Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Opstelling Nederlands Elftal tegen Oostenrijk op het EK 2024

Opstelling Nederlands Elftal tegen Oostenrijk op het EK 2024

  • door

Vanavond neemt het Nederlands Elftal het in de laatste groepswedstrijd op het EK 2024 op tegen Oostenrijk. De opstelling van het Nederlands Elftal is bekend. Ook de (vermoedelijke) opstelling van Oostenrijk is nu bekend.

Er zijn weinig grote verrassingen in de opstellingen van Oranje en Oostenrijk. Bij Oostenrijk mist er wel één belangrijke speler door een blessure. Trauner, van Feyenoord, doet namelijk waarschijnlijk niet mee.

In dit artikel bekijken we de opstelling van het Nederlands Elftal voor het EK duel tegen Oostenrijk. Ook bekijken we de belangrijkste wijzigingen en kijken we naar de spitspositie.

Het duel tussen Nederland en Oostenrijk in groep D begint om 18:00 uur en is live te zien op NPO 1.

Opstelling Nederlands Elftal tegen Oostenrijk EK 2024

Opstelling Nederlands Elftal tegen Oostenrijk

De definitieve opstelling van het Nederlands Elftal tegen Oostenrijk ziet er als volgt uit:

Definitieve opstelling Nederland:

Formatie: 4-2-3-1

  • Keeper: Verbruggen.
  • Verdediging: Geertruida, De Vrij, Van Dijk, Aké
  • Middenveld: Schouten, Reijnders, Veerman
  • Aanval: Malen, Depay, Gakpo

Opstelling Oostenrijk tegen Oranje

Ook de (vermoedelijke) opstelling van Oostenrijk voor de laatste groepswedstrijd tegen Nederland is bekend.

Formatie: 4-2-3-1

Opstelling Oostenrijk: Pentz; Posch, Danso, Lienhart, Mwene; Seiwald, Laimer; Wimmer, Baumgartner, Sabitzer; Gregoritsch

Koeman houdt vast aan sterkste elftal tegen Oostenrijk

Bondscoach Ronald Koeman heeft laten doorschemeren dat hij met het sterkst mogelijke elftal zal starten tegen Oostenrijk. Dit betekent dus dat hij, ondanks dat Oranje zich al geplaatst heeft voor de achtste finales, geen spelers rust zal geven.

Dit heeft er natuurlijk alles mee te maken dat Koeman graag groepswinnaar wil worden. Als Nederland daarin slaagt, dan ontlopen ze in de volgende rondes grote voetballanden als Spanje, Duitsland en Portugal. Die landen kunnen ze dan pas weer in de EK-finale tegenkomen.

Bovendien gaf Ronald Koeman aan dat hij “alle wedstrijden altijd wil winnen”.

Depay of Weghorst in de spits

Hoewel er in Nederland veel te doen lijkt te zijn over de spitspositie bij Oranje, lijkt er bij Ronald Koeman absoluut geen twijfel te bestaan over de spitspositie. Koeman gaf aan dat Memphis Depay “gewoon” in de basis zal starten tegen Oostenrijk.

Hoewel Memphis zal starten sluiten wij absoluut niet uit dat Wout Weghorst ook wat speelminuten zal gaan krijgen tegen Oostenrijk. Als Nederland op achterstand komt kan Koeman er zelfs voor kiezen om zowel Weghorst als Brobbey in te brengen om zo een doelpunt te forceren.

Geen Trauner bij Oostenrijk

Gernot Trauner kan niet meedoen bij Oostenrijk in de EK wedstrijd tegen Nederland. Dat maakte de NOS vanmorgen bekend. Trauner heeft een blessure en zal daardoor niet spelen.

De verdediger van Feyenoord maakte nog een doelpunt tegen Polen maar kan dus niet spelen tegen Oranje.

Joshua Zirkzee ziek

Joshua Zirkzee, die sowieso al geen basisplaats heeft bij Oranje, zal waarschijnlijk niet in actie komen. De aanvaller van Bologna FC is ziek en is daarom ook apart van de selectie naar Berlijn gereisd. Hoe lang Joshua Zirkzee nog zie ik is nog onduidelijk.

Over Nederland – Oostenrijk

Hoewel Nederland al door is naar de achtste finales, staat er wel degelijk iets op het spel bij Nederland – Oostenrijk. Oranje kan namelijk groepswinnaar worden van poule D. Daarnaast wordt er al volop vooruitgekeken naar de volgende ronde en de mogelijke tegenstanders van Oranje in de achtste finales.

Nederland – Oostenrijk wordt gespeeld in het Olympiastadion in Berlijn. Het duel begint om 18:00 uur en tegelijkertijd wordt de andere wedstrijd in groep D, tussen Frankrijk en Polen, gespeeld. Nederland – Oostenrijk wordt uitgezonden op NPO 1 en de andere wedstrijd is live te zien op NPO 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *