Meteen naar de inhoud
Home » Nieuws » Oranje Leeuwinnen poulewinnaar WK 2023

Oranje Leeuwinnen poulewinnaar WK 2023

  De Oranje Leeuwinnen zijn poulewinnaar geworden op het WK 2023. In de laatste poulewedstrijd in poule E op het WK 2023 wonnen de Nederlandse voetbalvrouwen met ruime cijfers van Vietnam. Het werd maar liefst 7-0. Vooraf leek het ook alsof de Leeuwinnen een grote uitslag nodig hadden om de poule te winnen. Achteraf was een overwinning alleen genoeg doordat de Verenigde Staten gelijkspeelde tegen Portugal.

  Oranje Leeuwinnen poulewinnaar WK 2023

  Oranje Leeuwinnen poulewinnaar WK 2023

  Door de overwinning van Nederland tegen Vietnam, en het gelijke spel van de Verenigde Staten tegen Portugal, zijn de Leeuwinnen eerste geworden in poule E. In de loodzware poule is dit een prachtig begin van het WK voor de Leeuwinnen. In een poule met onder andere Portugal en de Verenigde Staten is de groepswinst van de Oranje Leeuwinnen een hele knappe prestatie. De eindstand van de Oranje Leeuwinnen in poule E:

  #LandPunten
  1Nederland7
  2Verenigde Staten5
  3Portugal4
  4Vietnam0
  Eindstand Oranje Leeuwinnen poule E

  Tegenstander Oranje Leeuwinnen knockout-fase

  Door de eerste plek in de poule van de Oranje Leeuwinnen heeft Nederland een gunstige uitgangspositie in de achtste finales. Daarin nemen de Oranje Leeuwinnen het op tegen de nummer twee uit poule G. Op woensdag 2 augustus weet Nederland tegen wie het in de achtste finales gaat spelen. Poule G bestaat uit Zweden, Italië, Zuid-Afrika en Argentinië. Op dit moment staat Italië tweede, maar dat kan nog veranderen.

  Oranje Leeuwinnen naar Australië

  De wedstrijd tegen Vietnam was vooralsnog de laatste wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen in Nieuw-Zeeland. Het WK gaat voor Nederland nu eerst verder in Australië. In de achtste finales spelen de Oranje Leeuwinnen namelijk in Sydney. Het stadion waarin de Leeuwinnen gaan spelen is het Sydney Football Stadium.

  Achtste finales Nederland WK 2023

  De Oranje Leeuwinnen spelen in de achtste finales nu wel op een ongunstige tijd. De Leeuwinnen komen op zondag 6 augustus 2023 om 04:00 uur weer in actie. De wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen is dus in de nacht van zaterdag op zondag te zien. Wie de tegenstander van de Leeuwinnen wordt, wordt pas later bekend. De wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen in de achtste finales is live op tv te zien. Het duel wordt uitgezonden op NPO 1.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *