Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Rode Duivels verliezen van Slowakije na twee afgekeurde goals

Rode Duivels verliezen van Slowakije na twee afgekeurde goals

  • door

De Rode Duivels zijn het EK 2024 in Duitsland dramatisch begonnen. Mede door twee afgekeurde doelpunten verloor België hun eerste EK wedstrijd van Slowakije. Iets wat weinig Belgische fans hadden zien aankomen. Ook alle voorspellingen wezen in het voordeel van onze zuiderburen.

Hoewel er nog twee wedstrijden te gaan zijn, wordt de druk op de Belgen alleen maar groter. De volgende wedstrijd moet namelijk wel gewonnen worden. België zit tijdens het EK 2024 in poule E samen met Slowakije, Oekraïne en Roemenië.

België verliest van Slowakije

Rode Duivels verliezen eerste EK wedstrijd

Hoewel België het grootste gedeelte van de wedstrijd de betere ploeg was, heeft Slowakije gewonnen. Dit komt vooral doordat de Slowaken hun kansen wél afmaakten. Bovendien wist Slowakije op inzet veel aanvallen van België te voorkomen.

Snelle goal Slowakije

Al in de 7e minuut wist Slowakije de 1-0 te scoren. Op aangeven van Kucka maakte Schranz de 1-0. Dit kwam natuurlijk meteen als een klap voor de Belgen. Toch had België nog vrijwel de hele wedstrijd om de achterstand ongedaan te maken.

Het overkwam ook het Nederlands Elftal, afgelopen zondag. Oranje keek na 18 minuten ook al tegen een 1-0 achterstand aan. In tegenstelling tot de Belgen wist Oranje de score wel om te buigen.

Twee afgekeurde goals België

Als klap op de vuurpijl werden er twee doelpunten van België afgekeurd. Dit gebeurde na ingrijpen van de VAR (de videoscheidsrechter). Twee keer was het Lukaku die zijn doelpunt afgekeurd zag worden.

De eerste goal van Lukaku werd afgekeurd wegens buitenspel. Vervolgens werd de tweede goal afgekeurd omdat er eerste in de aanval hands gemaakt was. Overigens waren beide beslissingen correct.

België verliest eerste EK wedstrijd

Op het EK 2020 won België alle groepswedstrijden. Ook op het WK in Qatar won België de eerste groepswedstrijd. Maar er is ook goed nieuws voor België. Hoewel het EK van 2016 ook begon met een nederlaag, wist België destijds de andere twee poulewedstrijden te winnen en tweede in de groep te eindigen.

Resterende wedstrijden België

België heeft nog twee kansen dit EK om punten binnen te sprokkelen. In poule E speelt België nog twee groepswedstrijden:

  • Zaterdag 22 juni 2024 | België – Roemenië | 21:00 uur
  • Woensdag 26 juni 2024 | Oekraïne – België | 18:00 uur

Dit zijn twee tegenstanders die België moet kunnen winnen. Op papier zijn de Rode Duivels beter dan zowel Roemenië als Oekraïne. Toch was België op papier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *