Ga naar de inhoud
Home » Voetbal op TV » Premier League op TV

Premier League op TV

Premier League op TV kijken? De Premier League is de hoogste voetbalcompetitie van Engeland. De competitie bestaat uit in totaal twintig verschillende clubs. Iedere club speelt 38 Premier League wedstrijden per seizoen. Topclubs als Manchester United, Arsenal, Liverpool en Manchester City spelen in de Premier league. De Premier League is dus echt een competitie die je zoveel mogelijk live op tv wilt kijken.

Omdat jij als voetbalfan natuurlijk geen wedstrijd wilt missen uit de Engelse competitie, vertellen we jou in dit artikel alles over:

 • De Premier League op tv
 • Engels voetbal kijken.
 • Viaplay en de Premier League.
 • De uitzendrechten van de Premier League.
 • Hoe je Engels voetbal kunt kijken bij alle grote providers (KPN, Ziggo, Odido en meer).

Premier League op tv

De Premier League wordt ook wel de mooiste voetbalcompetitie ter wereld genoemd. Het is dan ook niet voor niets dat jij de wedstrijden uit de Engelse competitie live op tv wilt kijken. In totaal spelen er 20 clubs in de Premier League. Iedere club speelt 38 wedstrijden per seizoen, 19 thuiswedstrijden en 19 uitwedstrijden. In totaal worden er dus 380 wedstrijden gespeeld in de Engelse Premier League. De meeste van deze Premier League wedstrijden worden live uitgezonden. Je kunt de wedstrijden live kijken op tv of via een livestream. De uitzendrechten van de Premier League zijn in handen van Viaplay.

Wanneer is de Premier League op tv?

De Premier League is één van de mooiste en meest bekeken voetbalcompetities ter wereld. Daarom worden wedstrijden op veel verschillende dagen gespeeld in de Premier League. Op deze manier kunnen er zoveel mogelijk wedstrijden uit de Engelse competitie uitgezonden worden. Bovendien is er daardoor vaak Engels voetbal op tv.

De Premier League wedstrijden zijn op de volgende dagen:

 • Vrijdag (1 wedstrijd).
 • Zaterdag (meerdere wedstrijden).
 • Zondag (meerdere wedstrijden).
 • Maandag (1 wedstrijd).

Hoe laat is de Premier League op tv?

De Premier League wedstrijden worden op verschillende tijden gespeeld. De tijd hoe laat er afgetrapt wordt kan verschillen. Meestal zijn de Premier League wedstrijden op de volgende tijden:

SpeeldagTijdstip
Vrijdag21:00 uur
Zaterdag13:30 uur 16:00 uur 18:30 uur
Zondag15:00 uur 17:30 uur 18:30 uur
Maandag20:45 uur 21:00 uur
Tijd Premier League op tv

Programma Premier League op tv

Het programma van de Premier League op tv is bekend. Alle wedstrijden voor het seizoen 2023/2024 zijn bekendgemaakt. Daardoor weten we nu wanneer er Engels voetbal op tv is. Bovendien weten we wanneer de topwedstrijden in de Engelse competitie uitgezonden worden. Hieronder vind je het complete programma van de Premier League op tv:

Waar kun je de Premier League op tv kijken?

De uitzendrechten van de Premier League zijn in handen van Viaplay. Dit betekent dat je alle Premier League wedstrijden alleen bij Viaplay kunt kijken. Wil je Engels voetbal op tv kijken? Dan heb je dus een abonnement op Viaplay nodig.

Je kunt Viaplay ontvangen bij alle providers. Je hebt dan wel een abonnement nodig op Viaplay. Bovendien is Viaplay geen zender zoals ESPN of Ziggo Sport dat heeft. Viaplay is namelijk een streamingsdienst (net zoals Netflix of Disney+). Je kunt de Premier League bij Viaplay daarom alleen via een app kijken.

Je kijkt de Premier League op de volgende manier:

 1. Ga naar Viaplay.com
 2. Bekijk de verschillende aanbiedingen.
 3. Neem een abonnement op Viaplay.
 4. Geniet van Premier League voetbal op tv.
 5. Je kunt Viaplay ook bij je eigen provider afsluiten. Daarover lees je hieronder meer.

Premier League Viaplay

De uitzendrechten van de Engelse voetbalcompetitie zijn in handen van Viaplay. Dit betekent dat je de Premier League wedstrijden live bij Viaplay kunt kijken. Viaplay is beschikbaar bij (bijna) alle providers. Zo kun je Engels voetbal bij Viaplay kijken bij:

Een extra bonus voor de vele voetbalfans: Naast de mooiste voetbalcompetities, kijk je ook naar de Formule 1 bij Viaplay. Tussen de voetbalwedstrijden door kun je dus Max Verstappen aan het werk zien! Een extra reden om Viaplay te nemen.

Premier League kijken bij alle providers

Heb je al een tv-abonnement en wil je graag ook Engels voetbal kijken? Wij vertellen je precies hoe je de Premier League kunt kijken bij KPN, Ziggo, Odido, Canal Digitaal, Youfone, Online.nl en Viaplay.

Premier League bij Ziggo

De Engelse Premier League kun je bij Ziggo kijken. De tv-rechten van de Premier League zijn in handen van Viaplay. Dit betekent dat je een abonnement op Viaplay nodig hebt om de Engelse Premier League bij Ziggo te kijken.

Hoe kijk je de Premier League bij Ziggo? Dat leggen wij je uit. Om de Engelse Premier League als Ziggo abonnee te kijken, heb je een abonnement op Viaplay nodig. Je kunt je op verschillende manieren abonneren op Viaplay bij Ziggo:

 1. Je voegt Viaplay toe via Mijn Ziggo of de Mijn Ziggo App.
 2. Download de Viaplay app.
 3. Log (eenmalig) in met je Viaplay account gegevens.
 4. Kijk live naar de Premier League (en andere competities/sporten).
 5. Wil je de Premier League met Viaplay bij Ziggo op tv kijken? Schakel dan naar kanaal 154.

Premier League bij KPN

Ook bij KPN kun je natuurlijk de Premier League live volgen. Bij KPN kun je de Engelse voetbalcompetitie ook gewoon op tv ontvangen. Heb je een abonnement bij KPN en wil je graag naar de Engelse competitie kijken? Wij leggen je uit hoe je Engels voetbal bij KPN kijkt:

 1. Ben je al klant bij KPN? Dan kun je de via MijnKPN een abonnement nemen op Viaplay. Nog geen klant? Bekijk dan de mogelijkheden.
 2. Nadat je Viaplay besteld hebt, moet je Viaplay eerst activeren. Je krijgt hierover een e-mail.
 3. Als je Viaplay geactiveerd hebt, dan kun je de Premier League bij KPN kijken op via de Viaplay App.
 4. Download de Viaplay App op je smart-tv, smartphone, tablet of pc/laptop. Log in bij de App.
 5. Ook kijk je bij KPN naar Viaplay op kanaal 225.

Odido Premier League kijken

Bij Odido (voorheen T-Mobile) heb je ook de mogelijkheid om de Premier League te kijken. Wil je al het Engelse voetbal live zien bij Odido? Dan kun je een abonnement op Viaplay nemen. Ook bij Odido is het mogelijk om alle Engelse voetbalwedstrijden live te kijken.  Je kijkt de Engelse competitie op de volgende manier:

 1. Ga naar de abonnementspagina in “Mijn Odido”.
 2. Selecteer daar “Viaplay”.
 3. Binnen een uur krijg je vervolgens een bevestiging dat de activatie gelukt is.
 4. Zet Viaplay aan via de link in je e-mail of in “Mijn Odido”.
 5. Je kunt Viaplay vervolgens activeren via de link. Je wordt dan doorgestuurd naar de website van Viaplay om eenmalig je aanmelding af te ronden.
 6. Je kunt nu Viaplay kijken via de app. Ook kun je op race-dagen de Formule 1 kijken op zender 140 bij Odido.

Canal Digitaal Premier League kijken

Bij Canal Digitaal is het nog niet mogelijk om Viaplay af te sluiten. Hoewel Canal Digitaal in gesprek is met Viaplay over het aanbieden van een abonnement, kun je op dit moment nog geen Premier League kijken bij Canal Digitaal. Wil je als abonnee van Canal Digitaal tóch naar de Premier League kijken? Dat kan! Je kunt een abonnement nemen bij Viaplay zelf. Daarvoor volg je de volgende stappen:

 1. Ga naar Viaplay.nl
 2. Kies voor een abonnement (kijk daarbij ook naar de aanbiedingen. Vaak zijn er namelijk mooie Viaplay aanbiedingen).
 3. Je kunt nu als Canal Digitaal abonnee Viaplay kijken via de Viaplay-app.
 4. Meer weten over Engels voetbal bij Canal Digitaal? Dat lees je hier.

Online.nl – Premier League

Net als bij Canal Digitaal kun je ook bij Online.nl nog geen abonnement op Viaplay afsluiten. Dit komt omdat je bij Online.nl tv kijkt via Canal Digitaal. Hoewel het in de toekomst wellicht wel mogelijk is om bij Online.nl Viaplay te bestellen, is dat nu nog niet het geval. Wil je toch naar Viaplay kijken bij Online.nl omdat je Engels voetbal of de Formule 1 wilt zien? Dan kun je de volgende stappen volgen:

 1. Ga naar Viaplay.nl
 2. Kies voor een abonnement (kijk daarbij ook naar de aanbiedingen. Vaak zijn er namelijk mooie Viaplay aanbiedingen).
 3. Je kunt nu als Canal Digitaal abonnee Viaplay kijken via de Viaplay-app.
 4. Meer weten over Engels voetbal bij Online.nl? Dat lees je hier.

Youfone Premier League kijken

Bij Youfone is het mogelijk om je te abonneren op Viaplay en zo alle Premier League wedstrijden te kijken. Als je een abonnement neemt op Viaplay bij Youfone kijk je niet alleen naar de Engelse Premier League, maar ook naar nog veel meer sport. Zo kijk je onder andere naar de Formule 1 bij Youfone, maar ook naar de Duitse voetbalcompetitie, de Bundesliga. Heb je Youfone als provider en wil je de Premier League kijken? Volg dan de volgende stappen:

 1. Ga naar MyYoufone (rechtsboven op de website van Youfone).
 2. Activeer Viaplay bij de abonnementen.
 3. Je krijgt van Youfone een activerings e-mail.
 4. Activeer de link in de e-mail.
 5. Download de Viaplay App in de App Store of Google Play Store.
 6. Ook kun je de app downloaden op de Youfone-TV-ontvanger.
 7. Log in met je Viaplay-gegevens.
 8. Je kunt nu de Premier League kijken bij Youfone.

Waarom Engels voetbal op tv kijken?

De Premier League is natuurlijk een prachtige competitie. Het is dan ook niet voor niets dat miljoenen mensen iedere week voor de tv gaan zitten om de Premier League wedstrijden live te kijken. In de Premier League spelen namelijk een heleboel topclubs. Zo kijk je in de Premier League onder andere naar:

 • Manchester United
 • Manchester City
 • Arsenal
 • Liverpool
 • Chelsea
 • Tottenham Hotspur
 • Newcastle United
 • Everton
 • En nog veel meer…

Daarnaast is het een competitie waarin het voetbal heel aantrekkelijk is om naar te kijken. Het spel gaat snel op en neer, er vallen veel goals, je ziet bijna alleen maar topspelers op het veld en het spel is ook heel fysiek. Dit betekent dat er veel actie te zien is. De scheidsrechters in Engeland fluiten bovendien veel minder voor kleine overtredingen. Daardoor ligt het spel weinig stil. Tenslotte zitten ook de stadions áltijd helemaal vol. Dit zorgt voor een prachtige sfeer bij de Premier League wedstrijden. Redenen genoeg dus waarom jij de Premier League op tv wilt kijken.

Premier League in het buitenland kijken

Wil je de Premier League in het buitenland kijken? Je kunt Engels voetbal natuurlijk ook in het buitenland kijken. Dit kun je op een aantal manieren doen:

 1. Via een lokale zender.
 2. Via de app van jouw tv-provider.
 3. Met de Viaplay app.
 4. En misschien wel de leukste: ga in een lokale kroeg voetbal kijken.

De uitzendrechten voor de Engelse Premier League zijn per land verschillend. In onderstaand overzicht zie je per land op welke zender de Premier League uitgezonden wordt. Zo kun je overal ter wereld de Premier League kijken.

Zenderoverzicht Premier League per land:

Europa

LandTv-rechten
AlbaniëCijferAlb
ArmeniëSaran
BelgiëTelenet
CyprusCytavisie
Denemarken Viaplay
DuitslandSky Deutschland
EstlandViaplay
FinlandViaplay
FrankrijkCANAL+
GeorgiëSaran
HongarijeSpilers
IJslandSiminn
ItaliëSky Italia
KosovoTelekom Srbija & DigitAlb
KroatiëTelekom Srbija
LetlandViaplay
LitouwenViaplay
MoldaviëSaran
MontenegroTelekom Srbija
NederlandViaplay
Noord-MacedoniëTelekom Srbija
NoorwegenViaplay
OekraïneSetanta Sport
Oostenrijk Sky Deutschland
PolenViaplay
PortugalELEVEN Sports
RoemeniëDigi
RuslandMatch-TV
ServiëTelekom Srbija
SloveniëTelekom Srbija
SlowakijeCANAL+
SpanjeDAZN
TsjechiëKANAAL+
TurkijebeIN
Verenigd KoninkrijkSky Sports
BT Sport
Prime Video
BBC (samenvattingen)
Wit-RuslandSaran
ZwedenViaplay
ZwitserlandSky Deutschland
Tv rechten Premier League per land (zenderoverzicht alle landen Europa).

Rest van de wereld

LandUitzendrechten
AfghanistanSaran
AustraliëOptus
AzerbeidzjanSaran
CambodjaTrueVisions
ChinaiQIYI Sports
Oost TimorEmtek-Group
HongkongNOW TV
IndiëStar Sports
IndonesiëEmtek-Group
JapanEclat
KazachstanSaran
KirgiziëSaran
LaosTrueVisions
MacauSaran
MaleisiëAstro
Nieuw-ZeelandSky NZ
FilippijnenSetanta
SingaporeStarHub
Zuid-KoreaEclat
TaiwanELTA
TadzjikistanSaran
ThailandTrueVisions
TurkmenistanSaran
OezbekistanSaran
VietnamK+
Midden Oosten en Noord AfrikaSuperSport
Zuid-AfrikaSuperSport
Sub-Sahara AfrikaSuperSport
Sub-Sahara AfrikaInfront
ArgentiniëESPN
BoliviaESPN
BraziliëESPN
CanadaFuboTV
Caribisch gebiedVerticast
ChiliESPN
Costa RicaViacomCBS
ColombiaESPN
EcuadorESPN
El SalvadorViacomCBS
GuatemalaViacomCBS
HondurasViacomCBS
MexicoViacomCBS
NicaraguaViacomCBS
ParaguayESPN
PanamaViacomCBS
PeruESPN
Verenigde StatenNBC-sport
UruguayESPN
VenezuelaESPN
Wereldwijd Premier League kijken

Livestream Premier League

Omdat Viaplay net als bijvoorbeeld Netflix of Disney+ een streamingsdienst is, zijn alle Premier League wedstrijden via een livestream te bekijken. Bovendien kunnen er een onbeperkt aantal wedstrijden tegelijkertijd uitgezonden worden.

Met de Viaplay app kun je eenvoudig de livestream van de Engelse wedstrijd van jouw keuze kiezen. Als je de App van Viaplay hebt hoef je geen Engelse wedstrijd meer te missen. Voor ieder duel is namelijk een livestream beschikbaar.

Samenvatting Premier League op tv

Een korte samenvatting van de Premier League op tv. We hebben een aantal feiten en weetjes over Engels voetbal op tv op een rijtje gezet:

 • Er zijn in totaal 20 clubs die in de hoogste Engelse competitie spelen.
 • Iedere club speelt 38 wedstrijden in één Premier League seizoen.
 • In totaal worden er 380 wedstrijden gespeeld.
 • Bijna alle wedstrijden in de Premier League worden live op tv uitgezonden.
 • De tv-rechten van de Premier League zijn in handen van Viaplay.
 • De wedstrijden worden (meestal) gespeeld van vrijdag t/m maandag.

Meest gestelde vragen

Welke zender zendt de Premier League uit?

De Premier League wordt uitgezonden op Viaplay. Dit is een streamingsdienst. Dit betekent dat van iedere wedstrijd in de Premier League een livestream beschikbaar is.

Waar kan ik de Premier League op tv kijken?

De rechten van de Premier League zijn in handen van Viaplay. Met de Viaplay app kun je alle wedstrijden naar je tv streamen. Ook is er bij de meeste providers een app beschikbaar zodat je op je smart-tv kunt kijken.

Hoe kun je de Premier League zonder Viaplay kijken?

De uitzendrechten van de Engelse competitie zijn in handen van Viaplay. Dit betekent dat je een abonnement nodig hebt op Viaplay. Wil je geen abonnement bij Viaplay zelf nemen? Dan kun je ook een abonnement bij je eigen tv-provider afsluiten.

Kun je de Premier League bij Ziggo kijken?

Ja, ook bij Ziggo kun je de Premier League kijken. Bij Ziggo sluit je eenvoudig een abonnement op Viaplay af. Dit doe je bij “Mijn Ziggo” op de website.

Kun je de Premier League bij KPN kijken?

Bij KPN is het ook mogelijk om de Premier League wedstrijden te kijken. In “Mijn KPN” zet je eenvoudig Viaplay aan (tegen betaling).