Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Meer dan 90 evenementen tijdens het WK 2022 in Qatar

Meer dan 90 evenementen tijdens het WK 2022 in Qatar

Tijdens het WK 2022 in Qatar zullen er veel festiviteiten en evenementen in het land zijn. Met name rond de hoofdstad van Qatar, Doha, zullen er veel evenementen zijn. Er zijn maar liefst meer dan 90 festiviteiten in het land. Tijdens het WK, dat duurt van 20 november 2022 t/m 18 december 2022, zal veel in het land in het teken staan van het WK voetbal.

Evenementen WK Qatar

Meer dan 90 festiviteiten tijdens het WK 2022 in Qatar

Er zijn dus veel evenementen in Qatar tijdens het WK voetbal. Met name in Doha zullen veel festiviteiten zijn. De stad zal “voetbal ademen” tijdens het WK 2022. Er wordt voor de bezoekers van het WK 2022 voor voldoende vertier gezocht. Naast de voetbalwedstrijden kunnen de WK bezoekers genieten van:

 •  Meer dan 6.000 optredens op 21 verschillende plekken.
 • Last-Mile Cultural Activation.
 • Beeldende kunst.
 • Kunstnijverheid en erfgoed.
 • Mode en Design.
 • Performancekunst.
 • Muziekoptredens.
 • Films.
 • Concerten.

Evenementen in Qatar tijdens het WK

Tijdens het WK 2022 in Qatar zullen er verschillende evenementen zijn in Qatar. Met name in Doha, waar maar liefst vier WK stadions zijn, zal er veel te doen zijn. Naast de verschillende fanzones en de grote schermen om het WK op te kijken vind je er onder andere:

 1. Verschillende optredens door de hele stad.
 2. Culturele activiteiten.
 3. Kraampjes met allerlei WK spullen en lokale spullen.
 4. Eten en drinken.

De Corniche Qatar

 De Corniche is een zes kilometer lange boulevard in Qatar. De Doha Corniche is de strip van Doha. De strip van Doha begint in het zuiden met het museum voor Islamitische kunst en loop helemaal naar het noorden tot het Sheraton Hotel. Dit hotel is een iconisch gebouw in de vorm van een piramide. Verder vind je op de 6km lange strip van Qatar onder meer restaurants, nachtclubs, parken en verschillende culturele activiteiten. De boulevard van Doha is daarnaast prachtig versierd met palmbomen en kunst. Tijdens de evenementen op de Corniche in Doha is er plek voor ongeveer 120.000 fans en bezoekers. Overigens vind je in Doha ook het Hotel van het Nederlands Elftal tijdens het WK voetbal. Oranje verblijft namelijk ook in de hoofdstad van Qatar gedurende het WK.

Mooiste park van Qatar

Bovendien vind je ten zuiden van het Sheraton Hotel het Al Dafna Park. Dit is één van de mooiste parken van Doha en misschien wel van heel Qatar. Dit park is dan ook zeker een bezoekje waard. Je vindt er verschillende Flora en Fauna. Dus wil je tijdens het WK voetbal even tot rust komen? Ga dan even ontspannen in het Al Dafna Park.

Wanneer begint het WK?

Het WK in Qatar begint op 20 november met de wedstrijd Qatar – Ecuador in poule A. Dit is ook de poule van het Nederlands Elftal. Een dag later neemt Oranje het op tegen Senegal in de eerste WK wedstrijd voor Nederland. De WK finale is op 18 december 2022.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *