Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Mooiste goal WK 2022

Mooiste goal WK 2022

Mooiste goal WK 2022; wat is het mooiste doelpunt van het WK 2022 in Qatar? De prijs voor mooiste WK goal wordt ieder jaar aan het einde van het toernooi uitgereikt aan de speler die het mooiste doelpunt heeft gemaakt op het WK voetbal. Het kan gaan om een prachtige goal, een mooie omhaal, een belangrijk doelpunt of een opmerkelijke goal. Ook op het WK 2022 wordt weer de mooiste goal gekozen.

Mooiste goal WK 2022

Mooiste goal WK 2022

Wat is de mooiste goal van het WK 2022? Aan het einde van ieder WK voetbal worden er verschillende prijzen uitgereikt. Zo is er de Golden Boot Award, voor de topscorer van het WK. Maar er wordt dus ook een prijs uitgereikt voor de mooiste goal op het WK. Hoewel de prijs natuurlijk subjectief is, betekent de prijs voor spelers vaak wel veel.

Hoe wordt de mooiste WK goal gekozen?

De mooiste WK goal 2022 wordt gekozen door fans van over de hele wereld. Toch maakt niet ieder doelpunt kans. Er wordt eerst een selectie gemaakt door de “FIFA Technical Study Group”. Zij maken een shortlist met WK goals waar voetbalfans vervolgens op kunnen stemmen. Er is geen vast aantal goals waarop gestemd kan worden. Dit betekent dat alle mooie WK goals mee kunnen doen. Het maakt ook niet uit wanneer de goal gescoord is. Iedere wedstrijd telt even zwaar mee. Of een speler nou scoort in de poulefase of in de WK finale, dat maakt dus niet uit.

Op het vorige WK (2018 in Rusland) waren er 18 goals waar fans op konden stemmen. Uiteindelijk won Benjamin Pavard de award voor mooiste WK goal. Hij scoorde de 2-2 in de wedstrijd van Frankrijk tegen Argentinië.

De mooiste goals op het WK 2022

De mooiste goal van het WK 2022 wordt na het toernooi gekozen. Op deze pagina houden we bij welke goals op het WK 2022 volgens ons kan gaan maken op de prijs voor het mooiste WK doelpunt. Wij hebben voor jou al wat kanshebbers op een rijtje gezet:

Heb je zelf suggesties over het mooiste WK doelpunt? Laat het ons dan weten in de reacties onderaan de pagina.

Goal of the Tournament WK 2022

De prijs voor mooiste WK goal heet ook wel de “Goal of the Tournament”. De Goal of the Tournament wordt sinds 2006 uitgereikt aan de speler die het mooiste WK doelpunt heeft gemaakt. Ook op het WK 2022 zal “The Goal of the Tournament” weer worden uitgereikt. Hoewel het geen officiële prijs is, betekent de award toch veel voor spelers. Aan het einde van ieder WK kunnen fans online stemmen op de mooiste WK goal.

Geschiedenis mooiste goal op het WK

De award voor beste goal op het wereldkampioenschap voetbal werd voor het eerst uitgereikt in 2006. De eerste keer dat de mooiste WK-goal gekozen werd ging de prijs naar Maxi Rodríguez van Argentinië. De prijs voor mooiste goal is daarna gewonnen door Diego Forlán (2010), James Rodríguez (2014) en Benjamin Pavard (2018). Er is nog geen Nederlandse speler geweest die de prijs van mooiste WK goal gewonnen heeft. De award is bedacht door de FIFA om meer betrokkenheid te krijgen tussen fans en de FIFA.

Winnaars “Mooiste WK goal”

Wie hebben de mooiste WK goals gemaakt? En welke spelers wonnen de FIFA Goal of the Tournament Award door de jaren heen?

WKSpelerWedstrijdUitslagWelk doelpunt?Ronde
2006 DuitslandMaxi RodríguezArgentinië – Mexico2‒1De 2-1Achtste finale
2010 Zuid-AfrikaDiego ForlánUruguay – Duitsland2-3De 2-1Troostfinale
2014 BraziliëJames RodríguezColombia – Uruguay2-0De 1-0Achtste finale
2018 RuslandBenjamin PavardFrankrijk – Argentinië4-3De 2-2Achtste finale
Winnaars mooiste WK goal

Mooiste WK goal 2018: Benjavin Pavard

Benjamin Pavard scoorde op het WK 2018 in Rusland ook een prachtige goal. Na een voorzet ging de bal aan alles en iedereen voorbij. Vervolgens belandt de bal voor de voeten van Pavard, in de hoek van de zestienmeter. Na een stuit neemt Pavard de bal in één keer op zijn slof. De bal verdwijnt strak in de kruising. Bekijk de video:

Goal Benjamin Pavard WK 2018

Mooiste WK goal 2014: James Rodríguez

James Rodriguez won de mooiste goal van 2014. Na een kopbal vanaf het middenveld controleerde hij de bal op de borst. Vervolgens schiet hij de bal met een volley vanaf een meter of 20 in de goal. Hij passeerde de keeper van Uruguay door de bal onderkant lat binnen te schieten. Een bal die eerst de lat raakt voordat hij de goal in gaat zorgt sowieso altijd voor spectaculaire beelden. Bekijk de video van de WK 2014 goal van James Rodriguez.

Goal James Rodriguez WK 2014 tegen Uruguay

Mooiste WK goal 2010: Diego Forlan

In 2010 ging de prijs voor mooiste WK goal naar Diego Forlan. Na een voorzet schiet Forlan de bal in één keer uit de lucht op goal. De bal maakt een mooie stuit waardoor de bal hoog achter de Duitse goalie verdwijnt. Daarmee won Forlan de “Goal of the Tournament” award. Bekijk de video:

Goal Diego Forlan WK 2010 tegen Duitsland

Mooiste WK goal 2006: Maxi Rodríguez

De eerste winnaar van de “Goal of the Tournament” award is Maxi Rodríguez. Rodriguez neemt een bal aan op de rand van de 16 meter na een lange bal van Pablo Sorin. Hij controleer de bal met de borst en nog voordat de bal de grond raakt haalt hij uit. Hij doet dit uit de draai, dit maakt de goal extra knap. De bal gaat over de Mexicaanse keeper heen en verdwijnt in de verre hoek. Met zijn goal won Maxi Rodríguez de allereerste “mooiste WK goal” trofee. Hij zei hier later over: “De goal veranderde mij niet, maar wel mijn carrière. Mensen herinneren me overal waar ik kom aan de goal”.

Bekijk hier de mooiste WK goal van 2006:

Goal Rodriguez WK 2006 tegen Mexico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *