Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Oranje Hits WK 2022 in Qatar

Oranje Hits WK 2022 in Qatar

Luister de oranje hits voor het WK van 2022. Weet je nog dat we in 2010 massaal Viva Hollandia aan het zingen waren tijdens het WK in Zuid-Afrika? Of iets langer geleden Wij houden van Oranje van Andre Hazes tijdens het legendarische EK in 1988? Ook voor het WK 2022 in Qatar zijn diverse artiesten de studio ingedoken om de nieuwe WK hit te schrijven. In dit artikel delen we de leukste Oranje Hits die uitgebracht zijn voor het WK in 2022. Dit jaar onder andere nummers van Dries Roelvink en Mart Hoogkamer.

Mart Hoogkamer – Mijn Oranje Hart

Mart Hoogkamer heeft voor het eerst een oranje liedje uitgebracht. De titel is Mijn Oranje Hart en hiermee wil Mart Hoogkamer het Nederlands elftal steunen tijdens het WK in Qatar. Het nummer is een resultaat van het SBS programma “I want your song”. In een live uitzending kreeg Mart Hoogkamer zes liedjes voorgelegd door verschillende tekstschrijvers. De lyrics zijn dus niet door Mart zelf bedacht. De liedtekst is geschreven door Carlo Rijsdijk en Manfred Jongenelis en wij hebben grote verwachtingen van dit nummer.

De eerste boekingen voor Mart staan al in de agenda. Mijn Oranje Hart wordt op 20 november 2022 gezongen door Mart Hoogkamer in het Huis van Oranje. Het lijkt hierdoor het WK lied van 2022 te worden. Lees hieronder een stuk van de songtekst van Mijn Oranje Hart.

Met de hand op mijn hart, sta ik aan de kant. Ik blijf eeuwig trouw aan de helden van ons land.
Bij alles wat ik doe zit oranje in mijn bloed. Voor de ware kampioen, mijn Nederland!

Mijn oranje hart. Voel ik kloppen voor de helden van ons land.
De leeuwen op het veld. Is het enige dat telt. Ik heb mijn hartenziel er aan verpand.
Mijn oranje hart. Waar ter wereld ik ook ben, jij zit van binnen.
Oranje, rood wit blauw, ik sta altijd achter jou. Je zit in mijn oranje hart!

Songtekst Mijn Oranje Hart – Mart Hoogkamer

Dries Roelvink – Oranje is Fantastico

Ook Dries Roelvink heeft voor het WK in Qatar een Oranje lied uitgebracht. Dries heeft zijn hit die hij met de Bankzitters had omgedoopt tot een WK versie. In het nummer Oranje is fantastico zingt Dries het Nederlands elftal op zijn aanstekelijke manier naar de overwinning. Wij verwachten dat dit nummer tijdens het WK 2022 vaak in het cafe te horen zou zijn. Lees hieronder een stuk van de songtekst van dit lied:

Ja wij zijn de beste, dat zei van Gaal zo vaak. Hij laat ons nu weer juichen, want dit keer is het raak!
Fa-fa-fantastico, oranje is fantastico. Fa-fa-fantastico, ze scoren alweer!
Fa-fa-fantastico, oranje is fantastico. Fa-fa-fantastico, ja dit smaakt naar meer!

Lyrics Dies Roelvink – Oranje is fantastico

Beste Oranje Liedjes Playlist

De afgelopen decennia zijn er tientallen WK en EK hits uitgebracht. Diverse artiesten hebben een poging gedaan om succes te hebben tijdens een voetbal toernooi. Hieronder hebben we de beste oranje hits op een rijtje gezet. Ideaal als playlist om aan te zetten tijdens de rust van het WK 2022 in Qatar. Veel luisterplezier met deze oranje liedjes!

Andre Hazes – Wij houden van Oranje

Wat ons betreft is dit de ultieme WK / EK hit. Andre Hazes bracht het nummer Wij houden van Oranje uit en dat was in het begin niet eens zo heel populair. Maar mede door de goede prestaties van het Nederlands elftal in 1988 heeft dit nummer een unieke status gekregen. Het ultieme oranje liedje om te draaien na het laatste fluitsignaal: allemaal arm in arm luidkeels meebrullen met “de echte” Hazes! Bekijk hieronder de unieke liveversie van wij houden van Oranje met de spelers van het Nederlands elftal uit 1988.

Jan de Cler – Hup Holland Hup

Hup Holland Hup is een veelgehoord liedje in het voetbalstadion tijdens wedstrijden van het Nederlands elftal. Het nummer valt op door zijn eenvoud. Daardoor is het gemakkelijk mee te zingen door jong en oud. Wist jij dat dit nummer al in de jaren ’50 uitgebracht is door Jan de Cler? Bekijk hier onder de beelden uit 1954 waarbij Jan de Cler met behulp van een achtergrondkoor deze WK hit ter gehore brengt.

Wolter Kroes – Viva Hollandia

Wolter Kroes is al een aantal jaren de absolute kampioen van de voetbal liedjes. Zijn grootste hit Viva Hollandia was uitgebracht in 2008 ter gelegenheid van het EK 2008 in Zwitserland en Oostenrijk. Bij het grote publiek is dit nummer pas bekend geworden tijdens het succesvolle WK 2010 in Zuid Afrika. Hier zie je hetzelfde fenomeen als bij het oranje nummer van Andres Hazes (Wij houden van Oranje) waarbij het succes van de ploeg, het succes van het nummer maakt. Het nummer is gebaseerd op het nummer “Viva Colonia” wat het thema nummer is van de Duitse stad Keulen.

Johan Derksen – Nederland is helemaal oranje

Johan Derksen en Wilfred Genee hebben het nummer Nederland is Helemaal oranje uitgebracht. Johan Derksen gaf zelf aan dat dit tijdens zijn zin was, maar het is een vermakelijk nummer geworden. De combinatie van de over-enthousiaste Genee en de droge Derksen maakt dit tot een leuke WK Hit. De songtekst is: Nederland is helemaal oranje, we staan weer achter Holland als 1 man. Ja we winnen weer van Duitsland en ook Spanje. En vieren feest van Limburg tot Amsterdam. Beluister het nummer in de WK playlist hieronder.

De Havenzangers – Hand in hand achter Oranje

Het nummer hand in hand achter oranje van De Havenzangers is wat minder bekend bij het grote publiek. Toch is dit een zeer leuk Oranje liedje om in de sfeer te komen voor het wereldkampioenschap voetbal in Qatar.

Andre Hazes – Samen kunnen wij Europa aan

Samen kunnen wij in Qatar de Wereld aan! Het nummer van Andre Hazes was origineel gericht op het EK maar kan zo gebruikt worden als WK hit. Bekijk hieronder de uitvoering van Samen kunnen wij Europa aan live vanuit het Concertgebouw. Zing luidkeels mee met het refrein dmv de lyrics: Samen kunnen wij Europa aan. Samen zijn wij een geheel. Europa wordt oranje geen land kan daar nog wat aan doen.

Andre van Duin – Nederland, die heeft de bal

Nederland, die heeft de bal is een oranje hit die uitgebracht is door Andre van Duin ter gelegenheid van het EK in 1980. Dit nummer was een absolute hit in 1980 en haalde zelfs de nummer 1 in de hitparade. Wolter Kroes heeft in 2014 de hit gepoogd nieuw leven in te blazen met een cover, maar dit vonden wij een minder geslaagde uitvoering. Luister in onze playlist hieronder naar Nederland die heeft de bal van Andre van Duin.

Opgeblazen – De Toreador (Oh Oh Oranje)

Opgeblazen heeft een oranje versie van het nummer De Toreador uitgebracht. Met deze hit krijg je gegarandeerd iedereen in beweging. Een goede warming up voor het WK met Wilbert Pigmans.

Meest gestelde vragen

Wat is de officiële WK song?

De officiële WK song is Hayya, hayya.

Hoe heet de WK hit van Mart Hoogkamer?

Het nummer van Mart Hoogkamer over het WK heet “Mijn Oranje Hart”.

Wat zijn de bekendste WK hits?

Enkele hele bekende Nederlandse WK hits zijn Viva Hollandia, Hup Holland Hup en Viva Hollandia. Het bekendste buitenlandse nummer is Wavin’ Flag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *