Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Opstelling Nederland – Verenigde Staten

Opstelling Nederland – Verenigde Staten

Opstelling Nederland – Verenigde Staten bekijken? De opstellingen worden altijd op de wedstrijddag bekendgemaakt. Hoewel de opstelling soms dus nog niet bekend is, komt er toch vaak nieuws naar buiten over de opstellingen. Dit kan bijvoorbeeld zijn door het lekken van de bondscoaches, of doordat er tijdens de laatste training iets opvalt. Wij vertellen je alles over de opstelling van Oranje en de opstelling van de VS.

Opstelling Nederland – Verenigde Staten

Er is al een hoop gezegd over de opstelling van het Nederlands Elftal. Ook over de opstelling van de VS is al veel bekend. We weten dat Nederland gaat spelen in een 5-3-2 formatie. Dit is de opstelling waar Louis van Gaal met het Nederlands Elftal graag in speelt. Daarnaast weten we ook dat de VS speelt in een 4-3-3 opstelling. Dit doen ze al lange tijd en dat zullen ze nu ook doen. Ze spelen vaak met twee controleurs op het middenveld.

Opstelling Nederlands Elftal

Hoewel bondscoach Louis van Gaal altijd een beetje mysterieus doet over de opstelling van Oranje is er toch al wel iets bekend. Zo heeft bij Oranje Memphis Depay aangegeven dat hij graag samen met Bergwijn voorin wil spelen. Dit betekent dan automatisch dat topscorer Cody Gakpo niet in de spits zal spelen. Van Gaal zal hem er ook niet afhalen, dus komt hij op het middenveld terecht. Dit is slecht nieuws voor Klaassen of Marten de Roon. Wij verwachten dat Klaassen het kind van de rekening zal zijn.

Daarnaast zal keeper Andries Noppert “gewoon” het doel verdedigen. Ook in de verdediging zal de bondscoach niet veel veranderen. Daar heeft hij ook geen reden toe.

Opstelling Nederlands Elftal

De opstelling van het Nederlands Elftal tegen de VS:

 • Keeper: Noppert.
 • Verdediging: Blind, Aké, van Dijk, Timber en Dumfries.
 • Middenveld: de Jong, de Roon en Klaassen.
 • Aanval: Depay en Gakpo.

Bekijk ook: volledige selectie Nederland WK 2022.

Opstelling Verenigde Staten

Ook bij de Verenigde Staten verwachten we weinig problemen in de opstelling. Er was heel even wat onzekerheid over Pulisic (gekneusde bekken) en McKennie (bovenbeen blessure). Deze blessures lijken echter niet erg genoeg om de spelers aan de kant te houden. Over Josh Sargent bestaat nog wel wat onduidelijkheid. Als hij niet fit genoeg blijkt wordt hij vervangen door Gio Reyna. Daarnaast is het nog even afwachten of Zimmerman in de verdediging staat, of dat er toch gekozen wordt voor Carter-Vickers.

Opstelling VS

De opstelling van de VS tegen Nederland:

 • Keeper: Matt Turner
 • Verdediging: Robinson, Ream, Zimmerman, Dest
 • Middenveld: Musah, Adams, McKennie
 • Aanval: Pulisic, Weah, Sargent

Bekijk ook: WK Selectie USA

Geschorste spelers

Zowel Nederland als de Verenigde Staten hebben geen spelers die geschorst zijn. Beide coaches hebben dus alle spelers ter beschikking en hoeven geen rekening te houden met schorsingen. Wel zijn er een aantal spelers die op scherp staan bij Nederland-VS. Hieronder zie je een overzicht van de spelers met een gele kaart van Nederland en de Verenigde Staten:

Gele kaarten Nederland:

 • Matthijs de Ligt
 • Nathan Aké

Gele kaarten Verenigde Staten:

 • Sergino Dest
 • Weston McKennie
 • Tim Ream
 • Kellyn Acosta
 • Tyler Adams

Deze spelers zijn dus bij een volgende gele kaart geschorst.

Geblesseerde spelers

Zowel het Nederlands Elftal als de VS hebben geen geblesseerde spelers. Wel zijn er natuurlijk nog wat zorgen over de fitheid van Memphis Depay. Kan Depay 90 minuten spelen tegen de VS? En wat als het verlenging wordt? Is de Depay dan ook nog fit genoeg? Daarnaast was er even sprake van wat griepverschijnselen in de selectie van Oranje. Dit zou komen door de airco’s in de WK stadions. Toch lijken deze klachten niet zo erg te zijn dat er spelers niet mee kunnen doen.

Bepalende spelers Nederland vs VS

Het Nederlands Elftal beschikt natuurlijk over een aantal hele goede spelers. Denk aan Virgil van Dijk, die de leider achterin is. Hij maakt dan ook altijd deel uit van de opstelling van Oranje. Op het middenveld moet Frenkie de Jong zorgen voor de oplossingen. Daarnaast hebben “we” natuurlijk Memphis Depay, die bij Oranje altijd makkelijk weet te scoren. Ook Cody Gakpo staat in de basis. Hij is topscorer op dit WK en zal dus ongetwijfeld ook spelen.

De Verenigde Staten hebben met Christian Pulisic een levensgevaarlijke speler in huis. De speler van Chelsea is de belangrijkste man bij de Amerikanen. Daarnaast kennen we natuurlijk Sergiño Dest van Ajax. De snelle rechtsback kan ook gevaarlijk opkomen. Iets wat Oranje dus moet zien op te vangen.

Over Nederland – Verenigde Staten

Nederland – VS wordt gespeeld op zaterdag 3 december 2022. De wedstrijd begint om 16:00 uur (Nederlandse tijd). De locatie van de wedstrijd is het Khalifa International Stadium in Doha. Er kunnen ongeveer 40.000 toeschouwers bij de wedstrijd aanwezig zijn en de verwachting is dat het uitverkocht zal zijn. De scheidsrechter is de Braziliaan Wilton Sampaio. De wedstrijd is live op tv te zien op Nederland 1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *