Ga naar de inhoud
Home » Voetbalstadions » Bramall Lane – Stadion Sheffield United

Bramall Lane – Stadion Sheffield United

Over Bramall Lane

Bramall Lane is het stadion van Sheffield United. Het stadion ligt in de plaats Sheffield, Engeland. Bramall Lane is gebouwd in 1855. Het stadion biedt tegenwoordig plaats aan 32,050 toeschouwers. De hoogste aantal bezoekers in het stadion van Sheffield United is 68.287, in 1936 bij de vijfde ronde van de FA cup. De afmetingen van het veld in Bramall Lane zijn 101 x 67 meter.

Bramall Lane

Geschiedenis Bramall Lane

In 1867 werd de finale van de Youdan Cup op Bramall Lane gespeeld. Dit toernooi word gezien als het eerste voetbaltoernooi ooit. Sheffield United gebruikt het stadion als thuishaven sinds 1889, toen de club werd opgericht. De naam van het stadion komt van de straat waaraan het stadion staat. Het is het oudste stadion ter wereld waar tegenwoordig nog steeds betaald voetbal wordt gespeeld. In het stadion werd in het begin alleen circket gespeeld. Pas in 1862 werd het stadion ook voor voetbalwedstrijden gebruikt. Bovendien was het stadion het allereerste stadion ter wereld waar gebruik werd gemaakt van kunstlicht, in 1878. Het stadion heeft 4 hoofdtribunes: Bramall Lane Stand, South Stand, Kop Stand en John Street Stand. Ook heeft het stadion twee tribunes in de hoeken: Kop Corner en Westfield Health Stand. Eén van de hoeken van het stadion is open, in de andere hoek is een kantoorpand te vinden.

Het stadion van Sheffield United

  • Bespeeld door: Sheffield United
  • Plaats: Sheffield
  • Land: Engeland
  • Gebouwd in: 1855
  • Capaciteit: 32,050
  • Hoogste aantal bezoekers in Bramall Lane: 68.287, in 1936 bij de vijfde ronde van de FA cup

Adres Bramall Lane

Het adres van Bramall Lane, het stadion van Sheffield United is: Bramall Ln, Highfield, Sheffield S2 4SU, Verenigd Koninkrijk.

Bereikbaarheid Bramall Lane