Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Oranje Leeuwinnen niet geplaatst voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Oranje Leeuwinnen niet geplaatst voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

  • door

De Oranje Leeuwinnen zijn er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs. De Leeuwinnen wilden zich dolgraag kwalificeren voor het Olympisch Voetbaltoernooi, maar dit is de vrouwen niet gelukt. In een directe strijd met Duitsland om een Olympisch ticket voor de Olympische Spelen, waren de Duitse voetbalvrouwen met 0-2 te sterk.

Oranje Leeuwinnen niet naar Olympische Spelen 2024 Parijs

Oranje Leeuwinnen niet naar Olympische Spelen 2024

Door het 2-0 verlies tegen Duitsland zien de speelster van het Nederlands vrouwenelftal de Olympische droom uiteenspatten. Drie jaar geleden waren de Oranje Leeuwinnen wél aanwezig op de Olympische Spelen. Toen haalden de Leeuwinnen de kwartfinale waarin het uitgeschakeld werd door de Verenigde Staten. Vivianne Miedema werd destijds topscorer van de Olympische Spelen.

Geteisterd door blessures

De selectie van de Oranje Leeuwinnen wordt geteisterd door blessures. Een overvolle kalender is daarvan de oorzaak, gaf bondscoach Andries Jonker eerder aan. Daardoor was het flink puzzelen geblazen voor Andries Jonker. De bondscoach van de Leeuwinnen zei daarover onder meer: “Normaal  moeten speelsters bij de laatste training fit zijn om in aanmerking te komen voor een basisplaats. Die luxe hebben we nu niet”.

Pas één keer naar de Olympische Spelen

De Oranje Leeuwinnen hebben zich in de geschiedenis pas één keer weten te plaatsen voor de Olympische Spelen. Dat was tijdens de Olympische Spelen van 2021. Daarvoor was het de Leeuwinnen niet eerder gelukt om zich te kwalificeren.

Enorme teleurstelling in het elftal

Eerder gaven de speelsters van het Nederlands Elftal aan dat ze dolgraag naar de Spelen van 2024 in Parijs wilden. De teleurstelling na de nederlaag tegen Duitsland was dan ook groot. Dit bleek ook uit de reacties na afloop vanuit het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.

Olympisch Voetbaltoernooi 2024

Het Olympisch voetbaltoernooi voor vrouwen begint op 24 juli 2024. De finale is op 10 augustus 2024. In totaal doen er 12 landen mee aan het Olympisch voetbaltoernooi voor vrouwen. Bij de mannen doen er 16 landen mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *