajax in de eigen Johan Cruijff ArenA tegen Napoli. Het is de derde groepswedstrijd in de UEFA Champions League voor Ajax. Daarin moest Ajax het opnemen tegen de koploper van de Serie A, Napoli. De wedstrijd werd gespeeld in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA. De scheidsrechter van dienst is Francois Letexier (Frankrijk).

 • Samenvatting Ajax-Napoli (groepswedstrijd UEFA Champions League).
 • Dinsdag 4 oktober 2022
 • Stadion: Johan Cruijff ArenA
 • Supporters: 52.896
 • Derde poulewedstrijd in poule A.
Samenvatting Ajax – Napoli (Champions League, 4 oktober 2022)

Samenvatting Ajax – Napoli (Champions League, 4 oktober 2022)

Samenvatting Ajax – Napoli (Champions League, 4 oktober 2022) bekijken? In de derde groepswedstrijd speelde Ajax tegen Napoli. In groep A van de UEFA Champions League won Ajax de eerste wedstrijd van Rangers FC. De tweede wedstrijd werd nipt verloren van Liverpool. Nu is het in de derde groepswedstrijd de beurt aan Napoli uit Napels. Ajax speelde afgelopen weekend gelijk tegen Go Ahead Eagles. De wedstrijd daarvoor werd verloren van AZ. Ajax verkeert dus niet in topvorm. Napoli daarentegen staat bovenaan in de Serie A en zit op rozen. Het zou dus een lastige wedstrijd worden voor de Amsterdammers. Bekijk de video met de uitgebreide samenvatting van Ajax – Napoli hieronder.

Video: Samenvatting Ajax – Napoli (Champions League, 4 oktober 2022)

Bekijk de uitgebreide samenvatting van Ajax-Napoli (4 oktober 2022) in de UEFA Champions League:

Samenvatting Ajax – Napoli (Champions League, 4 oktober 2022)

Statistieken Ajax – Napoli (4 oktober 2022)

De statistieken, hoogtepunten en gebeurtenissen in de Champions League wedstrijd tussen Ajax en Napoli in de groepsfase van de CL:

 • ‘9, Goal Ajax (Kudus)
 • ’18, Goal Napoli (Raspadori)
 • ’33, Goal Napoli (Di Lorenzi)
 • ’45, Goal Napoli (Zielinski)

Rust (1-3)

 • ’47, Goal Napoli (Raspadori)
 • ’63, Goal Napoli (Kvaratschelia)
 • ’73, Rode Kaart Ajax (Tadic)
 • ’81, Goal Napoli (Simeone)

Eindstand Ajax-Napoli: 1-6

Wedstrijdverslag Ajax-Napoli (CL, 4 oktober 2022)

Ajax begon de wedstrijd nog goed. De Amsterdammers kwamen in de 9e minuut op voorsprong. Taylor schoot tegen Kudus aan de bal werd van richting veranderd. De bal verdween achter keeper Alex Meret en Ajax kwam op voorsprong. Daarna ging het bergafwaarts voor de Amsterdammers. Echt lang van de voorsprong kon Ajax niet genieten. In de 18e minuut maakte Raspadori alweer gelijk. Daarna ging Napoli door. In de 33e minuut was het alweer raak en kwam Napoli op voorsprong. Alsof dat nog niet genoeg was scoorde Zielinski op slag van rust ook nog de 3-1.

Ajax kwam ongewijzigd de kleedkamer uit en dus was het spel van de Amsterdammers ook hetzelfde. Napoli ging door waar ze mee bezig waren en al na 2 minuten scoorde Raspadori de 1-4. In de 63e minuut maakte Kvaratschelia de 1-5. Bij Tadic sloegen toen de stoppen door. Hij pakte in de 73e minuut zijn tweede gele kaart en kon gaan douchen. Als klap op de vuurpijl schoot Simeone in de 81e minuut de 1-6 binnen. Dit was ook de eindstand.

Schreuder wisselt niet

Na de wedstrijd was er veel commentaar op Ajax-trainer Alfred Schreuder. Ondanks het belabberde spel van Ajax besloot de oefenmeester niet te wisselen. Pas in de 72e minuut besloot Schreuder te wisselen. Toen stond het inmiddels al 1-5. Na het gelijke spel tegen de Eagles en het verlies tegen AZ begint de positie van Schreuder te wankelen. Er is al langere tijd commentaar op het wisselbeleid van Alfred Schreuder. Er wordt hem vaak verweten dat hij niet ingrijpt of te laat ingrijpt. Kan Schreuder het tij keren? Bekijk hieronder de reactie van Schreuder op de 1-6 nederlaag tegen Napoli:

Reactie Schreuder op 1-6 nederlaag Ajax-Napoli

Witte zakdoekjes Ajax

Op de tribune waren voor het eerst sinds hele lange tijd weer witte zakdoekjes te zien bij Ajax. Ook het publiek ziet natuurlijk dat Ajax kwakkelt. Na de afgelopen succesjaren met prachtig voetbal komt de vorm van Ajax als donderslag bij heldere hemel.

Ajax in de Champions League

Ajax moet volgende week alweer tegen Napoli. Deze keer staat er een uitwedstrijd op het programma. Op dinsdag 12 oktober 2022 spelen de Amsterdammers in Napoli voor de laatste kans op overwintering in de Champions League. Als er niet gewonnen wordt dan wordt het wel heel lastig voor de Amsterdammers om in de Champions League te blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *