Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Portugal vervangt Rusland op het EK vrouwen 2022

Portugal vervangt Rusland op het EK vrouwen 2022

Portugal vervangt Rusland op het EK vrouwen 2022. Het Nederlands vrouwenelftal speelt het aankomende EK tegen Portugal in plaats van Rusland. Portugal vervangt namelijk Rusland, dat wegens een schorsing is uitgesloten van deelname. Het EK voor vrouwen begint op 6 juli 2022 en het toernooi wordt gehouden in Engeland. De Oranje Leeuwinnen zouden eigenlijk in de poule zitten met Zweden, Zwitserland en Rusland. In plaats van Rusland nemen de Leeuwinnen het nu op tegen Portugal. Het Nederlands dameselftal neemt het op 13 juli 2022 op tegen de vrouwen van Portugal. Het is voor de Oranje Leeuwinnen de eerste serieuze test na de Olympische Spelen in Tokio.

EK vrouwen 2022

Portugal vervangt Rusland op het EK vrouwen 2022

Voor de Oranje Leeuwinnen zal het verschil niet groot zijn. Portugal en Rusland zijn namelijk behoorlijk aan elkaar gewaagd. Rusland staat namelijk op de 25e plek van de FIFA World Ranking. Portugal staat daarentegen op een 29e plaats. Als we uitgaan van de FIFA World Ranking hebben de Oranje Leeuwinnen het dus iets makkelijker tegen Portugal dan tegen de Russen. De Oranje Leeuwinnen staan zelf overigens op de 5e plek in de FIFA Ranking. Het wordt voor de Oranje Leeuwinnen een flinke uitdaging om als titelverdediger het toernooi van start te gaan. Het Nederlands Elftal is namelijk regerend Europees kampioen. Ze zullen onder de nieuwe Engelse bondscoach Mike Parson willen laten zien dat ze ook op dit Europees Kampioenschap voor vrouwen een goede kanshebber op de titel zijn.

Oranje Leeuwinnen tegen Portugal in plaats van Rusland

De Oranje Leeuwinnen nemen het op tegen Portugal in plaats van Rusland tijdens EURO 2022 voor vrouwen in Engeland deze zomer. Dat is een gevolg van de sancties die de UEFA tegen Rusland heeft opgelegd in verband met de oorlog in Oekraïne. Portugal verloor in de kwalificatie voor het EK 2022 voor vrouwen van Rusland. Doordat Rusland nu geschorst is, mag Portugal alsnog naar het EK 2022.

Geen Rusland in de poule van de Leeuwinnen

Door de schorsing van de Russische vrouwen door de UEFA zit Nederland nu in de poule bij Portugal. De Oranje Leeuwinnen zitten in poule C tijdens het EK 2022. De poule van de Oranje Leeuwinnen ziet er daardoor als volgt uit:

  1. Nederland
  2. Zweden
  3. Portugal
  4. Zwitserland

De Oranje Leeuwinnen moeten deze poule door kunnen komen. Uit iedere poule gaan namelijk de nummer één en twee door naar de knock-outfase van het EK. In deze poule zouden de Oranje vrouwen zeker in staat moeten zijn om bij de top 2 te eindigen.

Speelschema Oranje Leeuwinnen

EURO 2022 in Engeland begint voor het Nederlands vrouwenelftal op zaterdag 9 juli 2022. Dan nemen de vrouwen het namelijk op tegen Zweden. De wedstrijd begint om 21:00 uur (Nederlandse tijd) en wordt gespeeld op Bramall Lane. Wil Daarna spelen de Oranje-dames op 13 juli 2022 tegen Portugal (in plaats van Rusland). Ook die wedstrijd begint om 21:00 uur en wordt gespeeld op Leigh Sports Village. De laatste poulewedstrijd van de Leeuwinnen is op zondag 17 juli 2022 om 18:00 uur. Dan spelen de Leeuwinnen tegen Zwitserland om 21:00 uur.

  • 9 juli 2022, 21:00 uur | Nederland – Zweden | Bramall Lane (Sheffield)
  • 13 juli 2022, 21:00 uur | Nederland – Rusland | Leigh Sports Village (Leigh)
  • 17 juli 2022, 18:00 uur | Nederland – Zwitserland | Bramall Lane (Sheffield)

Bekijk ook het volledige speelschema van het EK 2022 voor vrouwen.

EK 2022 op tv kijken?

Wil je alles weten over het EK voor vrouwen van 2022? Wij volgen het EK vrouwenvoetbal natuurlijk op de voet. Daarom kun je op onze site alles volgen over het Europees Kampioenschap 2022. Zo kun je zien welke voetbalwedstrijden er vandaag op tv zijn. Kun je het speelschema (inclusief uitslagen zien). En ook kun je de poule van de Oranje Leeuwinnen op de voet volgen. Bovendien kun je alle poules bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *