Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Programma Boxing Day Premier League 2023

Programma Boxing Day Premier League 2023

 • door

Programma Boxing Day 2023; Op tweede kerstdag wordt er weer volop gevoetbald in Engeland. Traditioneel wordt er in de Engelse Premier League op Tweede Kerstdag gevoetbald. Dit wordt Boxing Day genoemd.

 • Wat: Boxing Day 2023/2024
 • Wanneer: Dinsdag 26 december 2023
 • Competitie: Premier League
Boxing Day 2023

Wat is Boxing Day?

Op de dag na eerste kerstdag wordt in Engeland traditioneel “Boxing Day” gevierd. De naam komt (waarschijnlijk) van het geven van kerstkado’s (boxes) aan de armen op de dag na kerstmis. Boxing Day is in Engeland sinds 1871 een tradidie.

In het voetbal is Boxing Day ontstaan in 1958. Toen werden de eerste voetbalwedstrijden op Tweede Kerstdag gespeeld in de Premier League. In het begin speelden alleen lokale rivalen tegen elkaar. Daardoor hoefden fans niet ver te reizen op Tweede Kerstdag.

Boxing Day wordt gehouden zodat families samen naar voetbalwedstrijden kunnen gaan. Niet alleen in de Premier League wordt er namelijk op Boxing Day gespeeld. Ook in de lagere competities wordt gevoetbald op Tweede Kerstdag. Bovendien zijn er ook andere sporten waarbij er op Boxing Day wedstrijden zijn. Denk daarbij aan rugby, cricket en paardenraces.

Boxing Day wordt overigens niet alleen in Engeland gehouden. Ook in Schotland, Noord-Ierland én Italië zijn er op Tweede Kerstdag voetbalwedstrijden. In Italië werd Boxing Day in 2018/2019 voor het eerst ingevoerd als experiment. Het bleek een groot succes. In Engeland is Boxing Day inmiddels uitgegroeid tot een synoniem voor de Premier League wedstrijden op Tweede Kerstdag.

Programma Boxing Day 2023

Boxingday 2023/2024

Hoewel Boxing Day steeds meer onder vuur komt te liggen, is er ook in het seizoen 2023/2024 nog gewoon Boxing Day. Steeds vaker geven spelers en coaches aan dat ze op Tweede Kerstdag liever niet voetballen. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de drukke voetbalkalender van tegenwoordig. In 2023/2024 gaat Boxing Day wel gewoon door. Er zijn een aantal mooie wedstrijden. Hieronder vind je het overzicht voor Boxing Day 2023/2024:

Programma Premier League Tweede Kerstdag

Het programma voor Boxing Day (Tweede kerstdag) in de Engelse Premier League is bekend. Boxing Day 2023/2024 ziet er als volgt uit:

Dinsdag 26 december 2023 (Tweede kerstdag)

 • Newcastle United vs Nottingham Forest – 13:30 uur.
 • Bournemouth vs Fulham 16:00 uur.
 • Sheffield United vs Luton – 16:00 uur.
 • Burnley vs Liverpool – 18:30 uur.
 • Manchester United vs Aston Villa – 21:00 uur.

Programma Premier League rondom Boxing Day

Er wordt niet alleen gevoetbald op Boxing Day. Ook om Boxing Day heen zijn er wedstrijden in de Premier League. Op 24 december 2023 is de eerste wedstrijd rond kerst in de Premier League.

Zondag 24 december 2023

 • Wolverhampton vs Chelsea – 14:00 uur.

Woensdag 27 december 2023

 • Brentford vs Wolverhampton – 20:30 uur.
 • Chelsea vs Crystal Palace – 20:30 uur.
 • Everton vs Manchester City – 21:15 uur.

Donderdag 28 december 2023

 • Brighton & Hove Albion vs Tottenham Hotspur – 20:30 uur.
 • Arsenal vs West Ham United – 21:15 uur.

Waar wordt Boxing Day uitgezonden?

De wedstrijden op Boxing Day worden live uitgezonden door Viaplay. Dit is een streamingdienst en heeft dus geen vaste zenders. Je kunt de wedstrijden op je smart-tv of via de Viaplay-app op je telefoon, laptop, tablet of pc kijken.

Boxing Day op tv kijken

Wil je Boxing Day op tv kijken? De wedstrijden op Boxing Day in de Engelse competitie kun je live op je tv kijken. Als je een Smart TV hebt kun je de Boxingday-wedstrijden via de volgende kanalen kijken:

ProviderZender Viaplay
Ziggo200
KPN225
Telfort225
XS4ALL225
Odido140
Youfonegeen zender
Online.nlgeen zender
Canal Digitaalgeen zender
Boxing Day kijken bij iedere provider

Als je een abonnement hebt op Viaplay kun je op deze zenders inloggen. Biedt jouw provider geen zender aan om Viaplay op te kijken? Geen nood! Ook dan kun je Viaplay op je tv kijken. Je kunt de wedstrijden dan naar je tv streamen. Je speelt Viaplay dan af op je smartphone, tablet of laptop. Vervolgens kun je met een Chromecast, Apple TV of een HDMI/HD kabel de app naar je tv streamen. Zo hoef je geen moment te missen van Boxing Day 2023.

Boxing Day gratis livestream

Viaplay is niet gratis. Om Boxing Day op Viaplay te kijken heb je een abonnement nodig. Dit kun je afsluiten bij Viaplay zelf, maar ook bij veel tv-aanbieders. Dit betekent dus ook dat er geen (legale) Boxing Day livestream is. Op het internet zijn natuurlijk wel veel illegale livestreams van Boxing Day te vinden. Wij adviseren echter om deze niet te gebruiken. Je stelt je smartphone, tablet of pc namelijk bloot aan malware en virussen als je een illegale livestream gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *