Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Rittenschema 500 meter vrouwen bekend

Rittenschema 500 meter vrouwen bekend

Het rittenschema voor de 500 meter schaatsen bij de vrouwen is bekend. Om 14:56 uur gaat vandaag in de Beijing National Speed Skating Oval de 500m sprint voor de vrouwen van start. Er staan maar liefst drie Nederlandse vrouwen aan de start vandaag. Namens Team NL doen namelijk Jutta Leerdam, Femke Kok en Michelle de Jong mee. De 500 meter wordt live op TV uitgezonden.

Rittenschema 500 meter schaatsen

Rittenschema 500 meter schaatsen (vrouwen)

De vrouwen van Team NL komen allemaal achter elkaar in actie. In rit 7, 8 en 9 komen achtereenvolgens Jutta Leerdam, Michelle de Jong en Femke Kok het ijs op. Er zijn in totaal 15 ritten. De ritten volgen elkaar in rap tempo op. Bij de 500 meter duurt een rit iets meer dan een halve minuut. De eerste rit gaat om 14:56 uur van start (Nederlandse tijd). De volledige loting van de 500 meter schaatsen (vrouwen):

Loting 500 meter vrouwen
1. Mihaela Hogas – Maria Victoria Rodriguez Lopez
2. Sandrine Tas – Julie Nistad Samsonsen
3. Nikola Zdrahalova – Martine Ripsrud
4. Vanessa Herzog – Miho Takagi
5. Marsha Hudey – Brittany Bowe
6. Yekaterina Aidova – Yu Ting Huang
7. Jingzhu Jin – Jutta Leerdam
8. Heather McLean – Michelle de Jong
9. Femke Kok – Brooklyn McDougall
10. Arisa Go – Minsun Kim
11. Kimi Goetz – Daria Kachanova
12. Ruining Tian – Hanna Nifantava
13. Angelina Golikova – Nao Kodaira
14. Erin Jackson – Kaja Ziomek
15. Olga Fatkulina – Andzelika Wojcik

Medaillekansen 500 meter schaatsen

Maken de Nederlanders kans op een Olympische medaille bij de 500 meter schaatsen? Namens Team NL is Femke Kok de grootste kanshebber op een medaille. Op 4 december 2021 vestigde ze nog een nieuw Nederlands record (36,96 seconden). Ze is daarmee de eerste Nederlandse vrouw ooit die onder de 37 seconde wist te schaatsen. De concurrentie op de 500 meter is echter zwaar.

Hoe laat is de 500 meter schaatsen?

De 500 meter voor vrouwen begint om 14:56 uur Nederlandse tijd. In China is het dan bijna 22:00 uur. Dit is dus best laat. Dit heeft te maken met de Amerikaanse Erin Jackson, op wie in de VS alle ogen zijn gericht. Ze geldt als één van de favorieten op de 500 meter. In de VS willen dus miljoenen mensen de 500 meter op TV kijken. Vandaar dat het schaatsen vandaag pas zo laat begint.

Programma schaatsen

Wil je het volledige programma schaatsen op de Olympische Spelen bekijken? We hebben per dag op een rijtje gezet welke afstanden er zijn en welke Nederlanders er in actie komen. Bovendien vertellen we jou waar je schaatsen op TV kunt kijken. Zo hoef je geen enkel moment te missen van schaatsen op de Olympische Spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *