Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Ronald de Boer ontkent 6500 WK doden Qatar

Ronald de Boer ontkent 6500 WK doden Qatar

Ronald de Boer heeft in een uitzending van Jinek gezegd dat hij de 6500 doden bij de bouw van de WK-stadions in Qatar niet gelooft. Hij noemde het in de uitzending “echt totale onzin”. De Britse krant “The Guardian” publiceerde in een artikel dat er 6500 doden zijn gevallen bij de bouw van de infrastructuur en stadions in Qatar. Ronald de Boer zei in het interview bij Jinek met Humberto Tan dat dit hoge aantal volledig uit z’n verband in gerukt.

Ronald de Boer Jinek Qatar

Ronald de Boer bij Jinek over 6500 WK doden Qatar

Ronald de Boer ontkende bij de show Jinek dat het zou gaan om 6500 doden. Hij zei:”Het is allemaal op één hoop gegooid in die tijd. Van een lerares tot een schoonmaker tot iemand die in de bouw werkt. Daar zijn die nummers van gemaakt”. De Boer wilde overigens zelf geen aantal noemen toen hem gevraagd werd naar het aantal doden. Er is al lange tijd veel te doen over het WK in Qatar. Met name rondom de mensenrechten situatie in Qatar. Qatar is nu weer helemaal “trending”. Dit komt omdat morgen de loting voor het WK 2022 plaatsvindt.

Ronald de Boer interview Humberto Tan

Omdat Eva Jinek ziek was werd de show gepresenteerd door Humberto Tan. Vandaar dat Tan het interview met Ronald de Boer verzorgde. Over de 6500 doden bij de aanleg van het WK 2022 gaf de Boer aan dat:

”Dat is echt totale onzin. Ze hebben alle mensen in die 10 jaar op één hoop gegooid. Dan doe je de mensen tekort. Er gaan nou eenmaal mensen dood. Hoe triest ook. Maar ze geven je het gevoel dat mensen van het stadion af vallen van de hitte.”

Hij voegde daar nog aan toe:

,,Er zijn mensen dood gegaan. Een leraar, iemand die in een hotel werkt, die kunnen ook wat overkomen. En dat is allemaal op één hoop gegooid. Iedereen heeft het over die grote aantallen, maar dat is uit zijn verband gerukt.”

Ronald de Boer Qatar

Ronald de Boer is overigens zelf ook niet helemaal neutraal. Hij woonde zelf maar liefst 7 jaar met zijn gezin in Qatar. De Boer speelde in het verleden ook al in Qatar. Samen met zijn broer Frank begonnen ze in het seizoen 2004/2005 bij het Qatarese Al-Rayyan. Daarna kwam Ronald de Boer van 2005 t/m 2008 nog in actie voor Al-Shamal uit Qatar.

Qatar Legacy Ambassador

Overigens was Ronald de Boer een paar dagen geleden nog aanwezig in Qatar. Hij speelde daar de “Influencers Cup”. Dit toernooi voor bekende influencers van over de hele wereld. In het Stadion 974, dat ook één van de WK-stadions is, werd dit toernooi gespeeld. Ronald de Boer was daar omdat hij één van de zogenaamde “Qatar Legacy Ambassadors” is.

Qatar Legacy Ambassadors

De Qatar Legacy Ambassadors zijn gekozen om de “visie van het WK 2022 in Qatar” te communiceren naar voetbalfans over de hele wereld. Ook zeggen ze dat ze “de kans aangrijpen om oost en west samen te brengen door de schoonheid van Qatar en de Arabische Wereld”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *