Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Salaris Messi Miami

Salaris Messi Miami

Salaris Messi bij Inter Miami; Hoeveel verdient Messi in de VS? De kogel is door de kerk. Lionel Messi speelt vanaf aankomend seizoen in de Major Soccer League (MLS). Dit is de hoogste Amerikaanse voetbalcompetitie. Messi heeft namelijk een contract getekend bij Inter Miami CF. Dit is de club van mede-eigenaar David Beckham.

Ondanks een mega-bod uit Saudi-Arabië en een aanbieding van zijn oude liefde FC Barcelona, heeft Messi voor een contract in de Verenigde Staten gekozen. Maar wat gaat Messi verdienen in Amerika? Wij zochten alles uit over het salaris van Messi in Miami.

Salaris Messi Miami

Salaris Messi Miami

Maar hoe hoog is het Salaris van Lionel Messi bij Inter Miami? In andere landen wordt nog wel eens onduidelijk gedaan over hoeveel een speler verdient bij een club. Dit is in Amerika niet aan de orde. Daar schept een club juist op over het salaris van een nieuwe topspeler. Daardoor weten we nu ook hoeveel Messi verdient bij Inter Miami. Het inkomen van Messi bij Inter Miami CF bestaat natuurlijk niet alleen uit zijn salaris. Daarom hebben we zo goed mogelijk uitgelegd hoeveel Messi precies verdient in Amerika.

Contract Messi Inter Miami

We hebben voor jou op een rijtje gezet wat Lionel Messi verdient in Amerika. Zijn inkomen bestaat uit meerdere inkomstenbronnen. Natuurlijk valt daar ook het salaris van Messi bij Inter Miami onder. Maar er zijn meer zaken in zijn contract geregeld. Een overzicht:

  • Messi krijgt tussen de 45 en 55 miljoen euro per seizoen bij Inter Miami.
  • Zijn salaris loopt t/m 2025, met een optie voor 2026.
  • Hij heeft een contract voor 2,5 jaar met een optie voor nog een jaar. Dit betekent dat Messi tussen de 115 en 140 miljoen euro gaat verdienen in Amerika.
  • Daarnaast heeft Messi ook nog recht op verschillende bonussen. Zijn salaris kan dus nog verder oplopen.
  • Bovendien krijgt Messi aandelen in Inter Miami. Naar verluid krijgt hij 35% van de aandelen in de club.
  • Ook krijgt Messi een percentage van de inkomsten van de shirtverkoop van Inter Miami.
  • Een percentage van de TV-inkomsten van de MLS.
  • Tenslotte wordt er ook nog gepraat over een deal tussen Messi, Adidas en Apple. Zij zullen de Messi dus ook nog gaan betalen.

Al met al verdient Messi dus meer dan genoeg in de Verenigde Staten. Het salaris van Messi in de MLS (de Amerikaanse voetbalcompetitie) zal in ieder geval hoger zijn dan bij PSG. Bovendien krijgt Messi ook nog steeds salaris van FC Barcelona. De club heeft zijn salaris namelijk uitgesmeerd t/m 2025. Dit betekent dat Messi tot en met 2025 ook nog salaris van Barca uitbetaald krijgt.

Salaris Messi in Amerika

Het salaris van Messi in Amerika is voor Amerikaanse begrippen overigens niet uniek. Er zijn verschillende honkbalspelers die evenveel verdienen als Messi. Ook basketballer Lebron James verdient ongeveer hetzelfde als Messi. Lebron James krijgt namelijk ongeveer 50 miljoen euro per seizoen.

Inkomen Messi PSG

Ook voor zijn overstap naar Inter Miami had Messi overigens niets te klagen. Bij Paris Saint-Germain (PSG) had Messi ook al een prima inkomen. Daar verdiende de Argentijn ongeveer 30 miljoen euro per seizoen. Overigens had Messi ook een aanbieding van FC Barcelona ontvangen. Die wilden hem 25 miljoen euro per seizoen betalen vanaf 2023.

Salaris Messi in Saudi Arabië

Hoewel Messi absoluut niets te klagen heeft over zijn salaris, kon hij nóg meer verdienen. Er lag namelijk ook een aanbod voor Messi vanuit Saudi-Arabië klaar. Volgens de laatste geruchten kon Lionel Messi in Saudi-Arabië maar liefst 500 miljoen euro per seizoen verdienen. Saudi-Arabië heeft de laatste tijd sowieso alles op alles gezet om zoveel mogelijk topspelers binnen te halen. Messi heeft er echter voor gekozen om niet naar Saudi-Arabië te gaan, maar om voor een avontuur in de Verenigde Staten te kiezen.

Messi en David Beckham

De overstap van Messi naar Inter Miami brengt hem bij de club van een andere voetballegende: David Beckham. Ook Beckham maakte ooit de overstap naar de MLS. Beckham ging naar LA Galaxy. Inter Miami CF bestond destijds nog niet. David Beckham had echter in zijn contract staan dat als de MLS uitgebreid zou worden, hij een club mocht kopen voor ongeveer 25 miljoen euro. Heeft Messi wellicht dezelfde optie in zijn contract staan en heeft hij daarom het bod uit Saudi-Arabië afgeslagen?

Messi, Jordi Alba en Busquets bij Inter Miami

Voor Messi wordt de overstap naar Inter Miami bovendien een weerzien met oud-ploeggenoten Jordi Alba en Sergio Busquets. De spelers kenden samen grote successen bij FC Barcelona.

Daarnaast wordt er ook nog gewerkt aan een transfer van oud-Real Madrid verdediger Sergio Ramos. De speler die jarenlang aartsrivaal was van Messi en hem moest afstoppen kan nu dus maar zo eens zijn ploeggenoot worden. Dankzij het salaris van Messi in Miami zal hij eventuele wraakgevoelens ongetwijfeld opzij kunnen schuiven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *