Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Moet Nederland winnen van Qatar? | Scenario’s Nederland – Qatar

Moet Nederland winnen van Qatar? | Scenario’s Nederland – Qatar

Moet Nederland winnen van Qatar op het WK 2022? Het Nederlands Elftal speelt morgen de laatste groepswedstrijd in poule A op het WK 2022 in Qatar. Om 16:00 uur speelt Nederland tegen gastland Qatar. Maar moet Nederland winnen van Qatar? En wat gebeurt er als Nederland verliest of gelijkspeelt tegen Qatar? Wij zochten het uit en laten je alle mogelijke Scenario’s van Nederland – Qatar zien. Er zijn natuurlijk drie scenario’s:

 1. Nederland wint van Qatar
 2. Nederland speelt gelijk tegen Qatar
 3. Nederland verliest van Qatar
Moet Nederland winnen van Qatar

Moet Nederland Winnen van Qatar?

Maar moet Nederland winnen van Qatar? Op dit moment staat Oranje nog bovenaan in de poule met 4 punten. Ecuador heeft net zoveel punten als het Nederlands Elftal. Op de derde plek staat Senegal. Dat land heeft slechts 1 punt minder dan Nederland en Ecuador. Qatar staat laatste in de poule met 0 punten. Uit iedere poule gaan de nummers één en twee door naar de achtste finales. Nederland hoeft dus niet te winnen van Qatar om door te gaan naar de volgende ronde.

Stand en uitslagen poule Nederland

De huidige stand:

Poule AWGWGVDVDTP
Poule Nederland WK Qatar Nederland3210517
Poule Senegal WK Qatar 2022 Senegal3201546
Poule Ecuador WK Qatar 2022 Ecuador3111434
Poule Qatar WK 2022 Qatar3003170

De uitslagen:

DagDatumTijd (NL)ThuisUitGroepStadionUitslag
Zo.20 november 202217:00speelschema Qatar WK 2022 Qatarspeelschema Ecuador WK Qatar 2022 EcuadorAAl Bayt0-2
Ma.21 november 202217:00speelschema Senegal WK Qatar 2022 Senegalspeelschema Nederland WK Qatar NederlandAAl Thumama0-2
Vr.25 november 202214:00speelschema Qatar WK 2022 Qatarspeelschema Senegal WK Qatar 2022 SenegalAAl Thumama1-3
Vr.25 november 202217:00speelschema Nederland WK Qatar Nederlandspeelschema Ecuador WK Qatar 2022 EcuadorAKhalifa International1-1
Di.29 november 202216:00speelschema Ecuador WK Qatar 2022 Ecuadorspeelschema Senegal WK Qatar 2022 SenegalAKhalifa International1-2
Di.29 november 202216:00speelschema Nederland WK Qatar Nederlandspeelschema Qatar WK 2022 QatarAAl Bayt2-0

Scenario’s Nederlands Elftal

Er zijn drie scenario’s voor Nederland – Qatar. Het Nederlands Elftal kan winnen, gelijkspelen of verliezen van Qatar. De drie scenario’s op een rijtje:

 • Nederland wint van Qatar
  Als Nederland wint van Qatar is het sowieso door naar de achtste finales. Het wordt dan nog even afwachten of Nederland bovenaan in de poule eindigt. Dit ligt aan het doelsaldo.
 • Nederland speelt gelijk tegen Qatar
  Ook bij een gelijkspel is Oranje sowieso door naar de achtste finales. Ook dan kan Nederland nog eerste in de poule worden, maar dat ligt aan de andere wedstrijd (Ecuador-Senegal).
 • Nederland verliest van Qatar
  Alleen als Oranje verliest van Qatar wordt het spannend. Dan speelt vooral de andere WK-wedstrijd een grote rol. Ook wordt het doelsaldo heel belangrijk.

Nederland wint van Qatar

We beginnen met het meest logische scenario. De mannen van Louis van Gaal verslaan, zoals het hoort, Qatar. Bovendien doen ze dat met hele grote cijfers. Dan wordt Nederland “gewoon” eerste in de poule en gaan we fluitend naar de achtste finales. Alleen Ecuador kan ons dan nog in de weg zitten. Als zij met meer doelpunten winnen van Senegal dan Nederland van Qatar, eindigt Ecuador bovenaan.

Mag Nederland gelijkspelen tegen Qatar?

Wat gebeurt er als Nederland gelijkspeelt tegen Qatar? Ook dan is het Nederlands Elftal door naar de achtste finales. Nederland komt dan op vijf punten. Oranje heeft dan meer punten dan Senegal óf Ecuador. Deze twee landen spelen namelijk in de andere poulewedstrijd tegen elkaar en kunnen niet allebei meer dan vijf punten halen. Wel is de kans dan groot dat Nederland tweede eindigt in de poule. Dan moet Oranje in de achtste finales hoogstwaarschijnlijk tegen Engeland.

Ligt Nederland eruit als ze van Qatar verliezen?

Als Nederland van Qatar verliest wordt het afwachten voor Oranje. Alles hangt dan af van de andere wedstrijd in poule A: Ecuador – Senegal. Het is voor de ware voetbalfan dan ook belangrijk om met een schuin oog naar die wedstrijd te kijken. Zeker als Nederland niet dreigt te winnen van Qatar.

Er zijn drie mogelijkheden als Nederland van Qatar verliest. Het gaat dan allemaal om Ecuador-Senegal:

 1. Ecuador wint van Senegal
  Als Ecuador wint tegen Senegal is er voor Oranje niets aan de hand. Dan is het Nederlands Elftal door naar de achtste finales. Wel eindigen “we” dan op de tweede plek en krijgen we waarschijnlijk een achtste finale wedstrijd tegen het lastige Engeland.
 2. De wedstrijd eindigt gelijk
  Bij een gelijkspel speelt ook het doelsaldo een rol. Dan gaat het tussen Nederland en Senegal. Beide landen hebben dan vier punten. Senegal heeft een doelsaldo van 0, dat blijft bij een gelijkspel gelijk. Nederland heeft een doelsaldo van +2. Als Nederland met 1-0 verliest van Qatar en de andere wedstrijd eindigt gelijk, dan is Nederland door. Ook bij 2-0 verlies is Nederland nog door. Bij een verlies van 3-0 of meer ligt Oranje eruit en zit het WK erop.
 3. Senegal wint van Ecuador
  Als Senegal wint van Ecuador wordt het pas echt heel spannend voor Oranje. Dan komt het namelijk aan op het doelsaldo. Alles hangt er dan vanaf met hoeveel doelpunten Senegal van Ecuador wint. Ook is het dan belangrijk om te kijken met hoeveel doelpunten Nederland van Qatar verliest. Dan eindigen Nederland en Ecuador namelijk allebei op vier punten. Het is dan belangrijk om te weten dat: Als Qatar van Nederland wint met meer doelpunten verschil dan Senegal van Qatar wint, dan ligt Oranje eruit.

Wordt het Nederlands Elftal eerste in de poule?

Eindigt Oranje als eerste in de poule? Als Nederland wint van Qatar is die kans heel groot. Als Ecuador ook wint van Senegal komt het aan op het doelsaldo. Nederland en Ecuador hebben op dit moment hetzelfde doelsaldo. De regel om eerste in de poule te worden is dus: Nederland moet met een grotere uitslag winnen van Qatar dan Ecuador van Senegal wint.

Doelsaldo Nederlands Elftal – Qatar

Het doelsaldo speelt dus een belangrijke rol bij de wedstrijd van Nederland tegen Qatar. We kunnen nog heel lang speculeren maar het lijkt ons het beste dat Louis van Gaal zijn mannen gewoon het veld instuurt met één missie: ga voor de 10-0. Met een grote overwinning van Nederland op Qatar durven wij wel te zeggen dat Nederland eerste wordt in poule A.

Over Nederland – Qatar

Nederland neemt het morgen om 16:00 uur (Nederlandse tijd) op tegen Qatar. De wedstrijd wordt gespeeld in het Al Bayt Stadion. De wedstrijd is live te zien op NPO 1. Wil je ook de andere poulewedstrijd in de gaten houden? Ecuador-Senegal wordt live op NPO 2 uitgezonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *