Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Openingswedstrijd EK 2024

Openingswedstrijd EK 2024

  • door

De openingswedstrijd van het EK 2024 is op 14 juni 2024. De eerste wedstrijd van het EK-voetbal in Duitsland gaat tussen gastland Duitsland en Schotland. Het duel begint om 21:00 uur.

Het eerste EK-duel is altijd één groot spektakel. Voorafgaand aan de wedstrijd is er een openingsceremonie te zien. Tijdens deze show wordt het EK officieel geopend en gaan we een maand van topvoetbal tegemoet.

  • Wat: openingswedstrijd EK 2024.
  • Wie: Duitsland – Schotland (poule A).
  • Waar: Allianz Arena in München.
  • Wanneer: vrijdag 14 juni 2024.
  • Hoe laat: 21:00 uur.
  • Zender: NPO 1 (Nederland) en Sporza (België).
Openingswedstrijd EK 2024

De openingswedstrijd van het EK 2024

De openingswedstrijd wordt gespeeld op vrijdag 14 juni 2024. In de eerste wedstrijd komt altijd het land dat het EK organiseert in actie. In dit geval is dat dus Duitsland. De Duitsers nemen het in de openingswedstrijd op tegen Schotland.

Het is de eerste wedstrijd van het EK en deze wordt ook altijd gespeeld in de eerste poule: Groep A. Het gastland is namelijk bij de loting altijd ingedeeld als groepshoofd in poule A.

De openingswedstrijd van EURO 2024 is de enige wedstrijd die op die dag gespeeld wordt. Op andere speeldagen zijn er meer wedstrijden, maar op de eerste EK dag is er maar één duel.

Bekijk ook:

Openingsceremonie EK 2024

Voorafgaand aan de openingswedstrijd is er ook een openingsceremonie te zien. Hoewel Duitsland weinig los heeft gelaten over de openingsceremonie, weten we al wel een aantal dingen zeker. Zo het Duitse voetbalicoon Franz Beckenbauer geëerd worden.

Daarnaast zal het EK op een feestelijke wijze geopend worden. Wij sluiten een prachtige vuurwerkshow tijdens de openingsceremonie niet uit.

Over de eerste EK wedstrijd

De eerste wedstrijd is altijd een speciaal duel. Zowel voor Duitsland, als voor de tegenstander Schotland. De ogen van alle internationale media zullen gericht zijn op de wedstrijd. Gastland Duitsland wil natuurlijk geen flater slaan, ze zijn immers de grote favoriet. Daarentegen zal Schotland willen stunten op pas hun vierde EK.

Duitsland geldt als één van de grote favorieten om Europees Kampioen te worden. De Duitsers zullen die favorietenrol dan ook vanaf moment één waar willen maken. Gesteund door veel Duitse fans in München zal Duitsland in de eerste EK wedstrijd meteen de show willen stelen.

Schotland wil aan de andere kant voor een stunt gaan zorgen. Ook de Schotten weten dat de hele wereld naar de wedstrijd kijkt. Des te mooier voor Schotland als ze kunnen stunten tegen “Der Mannschaft”.

Programma Openingswedstrijd EK 2024

Het openingsduel begint om 21:00 uur. Daarvoor is er nog de officiële openingsceremonie. Het is traditie dat voorafgaand aan de openingswedstrijd een openingsceremonie gehouden wordt. Hoe laat de ceremonie begint is nog niet bekend, maar het zal voorafgaand aan de wedstrijd zijn.

Het programma van de openingswedstrijd van het EK 2024 ziet er als volgt uit:

TijdProgrammaZender
20:33 uurNOS Studio FussbalNPO 1
20:52 uurEK Voetbal: Duitsland – Schotland (openingswedstrijd EK 2024)NPO 1
21:53 uurTweede helft openingswedstrijdNPO 1
23:06 uurStudio Fussball (nabeschouwing)NPO 1
Programma openingswedstrijd EK 2024

Stadion openingswedstrijd EK 2024

De openingswedstrijd van het EK 2024 wordt gespeeld in de Allianz Arena in München. Dit is normaal het stadion van Bayern München. Het is één van de tien stadions die tijdens het EK in Duitsland in gebruik zullen zijn.

In de Allianz Arena kunnen tijdens de openingswedstrijd 66.000 supporters aanwezig zijn. Tijdens het EK zal de Allianz Arena overigens een andere naam hebben. Het stadion heet dan de “München Football Arena”. Dit komt omdat sponsornamen niet toegestaan zijn tijdens het EK.

In dit stadion zal ook de openingsceremonie voor de eerste wedstrijd gehouden worden. De EK-finale is overigens in een ander stadion. De finale van EURO 2024 wordt gespeeld in het Olympiastadion in Berlijn.

Openingswedstrijd EK 2024 op tv

Wil je de openingswedstrijd van het EK 2024 in Duitsland live op tv kijken? Dan kun je terecht bij NPO 1. De meeste EK-wedstrijden zijn live te zien op NPO 1. Daarnaast zullen er ook op NPO 2 en NPO 3 af en toe wedstrijden te zien zijn. Je kunt het volledige uitzendschema van het EK 2024 in Duitsland hier vinden.

Eerste wedstrijd Nederlands Elftal op het EK

Het Nederlands Elftal komt op vrijdag 14 juni nog niet in actie. Oranje speelt op zondag 16 juni 2024 zijn eerste EK wedstrijd. Om 15:00 uur neemt Nederland het in poule D op tegen Polen. Ook dat duel is live op NPO 1 te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *